Politică

Dreapta Unită contestă la ICCJ respingerea protocolului de alianță de către BEC

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei pentru alegerile din 9 iunie. Decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

”Alianța Dreapta Unită consideră abuzivă decizia Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD și votată și de PNL. Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide – USR, PMP și Forța Dreptei – să participe în alegeri ca o alianță puternică de dreapta. Alianța Dreapta Unită va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Biroului Electoral Central, luată la solicitarea PSD.

”Le este frică de Dreapta Unită. PSD-PNL vor să ne scoată de pe buletinul de vot pentru că le este frică de votul românilor. Vom merge la Înalta Curte de Casație și Justiție și ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită România. Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. Lupta pentru o Românie modernă este mai puternică ca niciodată”, afirmă președintele USR, Cătălin Drulă.

În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare.

”PSD vrea doar concurenți controlați, unii pe listă cu ei, iar alții care cântă la aceleași tribune unde partidul stat este în tot și în toate. Ne-au tăiat abuziv finanțarea, ne-au scos din secțiile de vot, ne-au amenințat și cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică Dreapta Unită. Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Putin și Lukasenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziția democratică din România. PSD dorește să elimine opoziția din alegeri prin îngrădirea dreptului sacru în democrație de a alege și a fi ales. Nu vom ceda, suntem hotărâți să mergem mai departe, luptăm pentru românii care nu vor ca România să rămână o țară la cheremul baronilor roșii”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

USR a avut de depășit o piedică similară în 2019, când BEC a încercat să oprească participarea USR-PLUS în alegeri pe motiv că Dan Barna nu era trecut președinte de partid în Registrul Partidelor Politice. ICCJ a dat atunci un verdict corect, anume că Registrul Partidelor Politice nu produce efecte juridice peste congresul statutar al unui partid.

Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată”, se arată într-un comunicat.

În Piața Universității din București a avut loc evenimentul de lansare a campaniei de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

”Așa cum spun și președinții partidelor din alianță, Eugen Tomac, Cătălin Drulă și Ludovic Orban, în ciuda încercărilor PSD și PNL de a ne bloca, vom candida împreună pentru a le oferi românilor o alternativă sănătoasă la actuala Putere abuzivă. Noi mergem mai departe și vrem o democrație reală în țara noastră, vrem să construim o Românie modernă. Pe 9 iunie, vom învinge partidul unic la vot”, spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

17 comentarii

 • Mai încercați o dată …da’ de data asta luați-l și pe Câtzu .Fără el Mandolină nu are farmec.Vă strâgeți acolo toți penalii …Echipa cu țeapa de 1,3 miliarde de koko la vaxinuri ,vreun miliard la măști dezinfectanți și izolete…Orban ,Câtzu,Voiculescu ,mai niste primari penali.V-au lăsat ăstia si fără bani de campanie ,că s-au dus pe acțiuni la Gabriel RMC.Cum era ? ,,Fără penali in funcții publice”? ,,Cine nu sare ia cu executare”? Proiectul de lege cu 5 grame de substanțe al usr face parte si el din programul politic al aliantei?

  18
  24
  • @cine nu sare
   stai calm Ciolacule .. minți cum respiri
   sau ești vreun securist la ceas de noapte?

   10
   17
  • Nu mai trage pe nas…Ai o vârstă…Sau ți-au strâns aparținătorii prea tare pampersul?

   6
   3
  • dispari in groapa-de-gunoi-a-istoriei gunoiule unde ți-e locul!
   semnează-te să știm cu cine avem onoarea SRI expirat pensionar special

   4
   6
 • Începe să pută puțin a Putin și la noi. Vă temeți de confruntarea cinstită de la urne ? Desființați opoziția , să rămână numai binomul pe post de partid unic, că are tradiție.

  22
  11
  • Am ajuns ca in Rusia. Nu mare ar fi mirarea sa intre si la noi soldatii inarmati sa vada ce votam numai ca Partidul Comasat Roman (PSD+PNL=LOVE) sa fie marii rozatori de ciolan. Sunteti de toata jena. PNL nu mai reprezinta dreapta in Romania. Iar de PSD ne-am saturat si ne-am convins.
   Frica scrie pe fruntea lor. De aici si abuzurile pe care le fac.

   17
   5
 • În România alianțele nu țin, cu atât mai puțin cele din 3 partide. Se ceartă câte 3 pe un loc eligibil și iese un bâlci total. USR e partidul care a ieșit de la guvernare, aplaudându-se între ei, ulterior au regretat fapta. PMP este o rămășiță de 2% din electoratul informatorului Băsescu, acum nu știu nici măcar cine le e președinte: Diaconescu, sau Tomac( instanța a spus Diaconescu, vă dați seama ce harababură e acolo). În BN, PMP e aservit PSD pentru postul de vicepreședinte la CJ pe care l-a luat cumnatul lui Ionuț Simionca. FD e un partid de liberali veritabili, (i-am spus lui Orban că-s 3% liberali veritabili în România, dar interesați de politică doar 1% și am avut dreptate). GHINION!

  11
  11
  • pentru corecta informare…ne spuneti si noua domnule senator care a fost parcursul dvs politic? la ce partid ati inceput…si la ce partid ati ajuns? si la care urmeaza?

   10
   5
  • Florian, tu sa taci ca esti cel mai mare trasesit politic. In 4 ani ai schimbat 3 partide… pentru ce? Sa nu imi zici ca pentru electorat, pentru binele judetului sau al tarii…ai schimbat fix pentru TINE!

   6
   4
 • Care dreapta unită? Nepoțeii lui Soroș de la USR care s-au dovedit a fi în cîteva luni de guvernare mai hoți și mai corupți decât PNL și PSD în 30 de ani și încă două partide făcute la beție de Sică Mandolină, respectiv de turnătorul Petrov.

  15
  5
 • Hai gavrilă că le-ai tras-o! ca la ruștior. Soroș și agenturili ne mănâncă, nu-i așa. Noi suntem români și nu ne vindem țara. Cu 100 de sfătoși înțelepți ca tine am fi departe, nu ? Unde candidezi ?

  7
  6
 • Ovidiu Florean e singurul politician care are onoare. Toți sunteți oportuniști, v-ați complăcut în alianțe de conjunctură, Florean a demisionat din PNL când peneleul a luat-o la stânga. Acum dezinformați la modul ordinar, cu minciuni de grădiniță. Florean a postat pe pagina de Fb o groază de intervenții aplicate din Senat.

  5
  7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS