Politică

Bogdan Ivan: Portal Digital Unic. Totul va fi posibil cu câteva click-uri

A fost semnat contractul de implementare a proiectului ”Portalul Digital Unic al României – PDURo”, în valoare de peste 96 de milioane de lei fără TVA, parte a investiției ”Implementarea infrastructurii de cloud guvernamental” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Ghișeul de la etajul 2 la care se depun cererile online scrise cu pix albastru se închide! Prin Portalul Digital Unic al României, a cărui construcție începe astăzi, toate serviciile publice digitale vor putea fi accesate într-un singur loc, de către românii din țară și din toată Uniunea Europeană. Această platformă e concepută să facă mai ușoară legătura noastră cu instituțiile statului, fără să mai fie nevoie să mergem fizic la ghișee sau să strângem și să completăm hârtii. Portalul Digital Unic va fi foarte simplu de folosit și putea astfel să fie de ajutor fiecărui român: de la înmatricularea unei mașini până la cererea unei pensii, totul va fi posibil cu câteva click-uri, fără hârtii. În acest fel, administrația va fi simplă ca bună ziua și disponibilă 24 de ore din 24. Acum am făcut primul pas pentru crearea aplicației unice a statului român!”, a menționat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan.

PDURo va implementa un sistem tehnic pentru schimbul transfrontalier automatizat de elemente justificative la nivel european. Acest sistem va permite accesarea a  peste 21 de proceduri online în România, dar și în toate țările UE.

Beneficiile Portalului Digital Unic includ: utilizarea unui sistem tehnic sigur și securizat pentru schimbul automatizat de elemente justificative între instituții publice din întreaga Uniune Europeană prin utilizarea principiului ”o singură dată” (once-only); recunoașterea mijloacelor de identificare electronică ale persoanelor fizice și juridice din spațiul comunitar prin utilizarea nodului eIDAS implementat; posibilitatea accesării serviciilor publice de la mai multe instituții publice prin utilizarea unui singur set de credențiale (single sign-on), folosind aplicația de identificare digitală ROeID.

3 comentarii

 • Lipseste ceausescu din poze. Ministrul agriculturii a dat de gol pesedeul cu afirmatia presedintele nostru nicolae ceausescu… astia au fost soimii patriei pe vremea lui.
  Estonia va fi invidioasa pe noi

 • Da, alta sifonare de bani.
  Nea ministru, ti-am dat mail si nici macar nu a fost inregistrat.
  Iti spuneam ca CNPP te obliga sa te duci la ghiseu ca sa depui cerere de creere cont online, sa afli stagiul de cotizare. Degeaba, n-ai cu cine.
  Asa digitalizare, mai bine lipsa.
  La ce fata ai, se citeste IT-ul pe tine…
  Sifonati banii publici pe proiecte de kkt…fara finalitate.
  Raspundeti draq la mail-uri, asta e primul pas de respect pentru xetateanul de rind. Las’ ca vin alegerile si vine altu’..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS