Politică

Alianța Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot în 9 iunie. ”S-a făcut dreptate”

Înalta Curte de Casație şi Justiție a validat alianţa electorală Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) pentru alegerile din 9 iunie, admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central.

Hotărârea este definitivă.

”ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a afirmat Cătălin Drulă, președintele USR.

”Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Până la urmă, Dumnezeu face dreptate. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Oricât a încercat PSD, împreună cu PNL, să ne scoată din joc și să calce în picioare democrația, nu le-a ieșit. Salut decizia justiției și mă bucur să văd că mai sunt și oameni corecți în România”, a comentat secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, președintele organizației PMP Bistrița-Năsăud.

”Mă bucur că a învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, a spus Eugen Tomac, președintele PMP.

”S-a făcut dreptate. Dreapta Unită este legal constituită. Tentativa PSD de a împiedica înregistrarea alianței a eșuat. Justiția a făcut dreptate. Mulțumim echipei de avocați coordonate de maestrul Ion Dragne. Pornim campania cu credință în izbândă!”, a transmis Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei.

14 comentarii

 • Indiferent ce veți face la vot, faptul că nu sunteți împiedicați să participați este un semn al normalității și o premisă a democrației. E bine să fie judecători la Berlin, vorba morarului din pildă.

  După filosofia celor care v-au exclus se aplica zicala:
  ”Rudele și președinții nu ți-i alegi” (proverb rusesc !)

  13
  7
 • Numai așa poate „driapta” să obțină procente cu o singură cifră. Dacă ar candida singuri nu ar trece pragul electoral. Nu am văzut, REPER-ul lui Cioloș-Zero, e și el în ciorba asta?

  13
  21
 • SandY (cu Y, cum altfel ? doar ne-am emancipat )! Guru din ăștia, prezicători ca baba omida au mai fost. Indiferent de procente, dreptul unora (tuturor) cetățenilor este să-și poată exprima liber votul , alegerile urmând a avea loc la urne, iar nu în culisele politicii. Dar aspectul ăsta este greu de priceput pentru dv. și n-aveți nicio vină pentru asta. Atâta s-a putut.

  11
  12
 • S-a făcut dreptate. Ar fi fost culmea ca „Forța dreptei”, o alianță preelectorală constituită pe creterii democratice să fie împiedicată de Biroul Electoral Central (BEC) să candideze la alegerile din ciclul electoral al anului 2024. Si asta după ce o coalitie PSD-PNL constituită împotriva naturii de presedintele Klaus Iohnannis, a distrus orice fel de opozitie democratică în politica românească. Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la guvernare ceea ce a determinat disparitia doctrinară a PNL care a ajuns o anexă la remorca social-democratilor. Mai grav este că asocierea la guvernare a PNL cu PSD s-a soldat cu ratarea tuturor obiectivelor interne ale mandatelor prezidențiale ale lui Iohannis prin lipsa de reforme economice si administrative. Chiar si programul său de suflet „România Educată” s-a dovedit un dezastru. În concluzie, Iohannis si-a făcut-o cu mâna lui ajungând după 10 ani la o președinție ratată, un eșec intern pe toate planurile, dar mai ales de la România Educată s-a ajuns la România Eșuată.
  Urmează ciclul electoral al anului 2024, în care după distrugerea opozitiei democratice și a speranțelor alegătorilor, alianţa electorală Dreapta Unită alcătuită din USR, PMP si Forța Dreptei, reprezintă un proiect politic alternativ.

  12
  5
 • În 2020 la parlamentare
  PSD 29%
  PNL 25%
  Au putut guverna împreună, pt ca aveau 54% din componența parlamentului.

  În ultimul sondaj;
  PSD 29%
  PNL 19%
  Împreună au 48%, deci NU au majoritate.

  Cu cine i să se alieze ca să aibă 51%?
  Cu AUR? 19%
  Cu USR, PMP, FD? 14%
  Cu SOS? 5%

  Probabil ca vor ajunge din nou la cheremul UDMR, pt ca fără ei nu au majoritate.

  Eu folosesc ca sondajul de opinie de pe Politico.eu
  Nu știu cât de credibil este, cred ca e OK; +/- 3%, adică Dreapta unită să aibă 14% + 3 sau -3. (11-17)

  7
  8
  • Până la parlamentare se pot schimba multe, să fie greve, oameni nemulțumiți, amânarea majorării pensiilor, majorarea TVA etc. Din cauza ca NU sunt bani la buget, (creștere economică din așteptări, încasări mai mici decât se credea, etc)
   PSD, PNL s-ar putea să scadă, la 25 și 17%.
   În acest caz alianța cu UDMR nu le va fi de ajuns. Trebuie să guverneze împreună cu încă un partid. Și care e ăla?
   De cealaltă parte Deapta Unită , dacă obține 20% în cel mai bun caz, cu cine se aliază ca să ajungă la 51%?
   Cu UDMR = 25% și cu PNL = 42% și mai au nevoie de AUR sau SOS sau

   Eu nu văd bine viitorul României la cum arată sondajele actuale!

   7
   8
  • Cum văd eu Dreapta Unită
   Forța Dreptei e un partid LIBERAL, de dreapta
   Mișcarea Populară e un partid CONSERVATOR . creștin democrat, familie, tradiție,
   USR este un partid de CENTRU.
   Pe partea economică e de dreapta, , adică sunt responsabili, nu promit și nu dau ce NU au. Iar pe partea de progresism, au cam aceleași idei ca și (Left, Greens) din Parlamentul European. adică pro Palestina, pro dezarmare , așa niște naivi, umaniști, cu capu-n nori) . E plină Danemarca de dinastia, toți academicieni, toți angajați prin universități, prin academia de artă, actori, pictori, care vor să dărâme statui ale nu știu cărui rege, să denumească o stradă Str. Palestinei, sau Str. Aleksi Navalnîi, niște provocatori ! Îi doare în fund de câți bani donează UE pt Africa, dacă NU ar trebui ca Israelul să fie exclus de la Eurovision .
   Oamenii ăștia au prea mult timp liber acolo prin instituțiile bugetare în care sunt angajați.
   Deci, ocupați-vă de economie și IGNORAȚI restul.
   Românii NU sunt pregătiți pt progresism! Nici măcar eu, care trăiesc printre progresiști de 25 de ani!

   4
   8
  • Chiar mai pui botu’ la sondajele astea de opinie care întreabă 100 de oameni și deja știu ce vor 10 milioane ??

   6
   7
 • Ăștia suntem! Sondajele sondează, dar votul forează. Ce votăm vom culege. Aleșii sunt expresia spirtului nostru critic și a maturității noastre, așa că nu putem aștepta minuni.

  7
  1
 • Acum sincer.
  România lucrului bine făcut.
  Dacă o alianță politică, cică constituită din oameni de valoare nu e capabilă în momentul declanșării alegerilor să-
  1. Se organizeze din timp pentru alegeri, fără emoții de ultim moment , fără ambiguități trecem sau nu trecem ( să aibă o strategie de comunicare, planificare , operare)
  2. Să aibă o identitate deja bine conturată, cu proiecte în mintea , imaginarul alegătorilor conectate cu realitatea acestuia..

  Cum naiba atunci se așteaptă să câștige alegeri și să conducă o țară..??

  E ceva care nu merge.

  O spun din perspectiva unuia care a obosit să critice partidele tradiționale și reprezentanții săi .

  E.ceva care nu funcționează.

  Rezistența oamenilor?
  Organizarea deficitară internă a noilor partide?
  Absența proiectelor?
  Absența resurselor?
  Absența doctrinelor ideologice?

  E ceva mai profund…
  Desigur cu memoria digitală actele contradictorii ..sunt mai simplu de retrasat și evidențiat..dar oameni buni, dacă politica se face pe bază de promisiuni la o lună de alegeri, fără grijă de a construi structuri , proiecte viziuni..fără planificare..nu există succes.
  Asta e.

  1
  4
 • Alianța Defect Unită a greșit fundamental. USR e partid LGBT de stânga, PMP e de centru stânga, iar FD de centru dreapta. A ieșit un ghiveci de stânga dreapta care are în sondaje mai puțin decât singur, USR. Practic înainte de alianță USR avea 13%, iar acum USR+PMP+FD au 12%. Toți membri de partid nemulțumiți de ghiveciul ăsta au plecat la alte partide.

  4
  6
  • domnu` Florean ..vă faceți de tot râsul cu așa comentarii
   constat că sunteți primu` la punctaje la prima oră!!

   prezent!

   3
   7
  • O fi mai bun AURul matale care este, totodată, atât de extremă stângă cât și dreaptă? Adică vor bani mulți și vacanțe în lumea largă, dar își iau foaia de parcurs de la Moscova.

   3
   7
 • Cine candidează la Bistrița pentru funcția de Primar din partea Alianței Dreapta Unită ?

  6
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS