Politică

Bogdan Ivan: Șase luni intense. Cele mai importante șase rezultate

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, spune că a avut parte în 2023 de cele mai intense zile din viața sa și că în 2024 vor continua proiectele de digitalizare a României.

”Timpul trece repede când lucrezi cu pasiune. În răgazul zilelor mai liniștite de sărbători, am făcut un bilanț al activității mele la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Au fost cele mai intense 6 luni din viața mea – atât în plan profesional, cât și personal. Mulțumesc partenerilor de la Digital Nation pentru suportul lor în sistematizarea grafică a rezultatelor echipei MCID. Le mulțumesc tuturor colegilor din minister, ADR și profesioniștilor care au susținut aceste proiecte. Fără aportul lor, ar fi fost imposibil!

Cele mai importante 6 rezultate ale acestor 6 luni:

✅ am deblocat cloudul guvernamental

✅ am finalizat normele de interoperabilitate, prin care instituțiile vor vorbi aceeași limbă

✅ am simplificat cu 60% achizițiile publice pentru sisteme IT

✅ am demarat programele pentru dezvoltarea competențelor digitale de bază și avansat

✅ finanțăm cu peste 600 milioane de euro 7.500 de companii care inovează prin cercetare avansată

✅ am lansat strategia de Inteligență Artificială a României

În 2024, continuăm să modernizăm și să conectăm România!”, a postat ministrul Bogdan Ivan.

7 comentarii

  • Nici macar n-a copiat-o el. A copiat-o profesorul cu grade, Vasile Dancu! Sa stii sa copiezi este lucru mare pentru ca trebuie sa stii ce sa copiezi.

   29
 • Cele 600 de milioane de euro pentru „companii care inoveaza prin cercetare avansata” vor ajunge la firmele lui Sebastian Ghita. Pe de alta parte, iata un mod de a vorbi fara sa spui nimic pentru ca banii vor fi deturnati. De ce nu explici tu, pacalici, ce inseamna inovare prin cercetare avansata? Pentru ca toate institutele statului cerceteaza de se sparg dar nu au nici un rezultat de cand le-a fatat ma-sa.

  31
 • Ma Ivan pe care te cheama Gruia stii tu ce-i aia „am lansat strategia de Inteligență Artificială a României”? Cum ai lansat ma ceva ce nu exista? Vorba lui Caragiale: e sublima dar lipseste cu desavarsire!

  28
 • Un vechi proverb spune: „Prostul care nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul!” Credeam că intre cele mai mari realizări ale lui Bogdan Ivan se numră refacerea tezei de doctorat susținute în fața unei Comisii de doctorat la Universitatea București, care a fost invalidată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), deoarece nu a îndeplinit criteriile științifice. Prin urmare, CNATDCU a respins teza de doctorat elaborată de Bogdan Ivan sub coordonarea lui Vasile Dîncu, senator PSD, și a decis că are un an la dispozitie pentru a-și corecta lucrarea, termen care expiră in februarie, 2014. Dar, nici vorbă despre asa ceva, Omul se laudă cu realizările sale in plan politic pe care nu le are. Asta aduce aminte de un editorial intitulat „S-a suit scroafa in copac”, scris de Stelian Tanase , in care spune: „Testul cel mai simplu pentru a evalua caracterul unui om este sa-l supui unor tentații omenești. Puterea, de pildă, e un drog puternic. Succesul ia minţile. Cu cît personajul e mai slab, cu atît comportamentul lui e mai aberant. Românul are o vorba cam brutala : s-a suit scroafa în copac. E o încîntare să vezi tot felul de inşi insigifianți ajunși la măriri. În afaceri se întîmplă mai rar, pentru că dacă nu ştii meserie te cureţi. În politică, merge mai uşor. Dai cu gura, lipeşti afişe, ataci duşmanul de clasă şi hodoronc tronc te culci un nimeni şi te trezeşti grangur.”

  12
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS