Politică

Botiş se pregăteşte de o Mişcare

Partidul Mişcarea Populară îl aşteaptă cu braţele deschise pe fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş. Deocamdată e doar simpatizant, a precizat preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Cristian Țuţuruga. Daniel Funeriu l-a lăudat pe fostul său coleg de cabinet, adăugând că există un lucru pentru care îl va respecta toată viaţa şi că este decizia lui dacă se va alătura sau nu partidului.

”Nu ştiu, să-l întrebăm”, a spus Elena Udrea atunci când a fost întrebată dacă Ioan Nelu Botiş, prezent la evenimentul de inaugurare a sediului PMP Bistriţa-Năsăud, la fel ca şi Lucian Adrian Ungur, se înscrie în Mişcarea Populară.

Atunci a intervenit Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în perioada guvernării PDL şi fost consilier prezidenţial până de curând: ”Mă simt obligat să răspund. Împreună cu domnul Botiş am dat o Ordonanţă de Urgenţă în urma căreia 20.600 de copii n-au mai abandonat şcoala. Când faci bilanţul unui ministru sau al unui om politic, poţi să iei tonele de declaraţii sau poţi să iei faptele. Cu Nelu Botiş, în Guvernul Boc, am dat o ordonanţă care a adus peste 20.000 de copii amărâţi la şcoală. Asta n-o va şterge nimeni. Pentru lucrul ăsta, toată viaţa o să-l respect pe Nelu Botiş. Va fi decizia sa, şi evident a partidului, dacă vrea să ni se alăture”.

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Cristian Țuţuruga, a spus că Botiş ”nu este membru, este simpatizant, a venit să se întâlnească cu foştii colegi de cabinet”.

1 tuturuga botis 2 tuturuga botis 3 tuturuga ungur 4 ungur 8 feb

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.