Actualitate Social

Botiș spune că ar putea să demisioneze din cauza ONG-ului care are sediul acasă la el

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a fost acuzat, luni seara, la Realitatea TV, că ar fi în conflict de interese după ce a ieșit la iveală faptul că Asociația Parteneriat Euroactiv, beneficiară a unei finanțări în valoare de 21 de miliarde de lei pentru un proiect, are sediul la el acasă.

Subiectul prezentat de Timp Online (http://www.timponline.ro/o-asociatie-cu-sediul-acasa-la-botis-a-primit-21-de-miliarde-de-lei-vechi-de-la-ue-si-guvern/) nu a trecut neobservat de presa centrală. Subiectul a fost dezbătut luni seara la Realitatea TV, ministrul Ioan Botiș intrând în legătură directă cu cei din platou.

În timpul intervenției sale, Ioan Botiș a recunoscut că soția sa primește salariu fiindcă este angajată în acest proiect. Întrebat dacă este vorba de 8000 de lei, Botiș a spus că nu știe, dar este convins că suma nu este chiar atât de mare. El a declarat că, până marți va lua o decizie legată de o eventuală demisie din funcția de ministru din motive de moralitate.

Iată ce scrie www.realitatea.net care citează site-ul nostru:

Un ONG care a primit fonduri europene are sediul acasă la ministrul Muncii, Ioan Botiș, în Bistrița. Ministrul a recunoscut la Realitatea TV că soția sa este consilier la această firmă și este plătită din bani europeni pentru un proiect avizat de o agenție din subordinea Ministerului Muncii. Ministrul Ioan Botiș a spus că s-ar putea să își dea demisia dacă se va dovedi că există vreun conflict de interese.

Acuzații grave la adresa ministrului Muncii, Ioan Botiș. O asociație din Bistrița care derulează programe din fonduri europene are sediul într-o clădire care aparține familiei Botiș. Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița are sediul pe strada Cloșca nr. 3 din Bistrița, adresă la care locuiește și ministrul Ioan Botiș.

Potrivit www.timponline.ro, Asociația are la dispoziție 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul național (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuția beneficiarului este de 44.000 de lei.

Într-o intervenție la Realitatea TV, ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat că „reflectează” la demisie, dar că o decizie va lua săptămâna aceasta dacă se dovedește că se afla în conflict de interese din cauza situației semnalate de presă că soția sa a primit  bani europeni în cadrul unui proiect avizat de o agenție din Ministerul Muncii.

Eu personal nu primesc niciun ban. Soția are statut de consilier acolo pe proiect. Primește bani pe acel proiect cu finanțare europeană. Soția mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociație care are acest contract. Soția mea este plătită în calitate de consilier„, a declarat Botiș la Realitatea TV.

Ministrul Muncii a spus că nu exclude să demisioneze dacă se va dovedi a exista vreo problemă de moralitate: Dacă este o problemă de moralitate, voi face acest lucru. Dacă va fi considerată o problemă, aceasta va fi soluția. Lăsați-mi timp de gândire și vă voi da un răspuns„, a mai spus ministrul Botiș.

Botiș consideră că în această situație nu există niciun fel de conflict de interese.( http://www.realitatea.net/ministrul-botis-ar-putea-demisiona-daca-se-dovedeste-ca-se-afla-in-conflict-de-interese_826328.html)

  

Etichete

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.