Actualitate

Brigada 81 Mecanizată are un nou comandant

La sediul Comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” din Bistrița a avut loc, într-un cadru restrâns și cu respectarea măsurilor de distanțare socială, ceremonia militară de predare a comenzii marii unități. Activitatea a fost condusă de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Iulian Berdilă, fost comandant al Brigăzii.

În prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, generalul maior Dorin Blaiu, fost locțiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată, și a reprezentanților autorităților publice locale, colonelul Ioan-Marian Cristurean a predat comanda și Drapelul de luptă colonelului Cornel-Traian Scurt.

În semn de respect şi recunoaştere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul celor douăzeci de ani de carieră în cadrul brigăzii, timp în care a îndeplinit numeroase funcții, colonelul Ioan-Marian Cristurean a primit un steag de identificare şi o plachetă din partea militarilor, informează marea unitate.

Noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată, colonelul Cornel-Traian Scurt (foto), este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu” și al Academiei de Înalte Studii Militare, iar pe parcursul celor 29 de ani de carieră a parcurs toate treptele ierarhiei militare, dobândind o experiență vastă în conducerea forțelor. Este veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni în Afganistan, executate alături de ”Șoimii Carpaților”, pe care i-a comandat în perioada 2009-2016. Începând cu luna octombrie 2017 și până în prezent, a îndeplinit funcția de locțiitor al  comandantului Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”.

”Aveți o carieră cât o viață de om: 29 de ani de disciplină, experiență, misiuni care vă califică pentru funcția în care ați fost numit! Domnule colonel dr. Cornel-Traian Scurt, urez mult succes în calitate de comandant al Brigăzii, vă asigur de sprijinul instituțional și sunt convins că vom avea o colaborare fără cusur, așa cum este deja o tradiție în legătura Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud!”, a spus prefectul Stelian Dolha.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2940302739338672&id=843247625710871

12 comentarii

 • O institutie falimentara care inca nu a inteles sa se adapteze realitatilor sociale, politice si economice nici macar la 30 de ani de la revolutie. Intreb: cati „militar” din Bistrita stau zilnic si se joaca pe telefon in gherete ca sa pazeasca masini si echipamente uzate fizic si moral!? Mai trist este ca acesti inutili ai sociatatii vor iesi la pensie la 45 de ani.

 • Fereasca Dumnezeu sa aibă treaba Armata, ca atunci nu mai avem nici o șansă în fata inamicului. Nu defaima Armata NECUNOSCATORULE. Armate intervine la greu oriunde i se cere și nu ii sunt recunoscute meritele. Vrei amănunte NERECUNOSCATORULE? Ești un NIMENI! Cauta și vei gasi și atunci stam altfel de vorba! RUSINE!

  • recunoscator pentru ce?
   a realizat din 2000 pana in prezent ceva notabil armata?
   militar o meserie platita din bani publici, cu pensii „inainte de vreme”.
   Limbajul folosit este mai mult decat suficient pentru a dovedi ca „stii amanunte”, ca „nu esti un nimeni”, ca „ai cautat deja” , ca „armata era necesar sa fie pe strada” etc, etc,
   un pic de decenta n-ar strica.

 • Desigur că se pot aduce argumente privind necesitatea unei armate bine dotată și plătită.
  A unei armate în general. A oricărei armate.
  Cu referire însă la ARMATA ROMÂNĂ ea este încă căpușată de clanuri, cumetrii, nemșuguri, carieriști, care mențin sau înființează structuri doar pentru a-și da de lucru și funcții.
  Cât privește gradele , în toată istoria armatei române, de la Decebal la Nicolae Ceaușescu – inclusiv , nu s-au dat mai multe grade de general decât în ultimii 25-30 de ani.
  E cam cum e facultatea la Spiru Haret sau Doctoratele la Oprea ori la Academia de poliție.
  Nu armata , ci ”ostașii” ei sunt lamentabili, o adunătură de mercenari – în cea mai mare parte – puși pe satisfacerea interesului personal (sub care stă o masă mare și mută de executați.)
  A se vedea cazul generalului ăluia care și-a făcut femeia (nu el, desigur, ci ”sistemul”), mare ofițer, după ce înainte era o tanti oarecare, fără pregătire – tot de pe la Bistrița (scria la gazete, deunăzi).
  Cât privește chestiunea de la Bistrița, este cam același lucru cum s-ar schimba șefa inspectoratului școlar.
  Ce-ar însemna să vină adjunctul ministrului și altă ștăbărime (care n-au altă treabă ?) să citească ordinul ministrului, după care să facă o masă (de post pentru cine vrea) la popotă unității ?

 • dle nou comandant,poate le dati niste treaba la soldateii de plumb,sa nu mai aiba chef de petreceri,prea au mintea hodinita.

 • Las ca e buna unitatea la B-ta . Daca nu ar fi cine ar mai da onorul la pesedeu ? doar Bobita face cat o Divizie singura si macar invesleste lumea. Traiasca ARMATA tarii !

 • Fătălăi, pensați și gelați, asta sunteți ! Dacă ați fi petrecut măcar câteva luni in armată nu v-ați fi pizdificat. Vorbiți despre o instituție serioasă, poate singura din România, în care nu au acces decât profesioniștii și oamenii de caracter. Dar, ce știți voi ?

 • Râtane, ce folos avem noi – contribuabilii – din astfel de manifestări mâncătoare de bani publici, când ele nu contribuie cu nimic (dimpotrivă!) la perfecționarea pregătirii armatei?
  Ai rămas la nivelul ”uite mamă militarii” numai pentru că sunt (îmbrăcați și gândesc) la fel ?
  Credeam că am depășit stadiul tunsului regulamentar, al îmbrăcatului în uniforme, al gesturilor stereotipe și mecanice, a unor reguli din vremea lui Moș Teacă, numai pentru a fi ”bărbați”.

 • Propun ca pana vine dusmanul din est sau din vest militarii nostri grasi cu fund mare sa participe de doua ori pe an la actiuni voluntare de plantari in muntii Romaniei. Ala da antrenament benefic si pt. ei . Astfel banii dati de contribuabili ar fi cu mult mai eficienti .

 • e usor sa vorbest de la tine de acasa, e altfel cand zbara gloantele pe langa tine. mori de frig, cald ori nu ai hrana si oricand poti fi sfartecat de obuze.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS