Bugetul Bistriței pe 2019. 159,2 milioane lei alocați pentru investiții

Holistic

Proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul 2019 va fi aprobat de Consiliul Local în 16 aprilie, în această perioadă fiind în consultare publică.

Bugetul local prevede venituri de 279.440.000 lei și cheltuieli de 306.043.000 lei, din care 145.176.000 lei pentru funcționare și 160.867.000 lei pentru dezvoltare.

Pentru programul de investiții pe anul în curs este alocată suma de 159.248.000 lei (23,1 milioane lei de la bugetul local, 12 milioane lei prin PNDL, 124 milioane lei fonduri europene).

Pe listă, printre altele, lucrări prin proiectele cu fonduri europene, dotări pentru școli, amenajare de spații verzi în Subcetate, scuar în Ghinda, parc în Viișoara pe malul râului, parc în Wonderland, schi lift, generatoare de zăpadă și stații de pompare pentru Pârtia Cocoș, capele în Sărata și Viișoara, teren de sport și cămin cultural în Slătinița, amenajarea unui spațiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” în Piața Petru Rareș, lucrări la Aqua Park-ul din Wonderland, sens giratoriu Tărpiului-Drumul Cetății-Livezi, modernizarea trecerii CF de pe str. Lucian Blaga, parcare supraetajată pe str. Năsăudului, reperații capitale în Piața Decebal.

Proiectul de buget:

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  O poza superba cu VERDEATA din Piata Centrala. Cand ma gandesc ca trepadusii din primarie si CL au votat betonarea acestui perimetru imi vine sa sa-i dau in gat la comisia UE de Mediu. Fix asta se va si intampla.

  (6)
 2. Danut T

  Lăsați prostiile cu bugetele, apucați va de treaba dnu Cretu & compania. Imediat este mijlocul anului si nu s a facut nimic in oraș. Vicele vine cu promisiuni de tot felul fiind in campanie deja. Vreau sa va vad la treaba, drumuri , utilități Etc. De promisiuni suntem sătui cu toti.

  (11)
 3. gânditorul de la Hamangia

  Cel mai bine ar fi, dacă ați găsi modalitatea de a găsi mijloacele prin care să scădeți cheltuielile și să găsiți sursele creșterii veniturilor, pentru a echilibra bugetul de venituri și cheltuieli, că doar voi ați fost cei care ați creat ”gaura” din buget prin cheltuieli de dragul satisfacerii orgoliilor voastre cu investiții negândite. V-ați întins mai mult decât plapuma, deși aveți sarcina de a gospodări cu chibzuință averea ce v-a fost pusă la dispoziție spre administrare!!!

  (3)
 4. Nea Ion

  Vad ca nu prea se justifica lamentarile si smiorcaielile ca nu s-au dat bani,ca nu va putea functiona,ca va fi cel mai mic buget….bla,bla,bla.Sigur poate nu vor putea fura cat si-au propus ,ca deh se termina mandatul si vine altul,dar vad ca bani sunt pentru toate prostiile,sindrofiile si deplasari externe.Un bun gospodar stie cu bani putini sa faca mai mult decat cei nechibzuiti cu bani multi.
  PAREREA MEA!

  (6)
 5. aurel

  Bugetul Bistritei pe 2019 este departe de satisfacerea nevoilor prioritare ale orasului. O mare parte din cheltuieli sunt alocate pentru Pârtia Cocoș ( schi lift, generatoare de zăpadă și stații de pompare ), la care se adauga intervențiile de urgență în urma alunecării de teren de pe amplasamentul pârtiei de schi.
  Restul investitiilor sunt total aiurea. Spre exemplu, cei din Slătinița au nevoie de aduuctiune de apa, iar Cretu le face teren de sport și cămin cultural. O alta aberatie este cea legata de amenajarea unui spațiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” în Piața Petru Rareș, din moment ce acest lucru a existat pana in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troita pe care niste indivizi fara ratiune au mutat-o in cimitirul de pe strada Tarpiului, sustinmand că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță . Societatea civila solicita ca troita sa fie adusa inapoi, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa.
  Pe de alta parte, in perioada comunista Ceaușescu a ridicat un bloc in coasta Bisericii de la
  Coroana, pentru ca nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, iar troita reprezenta si un semn ca dupa revolutie crucea iar a biruit.

  (5)
 6. Marius

  Cu toata stima pentru contribuabili , dar astia nu fac nimic.
  Vorbe.
  Se cred urmasii comunistilor , dar …..dar doar o parte din ei o folosesc , respectiv sa fure de la cel ce are ….pentru imbogatirea proprie si nu a tuturor.
  Vorbe de 30 de ani , ca si astazi , sa-i creada credulii
  .

  (0)
 7. Bugetul Bistriței

  Sunt buget de Teldrum și fără gard.
  La mine-n ramuri ciume roșii ard.
  Tu Crețule, să iei fără sfială,
  Că n-ai să dai la nimeni socoteală.
  Iar dacă vrei s-aduci cuiva mulțam,
  Adu-l Bistriței ce sub mine-o am.
  E țara ce la sânul ei ne ține,
  Hrănindu-ne pe tine și pe mine etc.
  (Text adaptat – cf. Mihai Beniuc)

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.