Comunicate

Buletin de presă IPJ BN

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului

În perioada 7-8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat acțiuni pentru prevenirea fenomenelor ilicite din domeniul comerțului ilicit cu flori, produse ornamentale și accesorii, pe raza întregului județ.

Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului.

Astfel, în urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la peste 40 de operatori economici, au fost constatate și aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 conform Legii 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 conform OUG 28/1999 – privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 106 500 lei. Totodată, cu ocazia activităților desfășurate a fost confiscat numerar în sumă de 705 lei.

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii țin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 – legea prevenirii.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Polițiștii bistrițeni la datorie la sfârșit de săptămână

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră, prin sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și care pun în pericol atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 400 sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 126 000 lei.

Totodată, față de 42 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli.

ATENȚIE! – Încălcarea normelor rutiere poate avea consecințe grave!

La data de 8 martie a.c., un bărbat, de 46 ani, din Sigmir, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, pe direcția de deplasare Bistrița – Sigmir, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o remorcă tractată de un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 56 ani, din Rebrișoara. Ulterior acesta a fost proiectat într-un alt autoturism, tot de pe sens opus, care era condus de un tânăr, de 18 ani, din Chiuza.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Cei trei șoferi implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul bărbatului de 56 ani și a tânărului de 18 ani.

În cazul bărbatului de 46 ani, aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În continuare, polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 9 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un tânăr, de 19 ani, din Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără să dețină permis de conducere.

La solicitarea organelor de poliție de a i se preleva două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, tânărul a refuzat.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

La data de 10 martie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au identificat în trafic un bărbat, de 27 ani, din Chiuza, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza orașului, aflându-se sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS