Cu puţine calorii, plin de vitamine şi minerale, castravetele contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi. Este recomandat să îl consumaţi proaspăt, cu tot cu coajă, pentru că în ea găsiţi concentraţii importante de vitamine, minerale şi fibre.
Înainte de consum trebuie să-l spălaţi bine, cel puţin un minut, în apă călduţă, pentru a îndepărta eventualele chimicale.
Castraveţii conţin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, precum şi săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier).
Cu un conţinut de peste 90% apă, castraveţii sunt hidratanţi şi detoxifianţi.
Nu va fi nicio problemă dacă aţi mâncat prea mulţi castraveţi, întrucât conţin puţine calorii şi nu există riscul să vă îngrăşaţi.
Pentru o mai bună detoxifiere a organismului puteţi încerca să preparaţi o apă de castraveţi. Într-un vas mai mare cu apă adăugaţi 1-2 castraveţi taiaţi felii. Apa astfel obţinută ajută la arderea grăsimilor, combate retenţia de apă, hidratează şi îmbunătăţeşte circulaţia limfatică datorită potasiului din compoziţia sa.
Folosit cu succes în tratamentele cosmetice, castravetele este recomandat pentru hidratarea tenului, fie aplicat ca atare pe ten, fie în compoziţia măştilor cosmetice.
De asemenea, dacă aveţi cearcăne puteţi să aplicaţi cu succes felii de castravete pe pleoape.
Datorită antioxidanţilor, cum ar cucurbitacina şi acidul cafeic, castraveţii reduc riscul de cancer şi împiedică răspândirea tumorii.
În cazul în care aveţi hipertensiune arterială, este recomandat să consumaţi cu regularitate castraveţi. Datorită magneziului, potasiului şi fibrelor alimentare, castraveţii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Castraveţii ameliorează şi ulcerul gastric, având o acţiune alcalină, datorită substanţelor minerale. Bogat în siliciu, vitamina A, vitamina E, castravetele este un bun remediu şi pentru regenerarea părului.
Dacă vreţi să scăpaţi de pofta de mâncare e bine să mâncaţi castraveţi muraţi, care vor fi nu doar gustoşi, ci şi sănătoşi, întrucât prin murare în saramura aceştia nu îşi pierd calităţile nutritive.
Castraveții conțin siliciu, un oligomineral care scade din organism odată cu vârsta, dar este esențial pentru asimilarea calciului, a fosforului și a magneziului. Consumul frecvent de castraveți poate ameliora simptomele artritei și poate întări articulațiile.
Întrucât castraveții conțin 96% apă, sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.
Castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Coaja de castraveți a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a zahărului din sânge.
Mirosul de castravete proaspăt este greu de confundat cu ceva: ușor, revigorant, răcoritor, dă energie și crește eficiența. Studiile au arătat că parfumul castravetelui ameliorează simptomele depresiei, promovează o perspectivă pozitivă asupra vieții, ameliorează durerile de cap și luminează orice emoție pozitivă.
Pe grupul Producători bistrițeni găsiți fermieri care vând castraveți cu 5 lei kilogramul.
Adaugă comentariu