Social

Bust al scriitorului Vasile Rebreanu, dezvelit la Florești în prezența IPS Andrei și a președintelui CJ

(FOTO) Sub egida Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a Bibliotecii Județeane ”George Coșbuc”, la Florești, comuna Nimigea, a avut loc un eveniment în memoria scriitorului Vasile Rebreanu, fiu al satului.

La dezvelirea bustului lui Vasile Rebreanu, operă a sculptorului Ilarion Voinea și donație a Fundației ”Alexandru Vaida-Voevod”, au participat președintele CJ Radu Moldovan, IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, prof. Mircea Vaida-Voevod, nepotul lui Alexandru Vaida-Voevod.

Cu această ocazie a fost prezentată cartea ”De chemat bărbatul pe stele” de Vasile Rebreanu, la lansare fiind invitați scriitori din Bistrița-Năsăud și Cluj.

”Momente emoționante astăzi la Florești, comuna Nimigea, unde am avut onoarea să particip la dezvelirea bustului marelui scriitor și om de presă Vasile Rebreanu. Originar din frumosul sat năsăudean, Vasile Rebreanu a fost directorul Studioului Radio Cluj, dar și redactor-șef al editurii Dacia din Cluj-Napoca. Opera sa cuprinde peste 30 de volume, dintre care 5 au fost premiate de Uniunea Scriitorilor. A fost deținătorul titlului de ”Cetățean de onoare” al Municipiului Cluj-Napoca și o marcantă imagine a intelectualului care a scris în cărțile sale despre spiritul și tradițiile românești și transilvane. Gestul de astăzi reprezintă un omagiu adus lui Vasile Rebreanu de către comunitatea județului nostru, dar și de către comunitatea transilvăneană, reprezentată prin Fundația Alexandru Vaida-Voevod, donatorul bustului din bronz”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

AICI UN ALBUM FOTO

10 comentarii

  • Bag seama ca a fost un fel de intrunire securisto-pravoslavnic-tovaraseasca. O intrebare mai am: din partea Securitatii a fost prezent doar „Ionica”?

    Localnicul

    • Trebuiau sa te invite pe tine? Mi se pare normal ca la un eveniment cultural important sa participe Presedintele CJ care e un domn onorabil si de actiune , dovada stau toate lucrarile facute in judetul nostru de cand e dansul presedinte! Ma bucur ca se apreciaza cultura si scriitorii contemporani nu sunt dati uitarii !

  • Felicitări consiliului județean si celor ce s au mai implicat ! Asta înseamnă să ai cultura si sa ii respecți pe cei care au facut ca numele județului nostru sa fie auzit si lăudat prin ei in toata tara.

  • Fara repere culturale nu am exista ca natiune! E bine ca macar unii isi respecta intelectualii si ii pun la loc de cinste!
    Doamne ajuta!

  • Felicitări inițiatorilor evenimentului! E un moment frumos! Felicitări celor care apreciază oamenii nostri de cultura si traditiile județului!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS