Actualitate

Călin Stan: ”Dacă boierul dă, să fie primit!”

”Dacă tot a fost „dezmăț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile în perioada de pandemie, de ce nu ar fi tot așa și prin comune? Un exemplu de risipă de bani publici, dar și de practici de atribuire a lucrărilor publice cel puțin îndoielnice, ne vine de această dată de la Maieru. Investiții publice la Maieru, după principiul ”dacă boierul (PSD) dă, să fie primit!”.

„Mica Chină”, cum era cunoscută odinioară – mai mult pentru localnici -, comuna Maieru, prin administrația locală din prezent, pare că vrea să își recapete „renumele”, de această dată în sens negativ.

Doar la Maieru construcția unui garaj auto – pentru autospeciala de tip ambulanță din localitate – se poate realiza în trei zile, cu tot cu procedura legală de contractare, conform anunțului de achiziție publică din sistemul electronic SEAP-SICAP. Publicată pe data de 25 mai 2020, lucrarea a fost atribuită o zi mai târziu și recepționată ca finalizată pe data de 29 mai. (Fotografia cu garajul finalizat, în imaginea de mai jos).

Poate impresiona acest „record” pe cineva care nu e din localitate și care nu știe că, în realitate, lucrările au fost demarate în fapt încă de la începutul lunii. Iar construcția a fost realizată de o firmă cu doar doi angajați, care nu e la prima lucrare în acest sistem din banii Consiliului local Maieru. Practic „licitația” de pe SEAP-SICAP nu a fost decât o formalitate, care să aducă aparența de legalitate în atribuirea lucrării.

Cât despre preț, ce să mai vorbim? 47.000 de lei – (adică 470 de milioane de lei vechi) – nu e tocmai un „mizilic” pentru o construcție cu doi pereți și un acoperiș pe post de garaj, „lipită” de peretele exterior al clădirii cu funcționalitatea de dispensar medical din Maieru.

Dacă „boierul” dă – a se citi în acest caz primarul PSD al comunei –, să fie primit! Căci păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește. În cazul nostru, ca și în multe altele, comunitatea locală, și nicidecum primăria. Care nu achită în nicun caz lucrări supraevaluate, atribuite „pe șest”, din banii personali ai edililor săi, ci din bugetul public!”.

Călin Stan – USR

https://www.facebook.com/CalinStanUSR/posts/665546257334646

1 comentariu

  • „M-a costat”, domn’ primar. Sunteti primar si nu stiti scrie corect? Bine ca stiti cheltui banii aiurea…orice prost stie asta!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.