Actualitate Recomandări

Camelia Ilișuan, interimar la conducerea CAS BN. ”N-a fost nicio surpriză”

Camelia Ilișuan, care a ocupat până acum funcția de președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Bistrița-Năsăud, a fost numită președinte-director general interimar până la data organizării unui concurs pe post.

Explicații a oferit într-o conferință de presă Camelia Ilișuan: ”Contractele președinților Caselor de Asigurări din județe au încetat. Președintele este angajat în urma unui concurs printr-un contract civil de managament, fiind mandatat pentru patru ani de către președintele Casei Naționale. Președintele CAS din județ acționează pe baza indicatorilor de performanță, care reprezintă obiectul contractului practic. Între condițiile de modificare a contractului există și schimbarea indicatorilor de performanță, dar nu mai mult de 50% din structura lor. Printre condițiile de încetare a contractului se află și modificarea indicatorilor într-o proporție mai mare de 50%. Prin ordinul președintelui CAS prin care s-a modificat structura indicatorilor peste 80% chiar, aceste contracte au încetat de drept. Președintele CAS a emis un ordin pentru fiecare președinte de încetare a contractului, fiind numit totodată un președinte interimar până la organizarea concursului pentru un nou contract de management. Această modificare a indicatorilor n-a fost o surpriză, o parte nu mai erau de actualitate, nu mai erau relevanți, iar alții noi au fost introduși pentru eficiența gestionării fondurilor. Lucrurile acestea erau în discuție de mult timp, totul s-a concretizat printr-un proiect care a fost pus în dezbatere. Președinții trebuiau să-și dea seama că va urma acest moment. Modificarea indicatorilor este majoră, au trecut șase ani de când nu au mai fost modificați. De la o baterie de 65 de indicatori s-a ajuns la una de 111, pe care noi președinții trebuie să-i îndeplinim, salariul nostru depinde de realizarea lor”.

Ea adăugat că indicatorii de performanță au fost corect aleși. ”Singurul indicator care nu-mi place mie este legat de transmiterea în termen a situațiilor solicitate de Casa Națională. Nu vorbim despre cele periodice, lunare, trimestriale, ci despre cele care se transmit zilnic la cererea CAS, o avalanșă de situații. Vine cererea la ora 9.00 ca la 9.30 să transmitem o situație pentru care în mod normal se lucrează vreo trei ore. Nu știu dacă vreo Casă va putea îndeplini 100% acest indicator. În rest, sunt lucruri normale care se cer pentru a administra niște fonduri enorme așa cum trebuie, ca să nu fie bani blocați, risipiți”.

Camelia Ilișuan a menționat că a fost numită președinte-interimar și că se va prezenta la concurs atunci când va fi organizat. ”Sunt președinți care au probleme cu Casa Naționale, se și judecă, probabil cu această ocazie respectivii președinți vor fi înlăturați, dar nu acesta a fost scopul, ci ca bateria de indicatori să se așeze pe niște lucruri de actualitate și să ofere o imagine reală. Eu am primit ordin de numire ca președinte-interimar. Nu știu când va fi organizat concursul, sunt președinte-interimar până la data respectivă. Sigur că mă voi prezenta la concurs. Este posibil să se prezinte și alte persoane la concurs, dar e prea devreme ca să știm dacă mai sunt doritori”, a spus ea.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS