Actualitate Recomandări

Camelia Tabără vrea ca orele de luni să fie recuperate. Ce va face dacă vede elevi chiulind

Ziua de 30 aprilie este liberă şi pentru elev şi profesori, însă va trebui recuperată. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a lăsat la latitudinea şcolilor să decidă cum vor recupera orele din ziua respectivă.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a spus, în şedinţa cu directorii de joi, că pot fi recuperate atât înainte de începerea programului de şcoală, după finalizarea acestuia sau chiar în week-end.

„În aceste situaţii decideţi dumneavoastră. Sunt două variante date prin Hotărâre de Guvern cum se recuperează: cu ore de la 7 la 8 sau de la 13 la 14 – aici fiecare hotărâţi, nu putem să luăm o decizie la nivelul ISJ pentru că e o mare diversitate de situaţii în şcoli – sau puteţi veni într-o zi de sâmbătă şi atunci lucrurile sunt foarte clare. Hotărâre Consiliului de Administraţie prin care aţi decis cum anume procedaţi trebuie să ajungă la inspectorul de sector”, a spus inspectorul şcolar general.

Potrivit Cameliei Tabără, şi orarul trebuie să fie actualizat.

„Nu o să am nicio rezervă când găsesc un elev pe o terasă să-l întreb ce oră are şi să mă duc până la statul de plată să văd dacă într-adevăr ora respectivă nu s-a făcut sau dacă pur şi simplu e un elev care chiuleşte şi e trecut absent pentru că nu e în sala de clasă. E final de an, vine căldura, e o anumită relaxare pe care vă rog să o gestionaţi cu maximă responsabilitate”, a declarat Camelia Tabără.

Foto: arhivă

13 comentarii

 • Asta cu recuperarea este vrajeala din partea statului. Dam liber la cei de la stat dar sa recupereze… cand oare sa recupereze? sambata? In nici un caz… povesti vanatoresti.

  • Poti schimba nu te obliga nimeni nici sa lucrezi la privat nici pe salarul minim. Este doar alegerea ta!

 • Asta cu recuperarea este un fel de a vorbi.Un profesor constient de munca lui stie cum sa-si dozeze timpul pt a-i aduce pe eievi la zi.Dar ,daca stai in clasa numai pt a lua salarul si a astepta pauza,nu vei avea rezultate ,chiar daca vei face ore si duminica.

 • Dar cei din alte institutii cand recupereaza..:) ? Parca-l vad pe domn’ primar cum vine duminica sa recupereze…:))))

 • doamna draga esti din alt film.
  hai sa îti spun un secret: majoritatea orelor încep cam dupa 10 minute dupa ce se suna ca profesorii se urnesc mai greu din cancelarie.
  deci se preda efectiv cam 80% si calitatea lasa de dorit, altfel nu s-ar mai da meditatii.
  va provoc sa gasiti acuma un profesor dispus sa mediteze matematica sau limba româna, va asigur ca nu veti gasi, toti au timpul liber ocupat.
  asta reflecta calitatea de cacao a învatamântului si competenta de care dati dovada.

 • VOTTT!!!!:
  a) 10 pentru libertate;
  b) 7 pentru de la 7 la 8 sau de la 13 la 14;
  c) 2 pentru ziua de sâmbătă.
  Voturile vor fii adunate la 1 mai.Mult succes.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.