Social

Camion cu lemne, confiscat la Tiha Bârgăului în urma unei reclamații din partea unui activist de mediu

(VIDEO) Un camion încărcat cu o cantitate mai mare de lemne decât scria în acte a fost oprit la Tiha Bârgăului și confiscat urmarea unei reclamații venite din partea unui activist de mediu care a sunat la 112 și a chemat Poliția și Garda Forestieră Cluj. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

”10,63 metri cubi în plus față de aviz- Camionul și remorca vor fi CONFISCATE❗️❗️❗️ Fără să fie luat în calcul lemnul pe specii care nu corespunde cu avizul: + 5-7mc. Mulțumesc inspectorilor de la Garda Forestieră Cluj pentru prezența la această oră târzie și pentru cubajul perfect care a fost o lecție pentru angajații Ocolului Silvic și apreciem faptul că IPJ Bistrița ne-a acceptat contestația și au fost prezenți cu 4 polițiști ca să se facă un cubaj corect.  Angajații Ocolului Silvic au inventariat inițial materialul lemnos și le-a ieșit un volum de DOAR 8 metri cubi în plus față de avize!  Vor urma plângeri penale pentru favorizarea infractorului și FALS intelectual pentru că au măsurat cu intenție un număr de metri cubi ce contravine realității❗️Oamenii nu au lemn de foc, iar hoții și infractorii devin din ce în ce mai bogați!
Pădurea este a tuturor românilor!🌲🌲🌲”, a scris pe Facebook Daniel Bodnar care se autodeclară un apărător al pădurii.

Conform Gărzii Forestiere, în perioada 3.01.2022-18.01.2022, reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au aplicat un număr de 74 contravenții, în valoare de 105.500 lei, operatorilor economici care comercializează și/sau transportă material lemnos. Majoritatea contravențiilor au fost aplicate operatorilor economici care, cu ocazia transportului, au efectuat fotografii din care nu s-a putut distinge/focaliza încărcătura. De asemenea, s-au aplicat sancțiuni complementare de confiscare a materialului lemnos – un cuantum de 39 mc.

5 comentarii

 • Sper din tot sufletul sa nu i se intample ceva rau , activistului de mediu Daniel Bodnar. De astfel de oameni este nevoie in lupta pe care statul se face ca o duce impotriva defrisarilor ilegale . Acestui om deosebit , trebuie sa i se acorde protectie. Felicitari politistilor si mai ales inspectorilor de la Garda Forestiera Cluj , destoinici si corecti in stabilirea cubajului. S-a vazut inca o data ca cei platiti pentru paza padurii sunt mana in mana cu afaceristii „lemnului” , cunoscuti in spatiul public drept mafia lemnului. As fi vrut sa stiu daca soferul era insotit sau nu de reprezentanti ai cumparatorului „de buna credinta”. Ar fi fost interesant si daca aflam cantitatea de lemn inscrisa in aviz. O fi oare un , secret „profesional” bine pazit? Numa intreb !

 • Asta e nimic…valea Someșului, Ilvelor, valea Salautei, Rebrei, colcăie de asemenea transporturi… Încă nu am văzut măcar unul sa fie în regula. Ori fac pozele irelevante pentru suma, ori sunt încărcate peste capacitate și mai mult decât în aviz, ori cu același aviz merge de n ori.. Ori specia nu e aceasi ca în aviz… Ori ori. Găsesc românașii noștri soluții… Toată lumea s-a făcut acuma patron. De unde fraților? De unde ca nu mai găsești un om la lucru, toate sunt soțiile patronului care ziua dau o raita pe la Mall, apoi unghii masaje cafele și bârfe, iar ei îs preocupați de profit rapid și prin orice mijloc legal sau ilegal.
  Apropo, ca și pădurile, sunt balastierele carierele ai orice resursa naturala din care se poate fura sa își cumpere patronasii jipuri de teren sa meargă la offroad!

 • Politia si autoritatile sunt obligate sa asigure protectie maxima pentru acest activist de mare valoare in cuget si simtiri, adevarat civic al zilelor noastre.
  Sa traiesti stimate domn 1000 de ani !
  Romania are nevoie de multi mai multi OAMENI ca tine .Sa fim de parta lui sa incurajam la randul nostru astfel de actiuni .
  FELICITARI !

 • Va rugam sa veniti si la Feldru sa vedeti cate ilegalitati se fac la ocolul silvic de aici si cum se inbogatesc padurarii peste noapte

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.