Social

Campania ”Vrem respect”, lansată de Partida Romilor la Petru Rareș (FOTO)

Președintele sucursalei Bistrița-Năsăud a Partidei Romilor PE, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș a fost prezent în prima zi a noului an școlar 2019-2020, în mijlocul elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” din comuna Petru Rareș.

Invitația a venit din partea conducerii acestei școli, la eveniment fiind prezent și primarul Vasile Cocos, viceprimarul, liderii PRPE ai sucursalei comunei Petru-Rares, reprezentanti ai Inspectoratului Județean de Poliție si clerici.

În acest context, președintele Emil Neia Lăcătuș, a subliniat faptul că la școala gimnazială din Petru Rareș, din cei 364 de elevi, 165 sunt de etnie romă.

În fața celor prezenți, președintele Emil Neia Lăcătuș a vorbit despre campania ”Vrem Respect”, campanie, care va avea drept punct de pornire comuna Petru Rareș și se va desfășura în perioada 13-15 septembrie 2019.

Emil Neia Lăcătuș le-a transmis părinților și elevilor să își trimită copiii la școală, să investească în ei pentru că educația este calea spre succes.

”Va trebui să identificăm problemele şi nevoile populaţiei de etnie romă din comuna Petru Rareș, în domeniul  educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, culturii şi  în domeniul socio-economic, urmând să completam o fișă a localității. De asemenea, vom face o serie de informări cu privire la accesul membrilor comunităţii locale de romi la educaţie, sănătate, muncă, acte de identitate şi de proprietate a caselor sau terenurilor. Vom organiza întâlniri cu primarul comunei Petru Rareș si cu autoritatile locale în vederea analizării problemelor şi nevoilor identificate si găsirea unor soluţii fezabile pentru rezolvarea acestora”, a explicat Lăcătuș.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.