Recomandări Social

Lipițan de la Herghelia Beclean, cel mai bun din lume la categoria cai tineri

Cal și echipaj de la Herghelia Beclean au câștigat titlul de Campion Mondial
la categoria ,,Cai tineri – vârsta 5 ani” desfășurat la Mezohegyes, în Ungaria, informează Romsilva – Herghelii de Cai:

”Noul campion mondial la categoria ,,Cai cu vârsta de 5 ani” este armăsarul Neapolitano XXXI – 42 de rasă Lipițană, născut și crescut la Herghelia Beclean, condus cu măiestrie, dragoste și grijă de sportivul Clubului Hipic ”Romsilva”, ing. Roland Varga, care a fost ajutat de secundul Leon Onișor, de la Herghelia Beclean.

Această minunată echipă care a reprezentat Regia Națională a Pădurilor- Romsilva și Federatia Ecvestra Română a câștigat duminică, 8 septembrie 2019, pentru România, titlul de Campion Mondial la categoria – Cai de 5 ani – desfășurată în cadrul Campionatului Mondial de Cai Tineri pentru Atelaje – organizat de Federația Ecvestră Internațională la Herghelia de Stat Mezohegyes din Ungaria, în perioada 4-8 septembrie 2019 (FEI Driving World Championship for Young Horses CH-M-A-YH).

Imnul de Stat al României a răsunat pentru cei doi sportivi și pentru această performanță a crescătoriei noastre naționale, în deschiderea ceremoniei de premiere, în fata sportivilor și cailor reprezentând 10 națiuni cu mari tradiții în creșterea raselor culturale și în sportul ecvestru.

Au fost reprezentate vârfurile unor crescătorii faimoase precum Herghelia de stat Kladrub și crescătoria Tlumačov din Cehia, Herghelia de Stat Mezohegyes din Ungaria, Crescătoria Zarodowa w Kamieńcu Zabkowickim Sp. din Polonia, și Austria reprezentată de un cal produs de Herghelia Federală Piber, ș.a.

https://www.facebook.com/hergheliiromsilva/posts/2602969223101974?__xts__[0]=68.ARDUPLhRmmXMYzND_VriOA7LiqAOcWZRBpx1syC0kYvRd0rZgzv6WF_Ve_z2uPmUSpVjiAIznNK5hwfg2lH_VGbXQx6LQqToPa59C0FIZY65dmjxDKfLBk8JUwRY6B6lHiDlmsODBaHL1BA6QVseF6tfPkJrdUU4-Z2wlNRfAtZZKfPe_2jhOo4WtGK0DcdUrHL__EG9qFjxnMVXJmUoCbejPszlX96sBZFH6aw-KSEvtIwT9Nm5SaUIHAavuGdtsnEg9Ahu3qIhSAaYKkD32mBbD7WRvzG70K8BC7xJnASGAgp2w1SSaHBkawDojS2aX_J4ZKG-ACn85irBeFPzwbPr4qV7&__tn__=-R

Performanța este unică pentru sportului ecvestru românesc și reprezintă validarea unui amplu și complex proiect de perfecționare genetică și de punere în valoare a nucleului de rasă Lipițană, derulat de Romsilva prin Direcția de Cai de Rasă, la Herghelia Beclean – singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic Lipițanul colorat ( cu roba neagră și murgă)”.

,,Transmit felicitările mele sportivilor și colegilor mei implicați în creșterea cailor de rasă pentru această performanță deosebită, obținerea titlului de campion mondial pentru România. Este o premieră pentru țara noastră și o confirmare a anilor de muncă în care determinarea, pasiunea, răbdarea, respectul și încrederea reciprocă au fost calități esențiale pentru obținerea acestui rezultat și pentru stabilirea legăturii emoționale între cal și om.

Sâmbăta aceasta voi merge personal la Herghelia Beclean să văd cel mai bun cal din lume la categoria ,,Cai de 5 ani” și invit publicul, pe această cale, să viziteze Herghelia Beclean, singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic Lipițanul colorat cu roba neagră și murgă”, a declarat directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.1 comentariu

  • Felicitări cordonatorilo,felicitări celui care a condus acest cal la victorie.Este o mândrie pentru beclenari pentru bistriteni pentru toti românii .Nu stiu însă care sunt regulamentele însă nu salutul nu putea avea un nume un pic mai românesc?NEAPOLITANO,BECLEAN,ROMANIA…Sper sa nu fie așa, poate va fi vândut,cei dinafară vor stii ca este din România,Beclean ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.