Când primesc profesorii voucherele de vacanţă. Banii au intrat deja în conturile ISJ

Holistic

Cu toate că mai sunt încă aproape două luni de şcoală, pline cu examene, profesorii din judeţ pot sta liniştiţi în privinţa concediului: au sosit voucherele de vacanţă, a anunţat inspectorul şcolar general Camelia Tabără

„Sumele sunt sosite, sunt în buget. O să le distribuim în şcoli după ce dăm salariile din luna mai. Şi Ministerul ne-a spus acest lucru să nu le dăm odată cu salariile ca să nu se amestece lucrurile. Săptămâna viitoare o să facem o simulare – aţi transmis nişte sume – dar noi trebuie să ne asigurăm că sumele respective sunt rezultatul unor judecăţi foarte, foarte corecte, conform Ordinului de Ministru 3560 din 13.04.2018. E vorba de perioada 1.07.2017 până în 30.11.2018, adică intră în plată toţi salariaţii pe care i-am avut pe statul de plată în această perioadă şi pe care anticipăm că îi vom avea până atunci cu respectarea principiului proporţionalităţii şi proporţionalitate de normă dacă am un forfetar cu 0,25 şi proporţionalitate de timp dacă am un coleg care intră în pensionare de la 1  septembrie. Suma completă pentru un coleg care a stat şi a avut perioada încheiată este de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute de buget. Trebuie să fim foarte atenţi în acest moment în care cerem”, a spus Tabără.

Potrivit inspectorului şcolar general, beneficiari sunt toţi salariaţii. Ea le-a cerut directorilor de şcoli să fie foarte atenţi la cumul: „Nu se primeşte decât acolo unde salariatul are norma de bază. Avem contabili, avem secretari, sunt tot felul de suprapuneri. Deci intră numai şi numai pe salarii de bază. La profesori care lucrează în trei şcoli e foarte complicat să le fracţionezi voucherul. Ca urmare, va primi numai unde a cerut pe bază de solicitare participare în consiliul profesoral. Considerăm că acolo are norma de bază”.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud va centraliza informaţiile din şcoli săptămâna viitoare.

Tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, precizează Ministerul Turismului.

„În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare’. Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Turismului, instituţiile publice stabilesc unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă printr-o procedură de achiziţie publică, aleasă în funcţie de valoarea totală a voucherelor de vacanţă acordate salariaţilor, conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.

Potrivit prevederilor în vigoare, bugetarii din instituțiile și autoritățile publice, precum și din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizație de vacanță, denumită voucher de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei (valoarea actuală a salariului minim brut pe economie).

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii din sectorul public şi sectorul privat care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanţă”, se prevede în amendamentul adoptat de membrii comisiei pentru muncă.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dema Gogie

  Câtă generozitate din partea dumnealor care ne conduc! Dar banii pentru corectarea la examenul de bacalaureat când se dau, dar atâtea drepturi tăiat când se dau? Nu vreți cumva să vă mulțumească profesorii pt. că le trimiteți, prin sindicat, bonuri pentru mici, fasole si cârnați, la serbările voastre comuniste?

  (0)
 2. Ion Juravlea

  DIN CE BANI SE PLATESC ACESTI BANI?
  PRIVATII DE CE NU AU ACCES LA BUGETUL DE STAT?
  CINE FACE BUGETUL?
  PENTRU CINE?

  cei de la leoni muncesc de-si rup oasele….pentru PRIVILEGIATI!!!!
  LA MUNCA ….leonistilor….nu aveti voie sa stiti unde se duc banii vostri….

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.