Actualitate

Când vor fi gata lucrările la noua grădiniță de pe strada N. Bălcescu, Bistrița

La Grădinița nr. 2 de pe strada Nicolae Bălcescu din Bistrița continuă lucrările de modernizare cu bani europeni, pe un proiect în valoare de 5,2 milioane de lei: “Construire imobil nou pentru Grădiniţa nr. 2, str. N. Bălcescu nr. 38 A”.

”Dacă toate merg bine, în data de 15 septembrie 2019 o vom putea da în folosință”, spune viceprimarul Cristian Niculae.

Noua grădiniţă va fi concepută cu program normal, 200 de copii organizaţi în 10 grupe a câte 20 copii fiecare. Spaţiul de joacă se va amenaja în curtea interioară a grădiniţei. Vor fi realizate o sală multifuncţională pentru activităţi, sală pentru lapte şi corn, spaţii administrative, pavilion în curte.

În perioada următoare se va stabili unde vor merge copiii de la Grădinița nr. 3, de pe str. Plăieșului, pe durata lucrărilor de reabilitare tot printr-un proiect cu fonduri europene, de 7,4 milioane lei.

https://www.facebook.com/publicromanianperson/posts/744447359268145?__xts__[0]=68.ARBDBxwK8guVeS1zCXr0bNr-fZZohf6SSPAwLHygg1cPA6nH1pUVLOhR45_SnsGY8WoAM_puxA-0fp2qsq4_BdcwqSnH98Q9d_ywX_omPSuxK_GAQBcUTHATUioHdRxDn1pXH_RNXM-pZdnv4uesSMRpQnjeqa8ChVXzK-o8XOu1SNeYbBj56EI2GrprbYMbsS2qZe6ooUxmw_Ra1Q1S75vKMQVIoigs5AlzmOj_PGgcfeigYjZxW6Lvx_K1Lbjtq9l7ULzaXKewR7e_vOHunt5zYF65LxEfBligHNWS8d21gGOhsXH4Ym4uzVS33wWJGD0I1JyDqKzirTWcNVtvUlg&__tn__=-R

30 comentarii

  • Nu mai incercati sa aburiti lumea ca nu se respecta regimul de inaltime, ca noua cladire nu are aspect de gradinita! Tot ceea ce se construieste acolo, este in conditiile legii. Se respecta reglementarile urbanistice.
   Cu siguranta ca muriti de ciuda ca se face, ca se construieste ca se relizeaza lucruri bune in oras.
   Invidia, rautatea, ciuda se vede de la o poștă in toate interventiile postacilor de seviciu. In realitate insa, lumea vede ca Bistrita nu sta pe loc, ca se dezvolta.
   Asta-i din pacate este una din metehnele celor din opozitie. De ce sa se facă? Mai bine să nu se faca daca noi nu am fost in stare sa facem cand am fost la putere.

  • tu ca proiectant nu ai nici o vina ca asa ai gasit tema de proiectare
   dar complice tot esti ca ai acceptat
   unde e jumate din inaltimea de la cornisa pe latura estica pana la vecinul care DEJA VREA SA VANDA CASA?

 • Este foarte importat sa se construiasca gradinite ca nu avem unde sa ne ducem copii, Felicitari domnule viceprimar ca va implicati in oras si ca ati pornit atat de multe proiecte si atat de multe lucruri se intampla in sfarsit in oras!

  • dar eu daca vreua sa fac 3 etaje asa cum vrea sa faca primaria atunci SA RESPECTE SI EA LEGEA ASA CUM MI-O CERE SI MIE
   STATUL PRIN PRIMARIILE SALE CELE MAI MARI GRUPURI MAFIOATE

 • Același stil ceaușist din anii 70.
  Lipsă totală de imaginație, gen căsuța din povești (pădure, etc.), cu un design atractiv, ieșit din tiparul cenușiu, pe care să nu trebuiască scris GRĂDINIȚĂ , ci să sugereze singură destinația.
  Dar, vorba aia, n-ai cu cine , domne, n-ai cu cine !.

  • Pitica ai dreptate, zici că e anl, dar măcar copiii să aibă condiții și deja e un pas in față.

  • Cum ai fi vrut sa fie cladirea de acolo știutule? In stil mediteraneean, in stil rustic, o cladire moderna din fier si sticla, sau o costructie cu trei nivele subterane( folosita ca spatiu de gradinita ptr copii nostri)?
   Hai lasă-ne!

  • sti cum…cam pentru copii
   sa fie cu o curte mare
   muti copaci
   iarba multa
   loc de joaca
   si pe ce mai ramane o cladire ascunsa exact ca in povesti
   poate sa fie si de turta dulce daca se poate

 • Asa gradinita neadecvata copiilor din secolul 21 nu mi-am putut imagina ca poate sa arate nici in cele mai urate epoci comuniste!

 • Pe facebook se fac comentarii de sustinere a tovarasului niculaie de catre membrii ( pupincuristii) partidului, cu speranta ca vor primii si ei un loc caldut la buget sa frece menta toata ziua. „Vrem educatie, vrem gradinite…” degeaba vreti daca voi faceti legi si ordonante pt eliberarea infractorilor… ce ati zice daca ati primi o palma /pumn in fata asa cum a luat tanara in scara in cazul mediatizat???

 • O cladire anosta, exact cum se construiau pe vremea lui Ceausescu.
  Asta inseamna lipsa de viziune. Ar putea invata de la primaria Beclean, ii cu 10 clase ca si viziune arhitecturala fata de Bistrita desi tot rosie ii ca si culoare politica.

  • sa o dea la un privat sa o administreze si sa schimbe destinatia in blocuri
   de exemplu la domnul TANASE

  • ANL? A … da, bine zici! Bistrita este orasul din Romania cu cele mai multe locuinte ANL construite daca ne raportam la numarul de locuitori ai orasului. Se stie asta!
   Deci Bistrita are grija de tineri!

 • Pe santierul din spatele blocului nr. 16 de pe Axente Sever de ce nu a venit domnul viceprimar sa se fotografieze, e un peisaj mirific dupa lucrarile la reteaua de canalizare si curent. Aici puteti vedea cu totii nivelul de calitate si atentia la detalii impus de primarie, o lucrare de secol 21 pt respectatii cetateni ai orasului.

 • O mizerie de cladire intre casele din zona. Inaltimea nu respecta regimul de constructie in zona de case. Primaria si-a batut joc de vecinul din dreapta fara sa se sinchiseasca ca i-a luat soarele . Mizerie totala este la HURBANISM si in capul edililor. Amestec de neo- comunism si dispret total fata de proprietatile cetatenilor onesti. Sa va fie RRUSINE ! Stricati orasul cu asemenea proiecte .Am locuit 15 ani pe Balcescu si cunosc fiecare centimetru patrat inca din copilarie.

  • Domnule Bălan, stimate contribuabil, cu respect va rog sa nu mai vorbiti de urbanismul din orasul nostru atâta timp cat se spune de dumneavoastra ca v-ati construit casa in care locuiti, in inima orasului fara sa respectati criteriile de urbanism si ca nici acum nu aveti autorizatie.
   Oare aveti? Spuneti-ne asta!

 • Măi duamnelor și duomnilor, voi sînteți ca fetele cu drobul de sare….încă nu e gata…poate va ieși o bijuterie! Oare centrul de transfuzii si blocul ielif de mai sus sînt capodopere arhitecturale? Oare casele de pe strada care au 3 niveluri si sint pe mejdie construite nu va intrigă…observ că cei care comentează contra sînt aceeași de fiecare dată…frustrații și întârziații orașului…mergeți măi la sat…și acolo veșnicia a murit…

 • D-le FLORIN BACIU. Cu acelasi respect va raspund numai ca aveti demnitatea sa va dati numele. Nu am autorizatia nici dupa 11 ani de cand locuiesc in casa in toate conditiile civilizate. Toate piesele au fost depuse la primaria lu Peste Prajit. S-a eliberat Certificat de HURBANISM ; s-a platit autorizatia acum 11 ani dar nu a mai venit. Tot din cauza HURBANISMULUI si a JURIDICULUI si a primarului care nu au fost capabili sa interpreteze niste acte facute foarte corect de tatal meu dr. in DREPT care a cumparat imobilul de la sasi in 1939. Terenul este impzitat de atunci, este pe mine in integralitate dar o iesire din indiviziune numai nu se produce cu toate ca dosarul este la Judecatorie din 2008. Pentru ca eu nu vreau sa fiu santajat de un veciu habauc care imi cere sa-i dau cadou din curtea mea 100mp, printr-un avocat smecher si cu influenta mi-au blocat eliberarea autorizatiei . Astfel primaria lu tri paduchi a pus botul si ilegal imi blocheaza dreptul de proprietate si serviciul platit numai nu mai vine. Primaria comunista in 1986 si pana in prezent sta si ea inscrisa fraudulos si prin mare abuz in CF pe o suprafata de 250 mp. Fara nici un drept si-au bagat coada in inscrisuri si sunt atata de nesimtiti ca nu au venit nici la un termen sa-si lamureasca interventia de hoti si falsificatori de CF-uri. Avand in vedere aceste aspecte eu sunt absolut legal din toate punctele de vedere. Ca atare chiar daca am fost dat in judecate de Primarie la interventia si dorinta vecinului pomanagiu, am castigat demult procesul cu ei si m-am reprezentat singur in instanta iar amenda de 1.000 lei a fost suspendata.Acuma procesul se desfasoara si cred ca este pe final, si in cele din urma toti acesti actori vor plati. O ZI BUNA !

  • Ca o întrebare….juridicul nu este în subordinea duamnei gaftone? Sînteți cumva la $abina$ în zonă și ați plătit taxa de AC la casierie….Ei vedeți….cum se explică încurcătura!! Ați plătit la ghișeul greșit!

 • Ca în care a funcționat grădiniță era frumoasă, cu o grădină mare. Consolidată și eventual mărită prin adăugarea unei aripi construite în același stil, ar fi fost minunată. Dar așa se face la noi: distrugem tot și ridicăm cuburi, fără nici o preocupare pentru estetica orașului. Urâțim și cele câteva străzi care au mai rămas cât de cât neatinse de „dezvoltarea urbană”.

 • Fatada fostei gradinite si casa in general erau cu aspect de vila din anii 1900. Era superba, si pe Balcescu au mai ramas doua cu fatade identice. Era o zona de case de o mare frumusete dar si case tip pe partea curtii spitalului. Doamna Irina sunteti pe langa subiect si nu stiti sa apreciati Bistrita veche care a avut si arhitectura pe masura. Este usor sa distrugi ceva in numele unei modernizari prost facute ca si locatie. Nu contesta nimeni rolul gradinitelor , nevoia de ele, spunem doar ca nu se gandeste bine privind modelul ales si locul ales. Nu se poate face un ghiveci de constructii anapoda. Bistrita se manelizeaza nu se modernizeaza.

  • Foarte corect, dl Marius. Eu am locuit 20 de ani fix vizavi de gradinita si era o incantare in fiecare zi sa vezi o cladire asa frumoasa ca cea veche peste drum. Acum e un peisaj pur si simplu dezolant. Nicolae Balcescu, dintr-o strada deosebit de frumoasa si de linistita, devine treptat una deprimanta. S-a inceput cu groteasca cladire a Centrului de Transfuzii, apoi uratenia asta de gradinita, apoi blocurile astea doua noi care nu se potrivesc cu nimic pe strada (de fapt cu aceeasi arhitectura horror a gradinitei), treptat nu o sa mai recunosti mai nimic din ce a fost odata str. Nicolae Balcescu. Si restul orasului vechi. Hai sa transformam totul in cubism, naibii.

 • A turnat betoane la -11grade, firma de casa , sponsorul Julien.
  Ce vreti de la un laudaros ca julien, jimi, jil, cu multe dosare penale.
  Lucrare de cacao, o sa crape betonul dupa 2- 3 ani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.