Actualitate

”Klaus Iohannis e președintele frânarul, așa va intra în istorie” – Doina Pană

Vicepreședintele PSD Doina Pană crede că președintele României, Klaus Iohannis, ”asta vrea: să forțeze suspendarea”.

”N-am crezut niciodată că se poate întâmpla ca un președinte al României să facă gesturile pe care le-a făcut. Nu văd deloc momentul potrivit pentru o suspendare a sa și nu din motive electorale, ci pentru că noi suntem la Președinția Consiliului UE și cum ar da ca țară să îți suspenzi președintele? Deși există motive cu vârf și îndesat în acest sens. Și cred că asta așteaptă, în momentul în care forțează atât de tare Constituția. Vom hotărî în coaliție la ce cale vom recurge, dar nu vom sta cu mâinile în sân, asta este foarte clar. Eu una nu-mi doresc această cale, suntem Guvernul fără doi miniștri și să mai fim și țara fără președinte. Ce imagine ne-am face ca țară?”, a declarat ea într-o conferință de presă.

Deputatul Doina Pană a spus că, într-un sondaj, 97% dintre participanți au răspuns ”Nu știu” la întrebarea ”Ce a făcut președintele Klaus Iohannis în acest mandat?”. ”Chiar n-a făcut nimic, încât nimeni nu știe ce a făcut? Și într-adevăr, constructiv n-a făcut nimic. Însă a făcut foarte multe lucruri pe care românii trebuie să le vadă. Nu numai că a încercat să bage bețe-n roate la tot ce a putut încât programul de guvernare să nu se întâmple, ba mai mult, a încercat să fie o frână. Cineva spunea că va intra în istorie sub denumirea de ”președintele bețe-n roate”, eu zic că va intra cu o denumire mai nefericită, ”președintele frânarul. Nu poartă doar un război politic, poartă un război împotriva României. Probabil că nimic nu e prea mult ca să obțină al doilea mandat. Cu ce slogan de campanie ar putea veni? ”Am blocat și am frânat tot ce am putut, mai dați-mi un mandat”.

”Răspunsul președintelui Klaus Iohannis legat de nominalizarea la Ministerul Dezvoltării frizează absurdul, își arogă prerogative de prim-ministru. Premierul ia în calcul cât de moral e cel pe care îl propune ca ministru, cât e de bine pregătit. Ca să nu mai vorbesc de absurdul răspunsului cu privire la Olguța Vasilescu, care a fost un primar performant de mare oraș, Ministerul Devoltării presupunând asemenea experiență, a fost un ministru foarte bun, un parlamentar foarte activ, deci o persoană căreia nu i se poate reproșa nimic. Asta a fost un fel de cireașă de pe tort. Nu știu cu ce nume am putea veni ca să accepte, poate cu Cioloș. A, nu cu Cioloș, fiindcă acum îl contracandidează”, a comentat Doina Pană.

Vicepreședintele PSD a menționat că ”în momentul în care a picat Guvernul Ponta, deși guvernele Ponta au fost unele dintre cele mai performante, a venit cu ”Guvernul meu”, Guvernul Cioloș, ”Guvernul 0”. N-a fost chiar 0, dar în multe domenii a fost: fonduri europene, păduri… A fost un guvern-dezastru. În 2016, românii s-au pronunțat din nou și au dat votul PSD, iar președintele a respins categoric, de ziceai că e trădare națională sau spionaj, propunerea cu Sevil Shhaideh, una dintre cele mai pregătite persoane, unul dintre creierele PNDL, ministru al Dezvoltării. A refuzat-o pur și simplu, deși a fost vicepremier și avea certificate pentru acces la toate documentele secrete. Cu ce prejudicia România ca prim-ministru? Ca să vedeți cât de puerile au fost motivele refuzului”.

Doina Pană a declarat că, după desemnarea premierului Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis a cerut de șapte ori demisia Guvernului. ”Guvernul Dăncilă atât de blamat, pentru că s-a dus o politică de defăimare strategic gândită, cel puțin la nivel de buget a realizat cât toate guvernele Ponta la un loc. Pe linie economică și fiscală, a adus performanțe. Guvernul Dăncilă este cel care a venit cu creșterile de salarii și pensii, cu toate măsurile pe care românii le văd. Programul de guvernare începea să se implementeze înt-un ritm mai alert și atunci bineînțeles că deranja și guvernul trebuia să pice. Doamna prim-ministru a rezistat”.

Ea a adăugat că președintele României ”a încercat să blocheze tot ce se poate, adică toate legile asumate prin programul de guvernare și care au trecut foarte greu prin Parlament. Vă aduc aminte de scenele acelea halucinante cu muzici puse, cu proteste ale parlamentarilor USR… Le-a trimis și de câte două ori la CCR, le-a întors la Parlament și promulgarea lor să nu o facă. A ieșit periodic cu acuzații, unele sub forma unor întrebări retorice: o să aveți bani de pensii și salarii?, încât oamenii să intre în palpitații că nu vor mai fi bani”.

”Președintele a recurs inclusiv la defăimarea României”, a mai spus Doina Pană. ”În repetate rânduri a afirmat că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului UE. Se dovedește nu numai că este pregătită, ci că este foarte pregătită, și cu doi miniștri lipsă din cauza președintelui. A introdus în lupta politică până și Armata, apreciată de toate țările NATO. Din cauza președintelui, n-avem șef de Stat Major”.

Vicepreședintele PSD a declarat că ”președintele a ajuns să încalce Constituția pe care a jurat. Cum să te declari susținător al statului de drept când nu respecți deciziile CCR? De 80 de zile suntem fără doi miniștri numiți, a refuzat și eliberări din funcții deși existau două demisii depuse. CCR a spus: de îndată, acest de îndată a însemnat vreo 16 zile. Nici acum, când exercităm Președinția Consiliului UE, nu avem doi miniștri. Miniștrii noștri sunt cei care conduc dezbaterile cu ceilalți miniștri din UE, deci pe lângă treburile curente trebuie să te ocupi de acest lucru, să vezi care e agenda, să fii un bun mediator, să participi la întâlniri, adică foarte multă muncă în plus, într-o chestiune de importanță și vizibilitate maxime. Domnul Teodorovici se ocupă de fiscalitate și trebuie să țină și locul ministrului Dezvoltării. Vi se pare normal? Și ție să nu-ți pese ca președinte?”.

15 comentarii

 • Cu scuzele ce se cuvin, daca intreb 100 de români ( bistriteni) ce ati facut dumneavoastră in acest mandat, 99,99 % nu stiu iar cei 0,01 vor spune ceva legat de legile justitiei. Apropo, doar pe Olguta o mai aveti? Haideți si voi cu un nume nou sa îl convingeri pe Sas ca de multa vreme asteptam sa fie si jud BN legat de o autostradă …

  • Sasul e cel mai mizerabil președinte pe care l-a avut România . Un trădător, un vândut nemților.
   Romanii își merită soarta dacă voteaza un asa specimen.
   PENAL, dovedit de Instanțe.
   Nevasta sa la fel. PENALĂ.
   Așteptați sa vă vrea binele Neamțul cu 7 sau câte case… așteptați mult si bine!
   Cât despre ce au făcut PSD in acest mandat, am dat un exemplu in titlu .

 • Când președintele României refuză să numească o incompetentă obraznică într-o anumită demnitate publică , PSD spune că încalcă Constituția . Prostul nu e prost destul dacă nu e si fudul . Căutați un om ca lumea și se rezolvă problema nu vă tot repetați aiurea cu Olguța . Dacă nu aveți un om ca lumea în tot PSD-ul dați-vă demisia și mergeți la căpșuni în Spania .

 • rade harb ….
  cine s-a gasit sa foloseasca cuvinte frumoase cand ea …ea nici nu va intra in instorie…SAU POATE CA DA…TOTI PESEDISTII VOR INTRA IN INSTORIE IN GRUP…..
  …cacam asa vor scrie analele…
  un grup mafiot a ajuns la guvernare si intr-un an a luat…wwe cat duce un tren cu 100 de vagaoane

 • O doamnă tristă, fără de humor .
  Vedeți ce buget prevedeți pentru pușcării că trebuie.
  Știți ce-a zis filosoful: investind în penitenciare investiți în viitorul liderilor voștri !

 • Președintele ăsta al tău imi provoacă greață !
  Un hoț de case, un traducător ieftin pentru cumpărători de copii, un om fără nicio ținută morală. Omul GHINION.
  GHINION si dezastru pentru România .
  Un FRÂNAR !
  Un tupeist si un neobrăzat, care pretinde ca Olguța Vasilescu este imorală, in timp ce el nu își poate justifica casele , iar una din ele a fost deja luată de o instanța si data proprietarilor de drept .
  Dupa ce ani de zile i-a tarat pe proprietarii de drept prin Instanțe și încasând chirii care nu i se cuveneau !
  #GREAȚĂ #FRANAR

 • Stimată Doamnă, în locul dumneavoastră nu mi-aș mai deschide ”pliscul” scriind niște aberații, deoarece habar nu aveți cum arată Constituția României, nu cunoașteți nici măcar forma tipărită, dar mai conținutul acesteia prin litera și spiritul ei. Nu cunoașteți nici prin ce ar putea să fie suspendat Președintele, deci pretindeți că știți ceva, dar în realitate vorbiți numai să vă aflați în treabă. Gândiți-vă din timp încotro vă veți îndrepta după ce nu veți mai fi acolo unde v-ați cocoțat, deoarece în județul natal nimeni nu se va mai uita la dumneavoastră, nu veți mai găsi acel ”acasă” la care jinduiți să vă retrageți la ”pensionare”, deoarece ați făcut numai rău conjudețenilor prin fiecare cuvânt pe care l-ați rostit sau scris. Noapte bună, deoarece se apropie ”întunericul” tuturor ortacilor cu care v-ați înhăitat.

 • Plimba ursul impreuna cu Moldovan si Dragnea fa Doino.O sa va vina si voua randul,fi sigura de asta.Nici dracul nu va mai apreciaza sunteti in cadere libera.O sa se termine in curand cu rafuielile voastre politice,partid de incompetenti ce sunteti.

 • Tanti Pana sunteti cam penibila si incepeti sa copiati in gandire si comportament pe „inteleapta” de la guvern. Eu, asa ca ori ce om, stau si ma gandesc cum ati reactiona daca fata sau baiatul d-ta va fi trimis sa-si schimbe tinuta care nu corespund anumitor standarde si ar aparea de patru ori la rand inbracat la fel. Cam asa face si „distinsa” noastra guvernanta care in sictir si in bataie de joc vine cu aceiasi propunere si da, bineinteles, Presedintele este vinovat ca cineva asculta de Dragnea, pe care chiar il doare undeva de aceasta tara si nu nominalizeaza alte persoane. Asa ca ar fi bine sa va revizuiti modul de gandire.

 • Radu Moldovan, Doina Pană, Daniel Suciu și Ioan Deneș au pus din greu umărul în timpul actualului mandat la susținerea infractorului Dragnea, infractorului Vâlcov și a altor zeci de infractori susținând ordonanța 13, legea recursului compensatoriu, legile vizând demolarea justiției și promovând intens amnistia și grațierea. Vor intra așa în istorie ca personajele cheie ale grupării infracționale care a acționat în perioada 2016-2020 pentru distrugerea României și scoaterea țarii din Uniunea Europeană în beneficiul unei mafii din județul Teleorman.

 • madam, dumneata vei intra în istorie ca „fă doina”.
  asa ca nu te uita la aschia din ochiul altuia când matale ai o ditamai bârna.

  PS: ai fost cea mai incompetenta profesoara a mea, cu toate ca erai „buna”

 • Tovarasa Pana, pentru tovarasia voastra nu mai este timp. Ati pierdut toate oportunitatile pentru a deveni un om integru, fiind sluga preaplecata a unor infractori de drept comun, a unor hoti ordinari, ce conduc grupul infractional organizat ce se cheama PSD.
  Nu va reusi toata apa ce curge pe Bistrita ardeleana sa spele rusinea la care ati consimtit din interes si lipsa de caracter.

 • Iară apari să te lauzi? Voi ăștia din PSD chiar nu mai aveți rușine? Plecați acasă odată sau puneți oameni capabili, cu pregătire, gata că deja mi-e scârbă de voi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.