Actualitate

Gust amar pentru cei din Sărata. Banii municipiului se duc pe salarii, nu pe lucrări

Locuitorii satului Sărata, care depinde administrativ de Primăria Bistrița, rămân anul acesta fără trotuare, fără canalizare și teren de sport fiindcă municipalitatea nu are bani la buget pentru aceste investiții.

În condițiile în care s-au mărit salariile în administrație, iar Primăria Bistrița încasează cu 26 de milioane de lei mai puțin de la bugetul central, oamenii din Sărata trebuie să se mulțumească doar cu o hârtie desenată. Mai precis, anul acesta va fi proiectată execuția unei singure străzi.

Delegatul sătesc din Sărata, Ioan Radu Uță, a prezentat Consiliului Local Bistrița care sunt nevoile oamenilor din această localitate componentă.

”Capela a fost începută lucrarea, avem o fundație, chiar e frumos locul în care a fost amplasată, e aproape de cimitir, totul este în regulă”, a spus el la capitolul AȘA DA.

”Despre strada Pădurii, care în urmă cu câțiva ani era în proiectul de reabilitare cu utilități și cu asfaltare, nu mai știm nimic. A doua problemă care a tot stagnat este continuarea trotuarelor. Sunt zone în care oamenii sunt nemulțumiți fiindcă nu au trotuare, în timp ce restul au pe ambele părți. S-ar realiza mai bine pietruirea și compactarea străzilor pietruite dacă ar fi un trotuar, chiar dacă sunt mai înguste. Lățimea lor cred că permite. Continuarea amenajării trotuarelor cel puțin pe drumul județean ar fi de dorit. Am înțeles că există un proiect pentru introducerea gazelor în localitatea Sărata. Eu cred că e o problemă foarte importantă. Lemnele nu prea mai sunt la îndemână, iar atunci optează lumea pentru gaz. Petru rețelele electrice avem ceva zone în care s-au mai construit case, nu sunt foarte ample lucrările, dar ar fi necesară extinderea rețelelor în 2019.

Pentru terenul de sport insistăm să se facă. Într-adevăr, în zona centrală a fost un eșec cu negocierile cu Biserica Reformată. Cred că avem alte terenuri în mijlocul satului care s-ar preta. S-a construit mult la periferie, așa că s-ar putea face pe ulița Pădurii. O să mă implic și eu să vedem probabil vom identifica un teren. Avem un domn Sorin Pop care e prin Spania și care ar vrea să vândă. Cred că ar fi o variantă să rezolvăm problema despre care vorbim de 10 ani.

Pietruirea străzilor ar trebui să fie o prioritate pentru că anul trecut am avut o experiență neplăcută cu foarte multe gropi. Aș dori să mai știu dacă avem șanse pentru canalizare”, a spus Uță.

Primarul Ovidiu Crețu a răspuns: ”Strada Pădurii intră în achiziție-proiectare. Referitor la continuarea trotuarelor, la terenul de sport, la canalizare, e o chestiune de buget. Bugetul, așa cum se prefigurează pe acest an, nu cred că ne va permite să facem lucrări cum am făcut în 2017, în 2016 și înainte pentru că reducerea încasărilor la buget ne-a adus la un minus de încasări de aproximativ 32 de milioane de lei în 2018, iar prin modificarea cotei de la 43% la 60%, atât cât se anunță, am rămâne cu o pierdere de aproximativ 9 milioane de lei, dar prin darea în responsabilitate a serviciilor sociale către primării, mai pierdem 16 milioane de lei, deci pierderea pe 2019 ar fi de 26 de milioane de lei, ceea ce ne-ar pune într-o situație delicată să putem face lucrări de investiții din resurse proprii”.

12 comentarii

 • Administrația PSD de la municipiu nu e interesată de cartiere pentru că de acolo vin voturi puține . Jumătate dintre angajații primăriei Bistrița taie frunze la câini pe salarii mari și consumă bugetul de investiții . Sunt camarila PSD , incompetenții angajați în ultimii 11 ani de Crețu care trebuie dați afară pentru că nu se poate ca primăria Bistrița să aibă mai mulți angajați decât primăria Cluj .

  • primaria Bistritei are mai multi angajati decat primaria Berlinului.
   deci, sa ne mai miram de ce umblam ca bezmeticii de la un ghiseu la altul, de la o tanti aeriana la alta ?!?
   sunt multi angajati a caror unica competenta sunt retetele de bucatarie si dezbaterile emisiunilor de la tv de cu o seara înainte.

 • Uite domnule ce deal fain aveti in spatele besericii ! Da o partie nu o fi mai buna ? La ce va trebuie trotuare cand puteti umbla prin dosul gradinilor .Canalizarea este si mai putin realizabila din moment ce pe langa localitate trece apa Bistritei si este cel mai ieftin transportator de gunoaie. Pai nu ?

 • Adevarat, Primaria Cluj are 1400 angajati la o populatie de peste 400.000 de locuitori (la recensamintul din 2011 erau 324.000 de locuitori) iar Primaria Bistrita are peste 900 de angajati la o populatie de ~80.000 de locuitori (la recensamintul din 2011 erau 79.000 de locuitori). Daca facem un calcul simplu Clujul are un angajat in primarie la 286 de locuitori iar Bistrita are un angajat in primarie la 88 de locuitori, iar serviciile oferite populatiei de catre angajatii Primariei Bistrita sunt cu mult sub serviciile ofertite populatiei de catre Primaria Cluj.
  Care este concluzia? Management dezastruos, angajati foarte slab calificati, ….etc.

  • Sunt anhajati pe pile si relati. O coțofana s-a transferat de la o primarie de langa oras la primaria bistrita de cateva luni datorita interventiei pilelor din partid. Nu-i asa Ionela? 🙂

 • Primarul si consilierii lui care-i voteaza ineptiile baga bani in PASARELA SUSPENDATA pt. pietoni de pe Independentei, chiar daca exista acolo un semafor care este ieftin si functioneaza foarte bine. Se mai azvarle cu bani si pe asa zisa modernizare de astupare a ierbii si florilor cu dale si betoane in Piata Centrala. Se mai face (SIC) si un centru inter-galactic de transport al mocanilor pe ruta Bargau, Sabgis, Ardan etc. si asta in ciuda faptului ca tat nacajitul are o coapta cu care intra pana in magazin sa se aprovizioneze si toti se deplaseaza cu mijlocul propriu. Bani aruncati la BUDA si asta in timp ce cartierele asa zisului oras EUROPEAN arata ca in lumea a treia. Plin de gropi, gunoaie si cina pe ulite ca doar nu or fi artere si alei. Nimeni din CL nu va baga-n seama dragi cetateni. Voi sunteti buni doar odata la patru ani cand va ceresc voturile si va mint in fata. Mai sunteti buni ca le platiti si salarile si avantajele de care dispun acesti politruci aroganti.Recomand celor din SARATA sa vina fain frumos organizati la dezbaterea publica pe Bugetul orasului pe 2019 si sa isi aduca cu ei si niste VUVUZELE sa le sparga timpanul la cei care nu-i aud .

  • timpanele pot fi sparte si la un concurs (obligatoriu) de leapsa.
   totul e sa se gaseasca niste zdrahoni sa-i tina bine sa nu fuga pe usa din dos, asa cum au mai facut acum doi ani.

 • Bine ca pentru partia lui domnu Cretu exista bani o investit atatia bani acolo si la noi nui in stare sa ne faca drumurile nici la scoala nu pot merge copii ca ajung plin de noroi bine ca am fost buni ca am vota rusine sai fie nui bun de primar acum nu ne mai pune in seama ca buzunarele sunt pline sper sa ajunga odata pe la sarata cu masina prin gropile care sunt acum si sa ramana fara masina.

 • Domnu Ovidiu Cretu si domnu Uta nu are rost sa va ascundeti, ati facut parcul industrial , v-ați batut cu pumnu in piept ca o gramada de firme au licitat sa faca fabrici.. unde sunt acele firme?? Eu ca cetatean vreau sa merg la Pepiniera Sărata eu trebuie sa dau explicatii paznicilor bauti sî nu le convine cheama politia locala! Rusine sa va fie voi sa faceti bani pe spatele oamenilor, si domnu Pop Sorin am copilarit cat timp era acasa ( Sărata) este un om respectat cât acasă si cat in spania ! De asemenea alti oameni Domnu Nicoară….. Da intr-adevar domnu Pop are pamant de vanzare dar ati luat legatura cu dumnealui!?? Biserica Reformata sunt uniti ,nu ca altii sa dea in harti asfalt, gaz ,canalizare.. va dat de gol un singur om care are tot respectu meu domnu Nicoara, va spalati pe banii oamenilor de mainile murdare de spalare de bani, care va platesc impozit si taxe ca in Bistrita si rezultatu.. faceti buletine la tigani si vase fara acte ca aia va platesc taxe.. nu oameni

 • Oameni buni calmativa ! Banii le trebuie lor nu investiti, intrebatil pe domnu Pop Sorin Danila (adresa fb) daca la intrebat cineva de pamant! Si mergeti la primarie sa va dea proiectul pt sarata ( asfalt ,gaz, canalizare ) astea le aveti pe harti!

 • Veveritz- se aleg ei singuri, domnu consilier ,face in asa fel sa fie votat , duce oamenii lui de sub biserica sa isi schimbe buletinul si sa voteze cu ,,CiumaRosie ” pe chefuri, si produse alimentare din propriul magazin! Si alte minciuni facute pe acte si in realitate total invers.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.