Social

Cristian Pomohaci, condamnat definitiv. Poate lucra gratis în folosul comunei natale

Interpretul de muzică populară Cristian Pomohaci, originar din Rebrișoara, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare. Fostul preot este acuzat de evaziune fiscală după ce a închiriat 11 apartamente fără să plătească taxe și impozite statului, prejudiciul fiind evaluat la 150.000 de euro.

Potrivit Monitorului de Cluj, Curtea de Apel din Târgul Mureș a decis să îi mențină sentința inițială, cu o mică excepție. Aplicarea faţă de inculpat a obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României a fost înlăturată, deși Pomohaci nu a ținut cont de decizie și a zburat chiar și în America.

Chiar dacă a rămas cu averea – despre care se presupune că depășește 1,75 milioane de euro – intactă, judecătorii au fost mai indulgenți pentru că Pomohaci și-a recunoscut inițial fapta, răzgândindu-se însă după condamnare.

Cristian Pomohaci va fi obligat să facă muncă în folosul comunității și să urmeze programe de reintegrare socială.

”Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate”.

Fostul preot Cristian Pomohaci, despre care se spune că ar practica și exorcizari, are 40 de imobile, dintre care 25 de apartamente, 9 terenuri și construcții. 

În 2014, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Rebrişoara, localitatea sa natală, Rebrișoara, unde s-a născut în 1969. El a urmat Liceul ”George Coşbuc”, iar apoi a intrat la Facultatea de Turism şi Comerţ Exterior Bucureşti. A urmat şi cursurile Conservatorului, secţia Bizantinologie. În 1991, a participat la Festivalul de Muzică Populară „Maria Tănase” din Craiova. Abia în 1995 Cristian Pomohaci s-a înscris la Facultatea de Teologie, tot în Bucureşti. 

Cât timp era preot la Moșuni, vinerea el făcea exorcizări care nu erau agreate de Episcopia Alba Iulia, motivând că ceea ce face el este ortodoxism românesc şi nimic mai mult: “Eu nu sar din dogmele ortodoxe române, nu sar peste cal, nu exagerez în nimic. În afară de faptul că sunt mai lacom şi mai rău decât unul care nu are atât cât am eu. Îl iubesc mai mult pe Dumnezeu, îmi doresc să am mai mult şi să pot da celor din jurul meu”.

De-a lungul timpului, Pomohaci a fost frecvent invitat să cânte atât în satul natal, cât și la zilele unor comune, inclusiv la Marele Târg al Bistriței chiar și după ce și-a pierdut calitatea de preot.

Reamintim că Pomohaci a fost destituit din slujba clericală de Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului după ce a fost găsit vinovat de o abatere morală incompatibilă cu statutul de preot dar şi de trei abateri canonice (neascultarea faţă de autoritatea bisericească, denaturarea Liturghiei şi declanşarea şi întreţinerea unui scandal mediatic fără precedent). Fostul preot este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, în acest dosar se fac cercetări pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale.

8 comentarii

 • lăsați-l pe bgetul Ion, o fi beneficiat și el de serviciile domnului Popohaci, iar acuma se revoltă împotriva celor care-l asupresc. Se pare că a fost foarte mulțumit de servicii, iar acuma încearcă să-l apere și să-l promoveze ca pe o valoare națională. Ioane, un sfat moca, ia-l acasă și păstrează-l numai pentru tine, ăștia îl deteriorează și nu-i recunosc meritele de mare taur. Din păcate din cauza unora precum Popohaci, cu mare talent în muzică, dar se pare, după spusele lui Ion, și în ailaltă profesie, oamenii se îndepărtează de biserică, iar tinerii nu sunt atrași deloc de adevăratele valori creștine. Când astfel de inși precum Popohaci propovăduiesc, nici nu este de mirare. Ioane, urare venită din spatele … blocului, să ai parte de Popohaci și ale sale „virtuți”!

 • Ascensiune ințeleg, dar nu așa pe furiș ( pe la spate)
  Problema cred că a pornit de la faptul că nu a dat lui Ciobotea cei a lui Ciobotea.
  Pe asta l-au înfundat că și pe Al Capone pt evaziune, nu pentru manipularea ciocanului într-un mod interzis.
  Cam 80 % din preoți ar merita pedeapsa lui Pomohaci pt evaziune fiscală.

 • Să nu fim răutăcioși. Nimeni nu este fără de păcat dintre noi muritorii de rând. Ca în toate profesiile sunt mulți veniți și puțini chemați. Prestarea unei munci neremunerată, adică neplătită, în folosul comunității, poate fi și la birou, cultural-artistică… nu numai la adunat de frunze. Are studii superioare și este băiat deștept. Să ridice piatra cine… Să auzim de bine.

  • Ai si tu aceleasi indeletniciri cu minorii, de-i iei apararea asa? Sunt pe lumea asta pacate si Pacate… pedofilii nu au loc in societate, sunt scursuri ale societatii.

 • Pai, el e priceput la munca cu gura. Daca-l pune primarul să facă ce știe, 90 de zile, neremunerate, s-ar putea chiar să-i facă plăcere.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS