Actualitate

Carburantul, mai ieftin. Cât costă benzina și motorina la stațiile din județ

Prețul carburanților la pompă a scăzut din nou, a șaptea oară consecutiv după 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului. La pompă se achită cu 50 de bani mai puțin pe litru, adică 7,70 lei pe litru la benzină și 8,33 de lei pe litru la motorină.

Și la stațiile din Bistrița-Năsăud, cele mai mici tarife le practică Petrom, care a redus prețul cu trei bani pe litru, doar la benzină, în timp ce prețul motorinei a rămas nemodificat.

Potrivit datelor Petrom, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Preţurile petrolului au scăzut joi la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), potrivit Reuters.

Etichete

3 comentarii

  • Profit OMV de 5 ori mai mare față de 2021, miliarde de euro, asta trebuie să ne dea de gândit, la ce adaosuri practică petroliștii. La prețul actual al barilului, benzina ar trebui să coste max. 4 lei, chiar și așa ar avea un profit rezonabil. Prin aceste scumpiri ne-au testat suportabilitatea, mai scad pretul pana la 7 lei și acolo ingheata pretul. Din păcate există un cartel al petroliștilor, fără o concurență reală între firme.

  • Cand pretul barilului a crescut pe bursa de la 70$ la 120$ benzina s-a scumpit de la 5 lei la 8.8 lei litrul iar cand a scazut pe bursa de la 120$ la 90$ cat e acum benzina s-a ieftinit cu 50 bani ( nu luam in calcul reducerea de 50 bani prin O.G. ) , intre timp s-a intarit dolarul fata de leu dar tot trebuia sa fie maxim 6.5 lei litrul acum si nu 8,2 lei cat e acum , de aici si profiturile istorice ale OMV si restul … Statului roman ii convine pt ca incaseaza taxe nu are interes sa intervina sa ancheteze preturile de cartel

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS