Actualitate

Ioan Turc: Ne dorim să facem din Bistrița un centru important de dezbatere la nivel național

”Ne dorim să facem din Bistrița un centru important de dezbatere la nivel național”, a spus, vineri, primarul Ioan Turc, la deschiderea seria de conferințe intitulată generic Ateneul de Bistrița, un cadru liber al dezbaterilor și ideilor în care Primaria Bistrița invită  personalități remarcabile ale culturii și științei, care vor susține teme relevante de actualitate pentru societatea românească

”Demarăm seria de conferințe intitulată generic Ateneul de Bistrița, un cadru liber al dezbaterilor și ideilor în care Primăria Municipiului Bistrița invită personalități remarcabile ale culturii și științei care vor susține conferințe pe teme relevante de actualitate pentru societatea românească. Ne dorim să facem din Bistrița un centru important de dezbatere la nivel național. Îmi doresc ca, la Bistrița, să se spună lucruri care poate că nu pot fi spuse chiar peste tot”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul a mai adăugat ”gândim o serie de evenimente care să dea portanță orașului și este suficient să amintesc de organizarea la Bistrița a Galei Premiilor UNITER, de organizarea simpozionului dedicat împlinirii a 100 de ani de relații diplomatice cu Vaticanul”.

La prima ediție a conferințelor din seria Ateneul de Bistrița au conferențiat Lazăr Comănescu și prof. Liviu Petru Zăpârțan.

Lazăr Comănescu este secretar general al Organizației de cooperare economică la Marea Neagră, fost șef al Misiunii României pe lângă NATO și UE, fost ambasador extraordinar și plenipotențiar, șeful Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană și Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, dar și fost ambasador al României în Germania. Este membru al Consiliului Consultativ Științific al Institutului European din România, membru al Consiliului Științific al Institutului Român de Studii Internaționale și membru fondator al Forumului Europei Centrale de la Varșovia.

Născut la Şieu-Odorhei, Liviu Petru Zăpârțan a fost ambasador al României în Marele Ducat de Luxemburg și ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun de la Vatican.

9 comentarii

 • Si eu vresu sa vad ce fac cu taivanul ca scurcircuiteaza prea tare la siliciu sau poate in sudan ca sj acolo straluce karata dar no ca putin din ce vreau sa mananc lilieci csnd vrea stomacu meu in pandemie sa ma plimb cu telsla
  PS stiai aia cu plapuma si iq-ul?
  Gaz o sa avem la iarna?
  Ce solutie alternativa ai gasit ca cei ce ti platesc salariul sa nu stea in frig si tu sa nu bati campii?

 • Chiar aveam poftă de niște dezbateri, nu contează că Bistrița devine încet încet o cocină nefuncțională, dezbateri să fie, să vorbim vorbe.

  • Domnule Primar, te rog sa te oprești (voi ăștia cu zisu sunteți foarte buni), problema este a NU FACEȚI APROAPE NIMIC,va rog sa analizați declarațiile din ultimele 6 luni (poate sa o facă și doamna Sabau), și sa vedem ce sa materializat din ce ați spus.
   Eu va sugerez „SA MAI TACETI ȘI SA FACEȚI” chiar ne obosiți cu cite spuneți. Ar trebui să fiți mai RESPONSABIL DE CE SPUNEȚI.

 • Cel mai bine ar fi ca Primaria sa isi infiinteze un post de televiziune unde guristii din primarie sa faca dezbateri si bineinteles sa il laude pe primar.Plus clantzaii din afara primariei care au interese.Oricum banii din taxe si impozite se duc sulii de suflet,asa ca macar vom avea parte de spectacole.

 • Cu astfel de comentaci fara nume si pusi pe sotii nu ai cum sa faci dezbateri la Bistrita.
  experienta mea imi spune ca din 80.000 bistriteni maxim 10 sunt pe baricade.

 • Experiența mea îmi spune că te bagi in seamă mereu și pupi in continuare.
  Uite așa l ai băgat pe Tetcu marele specialist de facultate care n are nicio legătură cu funcția pe care o ocupa, la primărie care nu face nimic decât baga bătu prin gard .
  Apreciez munca și strădania pentru menținerea și creșterea zonelor verzi, a păstrării copacilor, a păstrării curățeniei dar mai ponderat cu afirmațiile de mari specialiști.
  Daca tot iubiți natura, animalele, de de nu faceți o vizită la adăpostul de câini, se zice că e jale.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.