Social

Care este religia predominantă în județul Bistrița-Năsăud. Câți s-au declarat atei sau fără religie

În proporție de circa 75% populația județului Bistrița-Năsăud este de religie ortodoxă, arată datele de la ultimul recensământ. Pe locul al doilea ca pondere sunt penticostalii care au o pondere de 8,22% în județ, iar pe locul trei reformații cu 3,18% pondere.

Ateii reprezintă 0,1% din totalul locuitorilor.

Numai în Bistrița sunt 19 biserici ortodoxe, 8 penticostale, 4 catolice, 4 baptiste și 2 reformate.

Alte date privind religia locuitorilor județului găsiți în tabelele de mai jos:

20 comentarii

  • Acum 2000 de ani Isus Cristos a intemeiat o singura Biserica. Omul pacatos a facut de-a lungul anilor biserici dupa bunul plac si dupa interesele lui. La ce folos atatea biserici???

   6
   1
 • ,,lume multă…oameni puțini. ” poate merge și varianta, religii multe, credincioși…cam puținei. Cu un lucru cred că suntem convinși majoritatea, adică faptele și nu firma, religia, ne fac mai buni, ne însoțesc aici și dincolo. Asta nu înseamnă că îmi neg religia, credința, dar o respect la fel și pe-a aproapelui meu, altfel știm că cele mai mari războaie au fost cele interconfesionale, iar învrăjbirea vine uneori tocmai de la cei care au menirea să ne unească.
  PĂREREA MEA !

  24
  2
  • Nea Ion aveti mare dreptate .Invrăjbirea vine din lipsa iubirii ori intemeietorul crestinismului nu la asta s-a asteptat zicând: “ Prin aceasta vor cunoaste oamenii că sinteti ucenicii mei dacă vă veți iubi unii pe alții . Nu câstigă nimeni nimic dăcă ne defăimăm unii pe ații. Noi disprețuim confesiunile minoritare iar dânși ne privesc cu aroganță si superioritate . Ecumenismul inseamna si respect. Să ne respectăm dar.

   20
   4
 • Sunt doua feluri de creștini.
  Unul dintre ei este “Creștinul Cultural” care merge la Biserica doar când se căsătorește cineva , sau când este botezat un copil.
  Este un fel de activitate culturală.
  Asa sunt 99% dintre cei din vest. Merg la cununia religioasă ca la expoziție, simpozion, muzeu, pentru că au fost invitați si pentru că “asa se face”.
  Copiii lor nu știu sa zică un Tatăl Nostru, pentru ca nici ei nu l-au învățat de la părinții lor.
  Confirmarea la 14 ani, este doar un prilej de a tine o petrecere si a primi 5000€ de la invitați.
  Religia creștina in vest a dispărut.
  Preoții sunt fete de 25 de ani, cu parul in toate culorile, care invita tinerii la discoteca in biserica vinerea. Pentru ca altfel nu vin tinerii la biserica.
  Îi atrag la biserica cu discoteca.
  Sunt creștini doar cu numele.

  19
  12
  • Si mai sunt „crestinii” aia care sunt ipocriti, toata ziuala biserica, rugaciuni posturi etc, dar cand sa ajuti un animalut vai de el sau sa donezi catre un ong isi arata adevarata fata : cruzi, nemilosi, invidiosi, rai la suflet, ignoranti etc .

   Stiu ca doare…dar este adevarul .

   18
   13
  • Să donezi bani la un ONG e o mare prostie ! Și asta pentru că la noi ONG-urile se ocupă cu politica, cu spălare de bani și cu manipularea maselor.

   18
   2
  • Buey skoaba …doneaza tu pt animalute woker retard.Sau esti unul de ala la care nevasta i doarme in pat cu dulaul si tu pe prag.

   3
   1
  • Nu se poate fără politica. Politicul influiențează economicul. Cetățenii își aleg drumul prin vot, stânga, dreapta sau centru, privatizare sau naționalizare, adică capitalism sau socialism, la nevoie o dictatura… Paradoxul, este ca încă nu știm sa ne alegem clasa politica, mai mult nimerim lichele și improvizați.

   12
   2
  • Comentariul de mai sus nu era cu inteles politic…imi pare rau ca nu vezi…padurea!

   2
   3
 • Orice Civilizație se naște, creste, decade si dispare.
  Civilizația Egipteană, Civilizația Greaca, Civilizația Maya etc
  Durata medie de viața a unei civilizații este de 2000 de ani.
  Civilizația noastră, vestica a început acum 2000 de ani, odată cu apariția creștinismului.
  Suntem in perioada de decădere “Declinul Occidentului”!, civilizațiile dispar când dispare credința.
  Cum am ajuns sa aflu de aceste lucruri? Citindu-l pe Neagu Djuvara, care face referire la cartea lui Declinul Occidentului, scrisă acum 100 de ani.

  15
  6
 • Oare cei care posteaza aici fara nume si improasca cu rautate impotriva aproapelui fara argumente solide au vreo RELIGIE ?

  7
  34
  • Tu dai exemplu ca nu ai nimic doar prin ceea ce spui!!!
   Cum il vezi pe cel ce a mancat un sobolan fript??? Curaj…spune ceva
   ..a fost oare inainte la sedinta de CL ? L ai vazut?

   17
   2
  • Și ce direrență e între cei care postează răutăți anonim și postările tale pline de ură și răutate îndreptate înspre cei care au alte opinii. Cel mai mare tonomat de ură de aici ești tu !

   15
   3
 • Conform rezultatului de mai sus, nu 0,1% sunt atei, ci 10%, pentru că trebuie însumate mai multe categorii. Să vedem: Fără religie, ăștia nu au nici un Dumnezeu, deci practic sunt atei. Atei: cei care se bat în piept că sunt atei. Agnostic: niște ciudați care clar nu cred în Moș Crăciun. Informatie nedisponibilă/cei care nu au declarat nimic: aceștia nu dau doi bani pe poveștile nemuritoare, nici nu s-au obosit să bifeze o rubrică despre personaje imaginare, inteligența lor nu îi lasă să se ocupe cu lucruri primitive, de zei și diferiți bărboși. Acest total de 10% îmi dă speranțe că mai avem o șansă să ieșim din evul mediu întunecat, că ne vom moderniza într-un final și noi, că ne vom ocupa de știință și nu de pupat poala popii. Plus că un procent însemnat au bifat religia în care i-a botezat popa, în rest nu au nicio treabă cu biserica și alți sfinți. Doamne ajută!

  8
  5
 • Spunea cineva mai sus că unii copii nu știu Tatăl nostru, păi la ce să știe, de ce să încarci memoria unui copil cu lucruri absolut inutile, cu energia cu care copilul învață o poezie fără sens scrisă de niște șarlatani, mai bine învață ceva util, de exemplu tabla înmulțirii sau mecanismul fuziunii nucleare la rece.

  7
  15
  • Eu de exemplu cred intr o forta superioara dar nu accept sa mi bagi pe nas tot felul de carti, judecati de apoi, ce sunt?
   Unde ma incadrezi???

   8
   1
  • Vezi tu prietene…daca esti atat de tampit sa nu poti retine o rugaciune o sa ai dificultati cu tabla inmultirii .Uite buey scoaba…unde ne statea specialistu in fuziunea nucleara la rece.

   3
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.