Social

Care sunt cele patru comune din județ care au același număr de locuitori ca și acum 10 ani

Patru comune din județul Bistrița-Năsăud au aproximativ același număr de locuitori ca și acum 10 ani, arată datele provizorii ale ultimului recensământ, date publicității de Direcția Regională de Statistică Bistrița-Năsăud. Este vorba despre comunele Runcu Salvei, Șanț, Petru Rareș și Rebrișoara.

Comuna Runcu Salvei are mai mult cu un locuitor, Șanț cu 19, Petru Rareș cu 48, iar Rebrișoara cu 60.

Localitățile din județul nostru cu cele mai mari scăderi în valori relative înregistrate în decursul ultimului deceniu sunt: comuna Sânmihaiu de Câmpie (1167 locuitori, -20% față de 2011) și comuna Silivașu de Câmpie (841 locuitori, -16,8% față de populația din 2011).

Comuna cea mai mică din județ este comuna Silivașu de Câmpie cu numai 841 locuitori care, la recensământul din 2021, a înregistrat o scădere cu 170 locuitori față de 2011.

Cea mai mare comună din județ este comuna Maieru care a crescut față de 2011 cu 490 persoane și a devansat comuna Feldru aflată pe poziția întăi la recensământul trecut.

Orașul Năsăud este orașul cel mai mic din cadrul județului (10215 locuitori față de 9587 locuitori în 2011).

Cel mai mare oraș din județ, conform rezultatelor provizorii ale RPL2021, este Beclean cu 11260 locuitori.

Municipiul Bistrița, reședință a județului , are o populație rezidentă de 78877 persoane, mai mare decât în urmă cu zece ani, cu 3801 persoane

2 comentarii

 • Cred ca niciun român apt la mansardă nu poate crede datele furnizate de instituțiile de statistică care aparțin statului român.
  Asta fiindcă aceste statistici sunt esențiale atât în procesul de votare cât și-n accesarea de fonduri europene.
  Este simplu: fiecare edil are interesul să umfle aceste statistici, iar de la nivel regional și chiar național este încurajat pe filiera de partid “să iasă bine”.
  Cât timp datele problemei sunt greșite și rezultatul final va fi unul greșit (matematică de clasa I).
  Cât timp suntem conduși de proști nimic nu va progresa.

  11
  2
  • @02:15
   Bun e OK, viața e concepută că dacă aspiri la mai bine ai mai bine, dacă aspiri la mai mult ai mai mult… odată la 4 ani avem posibilitatea să-i trimitem la NAIBA pe toți ăștia, avem posibilitatea de a aspira la altceva la ceva diferit, dar NU o facem!!! … repetăm/acceptăm același Patem continu.
   Așa de simplu e.
   🙂

   11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.