Actualitate

Care sunt ”exigențele” finanțatorului în ce privește lucrările de pe axele de transport din Bistrița

Lucrările pe Linia Verde de transport public și Axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, proiecte cu bani europeni derulate de municipalitate, trebuie să fie finalizate până la finalul acestui an, aceasta fiind una dintre ”exigențele finanțatorului”, a declarat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, există ”documente asumate în scris” atât de beneficiarul lucrărilor, Primăria Bistrița, cât și de executantul acestora, compania M.I.S. Grup.

M.I.S. Grup și-a asumat, printr-un grafic de execuție, finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2023. Au avut loc mai multe întâlniri la Primăria Bistrița în care s-au discutat aspecte legate de graficul lucrărilor, în așa fel încât ele să fie finalizate în termen. Am avut întâlniri inclusiv cu Agenția de dezvoltare regională (ADR) Nord-Vest, inclusiv o vizită în teren, la care au participat reprezentanții companiei, am avut un schimb adrese, de documente fiindcă administrația publică se face cu documente asumate în scris, nu oricum, pe declarații.

Ioan Turc a menționat, la AS TV, că nu are ce căuta polemica în acest cadru fiindcă ”există documente scrise negru pe alb, oricând pot fi puse la dispoziție”.

Imediat după ce s-a semnat contractul pentru lucrările pe axe, s-a venit cu un grafic de realizare a lucrărilor, grafic care trebuie în mod obligatoriu să țină cont de exigențele finanțatorului. ADR Nord-Vest a spus-o clar: lucrările trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023. Acest fapt, M.I.S Grup l-a înțeles.

De curând, compania M.I.S. Grup a dat publicității informația potrivit căreia ”termenul de finalizare a proiectului Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – bdul. Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, mun. Bistrița este în data de 04.07.2024”.

Etichete

2 comentarii

 • Dacă citim printre rânduri, toate comunicatele date pe rând de constructor și beneficiar, simțim unde-i buba. Proiectul, licitația, au fost făcute de unii, care și-au luat ,,dreptul”, apoi au venit alții, care, deh, ,,ar păpa și gurița lor ceva…” Și atunci, se găsesc tot felul de șicane, piedici, plăți întârziate, modificări de proiectare, execuție, că altfel cum să mai dea încă odată șpăgulița, bat-o vina. Cine câștigă? evident, băieții deștepți! cine pierde? ca întotdeauna, plătitorul de taxe! cine suferă? noi toți, mai puțin ei…
  PĂREREA MEA !

  58
  1
 • Numai uitandu-te la imaginea de cover iti da lacrimi. Suntem prinsi intr-un stil arhitectural din epoca comunismului, fara elemente de neo-modernism. E jalnic. Parca nici nu am trecut de cortina de fier, dupa atatia ani

  7
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS