Actualitate

Care sunt prioritățile pentru Bistrița? Până în 1 octombrie mai puteți completa chestionarul

”Locuiești, muncești, studiezi sau ai o afacere în municipiul Bistrița și ai o idee referitoare la cum ar putea fi dezvoltat orașul până în 2030? Te invităm să te implici activ în definirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului Bistrița pentru perioada 2021-2030! Completează chestionarele de mai jos până la data de 1 octombrie 2021 și spune-ne care sunt principalele provocări și priorități pentru orașul tău!”, anunță Primăria Bistrița.

Chestionarul dedicat locuitorilor municipiului Bistrița: https://www.surveymonkey.com/r/XRHKJ67

Chestionarul dedicat reprezentanților mediului de afaceri din municipiul Bistrița: https://www.surveymonkey.com/r/XRZH3JM

Primăria Bistrița, în colaborare cu Civitta Strategy & Consulting, elaborează în această perioadă Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021-2030, activitate realizată în cadrul proiectului privind actualizarea ”Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Bistrița pentru perioada 2010-2030” – SMIS 135977, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

”Pentru a asigura buna înțelegere a nevoilor locale și a caracteristicilor teritoriului, elaborarea strategiei se bazează pe un proces de consultare a comunității locale, în cadrul căruia invităm cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Bistrița să își exprime opinia referitor la stadiul actual de dezvoltare a municipiului și la măsurile cele mai importante pentru dezvoltarea acestuia în perioada următoare, până la data de 1 octombrie 2021”, transmite municipalitatea.

11 comentarii

 • Orașul nu se poate dezvolta independent de ce se întâmplă în jur, autarhic. Bistrița a crescut ca oraș la marginea regatului maghiar în relație cu ce se întâmpla dincolo de munți și în strânsă legătură cu celelalte cetăți ale Transilvaniei. Căile de comunicație, legăturile cu teritoriul sunt esențiale pentru dezvoltarea viitoare a orașului. Relația cu hinterlandul, schimburile de resurse, persoane, bunuri și servicii cu localitățile din proximitate sunt definitorii și fundamentale. Nu poți gândi o perspectivă, priorități dezvoltare viitoare fără să te uiți pe harta pe care orașul este situat.
  Demersul și consultarea sunt necesare. Ele trebuiau să se desfășoare într-un cadru mai larg și în dialog cu județul, regiunea, tara. În primul rând cu județul. Ați auzit de așa ceva la nivel de județ?
  Nicio entitate administrativă de nivel superior localității, comunei, nu merită să existe. Ele sunt doar forme de relativă agregare a ectoplasmei politice, fără nici un rol, fără nici un sens real în plan administrativ. Forme fără fond, mizerii în care colcăie și se prăsește coteria politică și mijloace de îmbogățire ilicită a potentaților.

  • ” Fără o centură prin afara intravilanului Bistriței, fără o autostradă, fără un aeroport, fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătut nenorocit uitat de timp şi lume ”

   Singura prioritate pentru Bistrița este realizarea noi centuri restul sunt abureli de politruci de nivelul doi.

  • Singurul traseu posibil pentru centura Bistriței este pe lângă localitățile Monariu-Jelna.

  • Aeroportul este o gogoriță rostogolită încă de cei care nu folosesc avionul ca mijloc de transport. Se mai referă ocazional la asta și pațachinele politice în momentul în care li s-a epuizat stocul de minciuni populiste. Și un Drakula Land cu Burj Khalifa în centru ca o țeapă pentru vampiri în centru.
   Bistrița are nevoie în primul rând de o legătură rapidă cu Clujul pe calea ferată. Un aeroport mort, din care speri maximum să decoleze un zbor spre săptămână spre București e o inepție. O legătură pe calea ferată cu aeroportul din Cluj, care să ajungă acolo în 50 de minute ne poate lega eficient cu Europa și lumea.
   Evident autostrada e o prioritate. Traseul ei prin județ este chestiunea strategică de cea mai mare importanța în momentul de fața. Vorbește cineva despre acest lucru? Cineva dintre cei care ar trebui să organizeze dezbaterea și să proiecteze, strategic viitorul. Nu! De ce? Atâta le poate capul! Papagali minori, de curte!

  • @ Alexandrul, Majoritatea Bistrițenilor lucrează în afara țãri ei pentru aveni şi pleca de acasă folosesc avionul. Bistrițeni ce lucrează afară sunt cei ce bagă bani în Bistrița şi îți plătesc salariu tău nesimțit de retardat din primărie. Dacă ei nu mai vin şi nu mai bagă bani falument şi sărăcie scrie pe Bistrița.

  • Niciun investitor serios nu vine întrun oraş dacă nu există un aeroport. Fără un aeroport Bistrița va rămâne cu vânătorii de sclavi ieftin gen Leoni şi Lidl .

  • Consilierule nu te sfii şi recunoaşte că wcu şi gaşca lui de gurişti impotenți până la sfâşitul mandatului ( cum se mişcă acum în reluare făcând numai bele alt mandat numai prinde el ) nici măcar studiu de fezabilitate pentru Aeroportul Bistrița nu este în stare să-l înceapă.

 • Prioritatea numarul unu pentru orasul nostru este inlocuirea urgenta a tuturor putorilor si incompetentilor, care nu au nimic in comun cu administratia , care nu vad, nu se pricep ce trebuie sa faca de pe postul platit de bistriteni. Dupa aceea mai stam de vorba desi materiale depuse de mine privind nevoile orasului asa cum le-am vazut eu si colegii sunt arhivate cu nemiluita din 2007.
  D-le IOAN TURC astept sa va aduceti oameni valorosi care iubesc Bistrita.

  • De unde domnule Bălan,de unde?unul care era pe lista d-nului Turc adică d-nul Câțu a fost ales recent președintele PNL-ului, acesta a fost motivul susținerii d-nului Ludovic de către filiala Bistrița ce doamne nu v-ați prins?urmează acum schimbările făcute de un alt petriot cu nume românesc adică d-nul robert,cea ajuns și țara asta,a…și ca și o sugestie domnule Bălan cred că e suficient să se revină la organigrama din 89 și lucrurile o să fie țais,altfel ne ducem pas cu pas spre faliment și incompetență,ca fapt divers oare câți angajați avea primăria în 89?

  • Bălane după ce tâmpeni ați făcut şi propus în oraş tu şi Chereji nu sunteți în măsură să vorbiți voi despre putori. Lăsați să vorbească alți care sunt competeți şi legitimi voi întâi să deschideți pliscu uitațivă un pic în oghlindă şi la ce tâmpeni ați făcut.

 • Kolonelu vei primi de la demolare o caramida in cap ca sa poti dormi linistit. Pana atunci freacati-o la rece in lipsa de alte preocupari.
  Si pt Florin care cred ca este un analfabet functional de succes te invit sa citesti mai cu atentie proiectele noastre depuse la Bugetarea Participativa poate ca a da Cel de Sus sa intelegi ceva. Daca salvarea de la mineralizare si disparitia verdelui din Piata Centrala o consideri tu tampenie atunci ma lasi fara cuvinte.Salvarea padurii Codrisor au facut-o patru mii de bistriteni cu semnaturile lor si a Pietei Centrale inca cinci mii de semnatari. Sa te vad pe tine si pe Kolonelu lu peste imputitu cand veti fi capabili sa strangeti si sa vorbiti cu toti acesti minunati bistriteni care apara NATURA si iubesc orasul cu adevarat si lupta impreuna pt. o cauza nobila .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS