Actualitate

121 de cazuri noi, alte 4 decese. Incidență peste 6 la Năsăud. Situația vaccinărilor

COVID-19 / Până marți 28 septembrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.210.810 cazuri de Covid-19, 1.104.4965 de pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi. 36.450 de persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 14.305, cu 121 mai multe ca ieri.

162 de persoane sunt izolate în spital, iar 980 la domiciliu.

1.068 de persoane se află în carantină.

S-au efectuat 855 de teste, dintre care 300 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 518 teste rapide, restul la laboratoare private.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 728 (4 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în județul Bistrița-Năsăud crește la 3,77. Incidența în municipiul Bistrița urcă la 5,50. Cea mai mare incidență: comuna Șieu Odorhei (7,44).

Orașul Năsăud a trecut de incidență 6, mai exact 6,28. Conform noilor reguli, după depășirea ratei de infectare de 6 cazuri la mia de locuritori se impun noi măsuri: restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor, în week-end. Persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit incidența 6. Măsurile se introduc în urma unor hotărâri ale CJSU. În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în online, care conform prevederilor actuale are loc după depăşirea pragului de 6, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Până în prezent au fost administrate 125.071 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 70.238. Ieri 27 septembrie au fost vaccinate 368 de persoane.

INCIDENȚA CAZURILOR DE COVID-19 PE UNITĂȚI ADMINISTRATIV-TERITORIALE,

28.09.2021

UATRata de infectare
ŞIEU ODORHEI7,44
RODNA6,94
SALVA6,67
GALAŢII BISTRIŢEI6,41
ORAŞ NĂSĂUD6,28
NEGRILEŞTI5,78
LECHINŢA5,64
MUNICIPIUL BISTRIŢA5,5
RUNCU SALVEI5,31
ŞINTEREAG5,01
REBRIŞOARA4,73
ILVA MARE4,52
CHIUZA4,45
REBRA4,26
CICEU MIHĂIEŞTI4,14
BUDACU DE JOS3,86
MĂGURA ILVEI3,83
MATEI3,68
LUNCA ILVEI3,64
CETATE3,59
ŞIEU MĂGHERUŞ3,57
FELDRU3,26
ILVA MICĂ3,26
ZAGRA3,17
MAIERU3,14
NIMIGEA2,97
PRUNDU BÂRGĂULUI2,96
ŞIEUŢ2,78
ŞIEU2,76
ORAŞ BECLEAN2,68
POIANA ILVEI2,68
TEACA2,64
LIVEZILE2,51
MILAŞ2,48
PETRU RAREŞ2,43
MĂRIŞELU2,39
URMENIŞ2,25
DUMITRA2,23
CHIOCHIŞ2,21
SPERMEZEU2,19
LEŞU2,06
URIU1,85
ORAŞ SÂNGEORZ-BĂI1,72
BRANIŞTEA1,7
TÂRLIŞUA1,55
COŞBUC1,52
MONOR1,52
JOSENII BÂRGĂULUI1,49
DUMITRIŢA1,47
ŞANŢ1,42
CICEU GIURGEŞTI1,4
TELCIU1,35
TIHA BÂRGĂULUI1,19
PARVA1,17
BUDEŞTI1,13
NUŞENI1,08
MICEŞTII DE CÂMPIE0,97
CĂIANU MIC0,92
BISTRIŢA BÂRGĂULUI0,87
SÂNMIHAIU DE CÂMPIE0,75
ROMULI0,56
SILIVAŞU DE CÂMPIE0
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4103150569814402

36 comentarii

 • Numai 368 de persoane vaccinate ieri. Cată minte poți avea, sa existe un virus periculos în comunitate, sa existe vaccin împotriva lui și tu sa refuzi vaccinul ca ai citit tu pe Facebook ca are cip și 5G.

  • Cata minte ai sa crezi ca vaccinul te scapă de a te îmbolnăviri de covid, mai informează-te sa vezi ca sun o grămadă de vaccinați bolnavi de covid. Asa ca nu mai face pe deșteptul ca tu ești vaccinat, eu zic sa te protejezi, nu sa dormi pe laurii vaccinului.

  • „A iesit prea repede vaccinul. Nu e eficient” =)))))))
   Si in martie 2020 toata populatia era revoltata de ce nu iese odata un vaccin impotriva virusului. Suntem cel mai prost neam de pe pamantul asta. Prostiile se leaga primele de creierul romanasului. Toti ceilalti sunt niste prosti din UE, noi suntem destepti. Le aratam noi lor !

  • Ioane ai dreptate, și la gripa spaniolă au murit după vaccinare TOȚI cei ce sau vaccinat ( unii chiar după zeci de ani ). Ceilalți nu au apucat vaccinul

  • Cu sau fără vaccin și mască suntem pe locul 6 în lume la Nr de infectări și 4 la decese după țări cu o populație mai mare. UK 63 milioane, Rusia – 146 milioane, Filipine – 110 milioane, Iran – 84 milioane, Tailanda – 70 milioane. La decese suntem pe 4 după Rusia, India , Iran și Mexic. Suntem la ceva primii din UE !
   Doar rușii ne mai depășesc în Europa dar la o populație de 7 ori mai mare, cu 852 decese.
   În câteva zile o să solicităm ajutorul UE pentru a gestiona bolnavii în stare gravă și o săexportăm bolnavii.
   Asta dacă guvernul o să recunoască dezastrul. Dacă nu recunoaște o sa fie o creștere semnificativă a deceselor. Urmează trei săptămâni de jale în România.

 • Echipa câștigătoare a făcut treabă bună! România înregistrează de câteva zile prima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește decesele zilnice. Ieri spre exemplu doar în jud. BN au fost mai multe decese decât în Austria. Sfânta Parascheva să ne apere!

  • Nici cu PSD nu imi e rușine, de când e pandemia nu am văzut nici un lider PSD sa vorbească despre vaccinare. Și la Rafila i-au închis gura. Toate trompetele psdiste pe canale neoficiale sunt împotriva vaccinului și a purtării mastii. De ce? Că sa ajungem unde suntem acuma și să arate cu degetul că ceilalți nu au reușit să oprească pandemia. Cinism maxim. Dar patriotism zero.

 • Trebuia sa se spuna din start:” romanii, nu au acces la vaccin.V-a fi tinut secret.” De atunci,era furat si erau vaccinati, 90% din noi.

 • Nea Nelu, de ce crezi matale că cine NU s-o vaccinat are musai treabă cu facebook, cip , 5G, etc? Nici eu NU sunt şi refuz din alte motive, dar dacă matale ai făcut vaccinul , eu nu te judec, îți doresc sănătate MAXIMĂ ! NU ar trebui să împărțim noi lumea în vaccinati si nevaccinati…Suntem toți prea răi, lacomi, invidiosi,etc. De ce NU se mai pune accent pe ÎNVĂȚĂMÂNT? Pentru că un popor care nu face şcoală este ușor de manipulat! Se vrea cu orice preț să ne ALINIEM vestului Europei care a uitat de Dumnezeu ,se vrea LGBTQ că aşa zice Europa…dar Europa ne-a întrebat pe noi românii ce vrem?
  „Vrem spitale NU VREM CATEDRALE !”, ei uite că primim ceea ce am cerut!
  Două întrebări :1) ai idee matale să existe pe lumea asta vreun leac,medicament,vaccin care să NU AIBE NICI O CONTRAINDICATIE???
  2) Dacă matale esti vaccinat de ce îți este frică de mine cel nevaccinat? Repet nu am nimic împotriva vaccinarii,doar că acest lucru ar trebui să fie intim,intre doctorul de familie care ne stie antecedentele si pacient…
  Termin cu niște versuri minunate,scrise de un poet de la noi(George Coşbuc), pentru cei ce isi aduc aminte de cum se făcea scoală odată :
  „Din zei de- am fi scoborâtori
  C-o moarte tot suntem datori
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş ingarbovit
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănțuit”

  • ” Dacă matale esti vaccinat de ce îți este frică de mine cel nevaccinat?” Din cauza restrictiilor iminente care au venit si vor veni odata cu explozia de cazuri grave de persoane nevaccinate la spitale. De aia! Daca nu ar fi restrictii, indiferent ca ajungem la 300 la mie efectiv nu ne intereseaza daca va vaccinati sau nu! Atunci este doar problema voastra! Dar pentru ca din cauza voastra multi ne pierdem locurile de munca si multe libertati ne intereseaza! Este asa de greu? Data viitoare o sa desenam, poate este mai usor!

  • Felicitări Andrei! Tot ce ai scris este extraordinar de adevărat. Haideți să învățăm de la Andrei.

  • Andrei , aștepți sa aprobe un vaccin SOSOACA ca va vaccinați ?! Sau poate o sa va grupați toți nevaccinați si va imunizați in grup , anuntați și DSP -ul , treceti prin boala , aveți și certificat și trăiți fericiți 1000 de ani !!!

  • Singurul medicament lipsit de contraindicații și efecte adverse este tinctura din chiloții Cuvioasei Parascheva .

 • ” În Norvegia, 90% dintre cetăţenii cu vârsta peste 18 ani au primit prima doză şi 83% au primit a doua doză – prin urmare, sunt consideraţi complet vaccinaţi.” o societate de inapoiati! 🙂 Noi suntem baza (sau acidul) suntem natia brava de oameni stoici care se opune vaccinarii, nu ca parlitii aia de norvegieni. Auzi acolo sa nu iti mai pese de Covid, dar cine se cred? 🙂 🙂 Le aratam noi valul 5, valul 6 si tot asa. Asa se trece printr-o pandemie, nu cu scurtaturi, vaccinuri si alte rahaturi … De aia le merge asa de rau, ca sunt prosti si se vaccineaza. Ratatiii 🙂

  • La fel și în Danemarca au anulat TOATE restricțiile.
   Doar în gradina Maicii Domnului nu se vaccinează dar au mulțumirea că ajung în loc luminat cu verdeață unde nu este durere nici întristare.

 • Pentru cei vaccinați … stați relaxați fraților. Voi sunteți imuni și pentru voi nu aplica restricții. Celorlalți nu le pasa de boala. Dacă vor fi carantinati sau lipsiți de dreptul de a munci, asta e, nu vor mai plăti impozite pentru salariile mari ale funcționărimii vaccinate și opărire la …

 • Refuzați vaccinul, trăiți în Evul Mediu, va scoateți curentul cu țigara din ureche, va rugați sa ploua în loc sa irigați, vai de mama ei de Romanie coada Europei…

 • Citind multe dintre comentarii, unele de-a dreptul patetice, nu pot sa -mi stapanesc zambetul ,cu toate ca,situatia este dramatica…! Nu mai fac eforturi sa explic ce si cum ,!deoarece multi citesc, putini inteleg ! Asa ca, va spun ultima gaselnita auzita in urbe si vehiculata de cei ce nu doresc sa se vaccineze… : Dupa vaccin, le moare nervul….Am intrebat si eu, contrariat, care nerv? Raspuns : cel de jos… S-a uitat in jos si am inteles, am inceput sa rad si am plecat ! Oameni buni , activati-va discernamantul si alegeti solutia cea buna, sa reusim sa salvam viitorul natiei si al nostru, al tuturor ! Prea multe victime, unele inocente! Cu ingrijorare si respect,dr.MNPop

  • Paul-e, chiar asa… esti comic. Ce zici!? Cand te doare un dinte, du-te la mecanic, aresi el are cleste si nu-ti da nici semnatura. Iar cand iti rupi mana, du-te la zidar ca si el are gips. Ce mai….sanatos sa fii ca dupa mintea ta…..si a altora, a respecta orice profesie e prea mult pentru desteptaciunea voastra!

 • Pentru nea Nelu şi nea Tiberiu…respectul punctul dumneavoastră de vedere şi nu caut să intru în polemică cu domeniile voastre.
  Mă întreb doar ,dacă ați auzit de ADRIAN STREINU-CERCEL??? Dânsul este medic şi cercetător român,membru al Academiei de Stiințe Medicale,director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr.Matei Balş”, membru al Senatului României. …în” Şedinţa din data de 22 septembrie 2021,ora 12.00″, face următoarea declarație:”Persoanele care SUNT VACCINATE , ştim că SE POT INFECTA ,ştim că POT SĂ TRANSMITĂ VIRUSUL…dar în același timp POT SĂ intre cu certificatul verde ORIUNDE…”
  Filmare o puteți afla pe situl Senatului Romaniei, în arhiva la” Sedinta din data de 22 septembrie 2021 ,ora 12″, începe fiîncepe la ora 14.20.
  Mă gândesc că dânsul STIE ce zice….
  Toate cele bune TUTUROR !

  • 98% din cei internați sunt nevaccinati. Nu a spus nimeni ca dacă te vaccinezi nu te îmbolnăvești, te îmbolnăvești dar ușor, nu e caz de internare, aici e diferenta. Și dacă ar fi mulți vaccinați nu ar mai fi școală online, nu ar mai fi spitalele pline și nu ar mai fi atâția morți și atâtea familii îndurerate. Chiar e atât de greu de priceput?

  • Corect, dar cu totul nerelevant. Asa si? Pandemia asta a fost raspandita de persoane infectate fara sa stie, vaccinate sau nu! Iar daca le dai altor vaccinati, nu-i omori , doar poti sa ii imbolnavesti (poate ne spui care este probabilitatea ca un vaccinat sa infecteze pe altii, fata de un nevaccinat, asta ar fi mai relevant). Ceea ce este RELEVANT ESTE ca tinta urmarita de toate tarile este ca 80% din populatie sa treaca prin boala sau sa se vaccineze. In RO varianta pesimista inca vreo 7-10 milioane vor trebui sa se treaca prin boala (sau nu) de acum incolo, varianta optimista este inca vreo 3-5 milioane. Atunci si RO va putea considera COVID o boala ca si gripa. Oricum suntem departe de tinta, asta chiar daca numarul de vaccinati va creste in perioada asta. Asa ca daca acum apar restrictii majore vom avea si valul 5 cu siguranta! Sper sa fi strans cureaua bine ca economic vremurile nu arata asa de bine! Iar de infectare cu SARS-CoV-2 nu vom scapa niciodata, persoane care vor muri de Covid vor fi si dupa atingerea pragului pentru ca nu este boala sezoniera ca si gripa. MULTA BAFTA CELOR NEVACCINATI, O SA AVETI NEVOIE, ESTE LOTERIE RUSEASCA (evident cei care nu au trecut deja prin boala)

  • Vecinii din Maramureș au raportat azi 19 decese, cu completarea TOATE nevaccinate. Mă crucesc câți șoșoci intră pe comentarii și dau dislike la informați verificabile dar cred fake news

 • Citind comentariile postate constat cu tristeţe cât de puţină compasiune avem pentru semenii noştri.Este dreptul fiecăruia dintre noi să alegem dacă ne vaccinăm sau nu.Dincolo de contabilizarea celor vaccinaţi sau nu, ar trebui să vedem traumele familiilor celor bolnavi, fie imunizaţi cu vaccinul sau nu.
  Sănătate să avem !

 • Stimate Paul, cred ca invidia sau frustrarea nu au ce cauta în societate! Uneori ma semnez cu dr., datorita unor comentarii legate de profesia mea… Îmi scriu asa, cele doua prenume, deoarece am un coleg cu același nume dar cu un prenume diferit! Asadar, PMN și PMI! Mulțumit? Alteori, când produc câte un comentariu pe alte teme, nu mai includ dr.! Poate ar fi corect să-ți scrii și tu numele sau nu ai voie? Cu respect, MNPop

 • Se pare că antivacciniștii au descoperit în sfârșit că pot să iși schimbe IP-ul (prin VPN sau proxiuri din Rusia sau America de Sud) iși să dea câte dislike-uri îi ține dejtu. Alții știau de mai demult, dar s-au abținut. Deci să curgă minusurile!

 • Chiar e foarte interesant ce se intampla… eu nu ma pricep foarte mult…. Nu ma intereseaza FB! Este oricum, un mijloc de manipulare… Am intervenit si pentru ca, a murit un prieten drag,in ultima zi de carantina, un om care nu facea niciodata excese! Inca odata, oameni buni ,nu va”‘ jucati”‘ cu acest virus pervers! Faceti orice, treceti peste orice prejudecata si ascultati medicii! Si ganditi-va la….””Prudentia est mater sapientiae!”Cu respect,MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS