Actualitate

Restricții de week-end în patru comune. Alte decizii ale CJSU Bistrița-Năsăud

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 174 din 27.09.2021, se introduc restricții suplimentare în comunele unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori: Șieu Odorhei, Runcu Salvei, Rodna.

În localităţile unde incidenţa cazurilor de Covid-19 trece de 6 la mia de locuitori, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică este permisă doar până la ora 20.00 (cu excepțiile cunoscute, inclusiv persoanele vaccinate), iar magazinele sunt deschise până la ora 18.00.

În comuna Negrilești, incidența a scăzut la 5,78/1000 de locuitori, astfel încât încetează aplicarea restricțiilor pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi, iar pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică rămân valabile restricțiile, care vor fi ridicate doar când incidența va fi mai mică sau egală cu 5,5.

Așadar, măsuri suplimentare în week-end (deocamdată) pentru Șieu Odorhei, Runcu Salvei, Rodna și Negrilești.

Reamintim că restricțiile privind circulația de noapte nu se aplică pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului digital.

Totodată, se introduc restricțiile bazate pe certificatul digital, deoarece incidența este peste 3, în comunele Rebrișoara, Rebra, Poiana Ilvei, Salva, Cetate.

Hotărârea intră în vigoare marți 28 septembrie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4100881623374630

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.