Actualitate

Cât costă autorizarea heliportului de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Întocmirea manualului de heliport și a documentației ce trebuie depusă la Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru autorizare este următorul pas pe care trebuie să-l facă autoritățile pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit site-ului de licitații publice, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat în acest sens 73.000 de lei.

Cu acești bani, SC ABC Development Aviation SRL din București, care a depus ofertă, va face și instruirea personalului de heliport, a personalului operațional și agenților de salvare (pompieri). De asemenea va reprezenta CJ în relația cu AACR, în vederea autorizării heliportului.

Realizarea heliportului pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, investiție de 1,5 milioane euro din bugetul Consiliului Județean, a ajuns în faza finală. În septembrie anul trecut s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Grup Construcții Est SA Iași – SC ABC Development Aviation SRL București, valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul județului.

Heliportul va asigura transportul pacienților pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, preluarea acestora și dirijarea în cadrul funcțiunilor specifice compartimentului UPU. Lucrările: înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a spitalului; construcție nouă peste etajul 5, care cuprinde o platformă heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic; un lift care va conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul.

3 comentarii

  • Lângă un bloc cu 10 etaje inseamna ca blochezi un coridor de acces dinspre nord spre sud. Cum vânturile pe Terra bat de la vest la est îmi imaginez că în în general râmân opțiunile de apropiere facile dinspre vest, sud vest şi sud în opinia mea . Dar ar trebui întrebat un pilot.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS