Actualitate

Cât de avansate sunt lucrările la pasajul pietonal subteran din Decebal

Lucrările la pasajul subteran din Decebal, care vor permite reluarea circulației auto și între străzile Cuza Vodă și Ursului, vor fi gata într-o lună și jumătate, anunță primarul Ioan Turc, potrivit căruia la 1 iunie va fi gata și sensul giratoriu. Ulterior, se va lucra în subteran însă în ritm alert.

”La pasajul pietonal din Decebal, lucrările vor fi finalizate până undeva la 1 iunie, și mă refer la acele lucrări care vor permite reluarea circulației auto și pietonale și pe relația sud-nord. Inclusiv sensul giratoriu va fi finalizat. Se va lucra apoi în subteran, iar potrivit discuțiilor pe care le-am avut, până în luna iulie va trebui să închidem tot ce mai e de executat în subteranul acestui pasaj și mă refer la infrastructură, lifturi, scări rulante, pentru ca lucrările să fie predate la cheie”, a spus primarul Ioan Turc.

În ședința Consiliului Local el a menționat că aceasta este una dintre cele mai dificile lucrări din timpul mandatului său.

”Eu reamintesc că, în 2020, alegerile au fost în septembrie, jurământul l-am depus în 28 octombrie și mi-am preluat mandatul în noiembrie. 2021 a fost un an pandemic. Colegii mei s-au îmbolnăvit și pe rând au stat acasă, așa că discutăm de 2022, 2023 și ce mai e din acest an. În doi ani și ceva, eu cred că am realizat în acest oraș prin efort colectiv – și pe cetățeni îi menționez aici – cum nu s-a mai întâmplat în nicio etapă din istoria municipiului Bistrița”, a declarat edilul.

9 comentarii

  • am fost bolnavior…am avut ploaie…si iarna…si zapada…si frig. Vai cum au venit toate si ne-au impiedicat sa fim asa cum am promis. doar trenuletul l-am pus pe rotisoare…bine , acuma zace ruginit pe undeva pe sub trambulina….probabil

   27
   11
 • Din poze am impresia că pasajul o sa fi destul de îngust/strâmt. Oricât de luminat ar fi pare ciudat de mic. Poate mă înșel

  35
  7
 • Despre CNLR nu ne zice nimic domnul primar cât de avansate sunt lucrarile care trebuiau sa se termine la începutul lunii aprilie? Ca sa apuce o întreaga generatie de liceeni sa faca macar o ora de curs în cladirea emblematica a învatamântului bistritean? Ca acuma termina generatia de 4 ani care a facut cursuri pe unde a apucat.

  51
  7
 • Caut loc de munca la sapat. De-obicei sap de la inceput, dar pot lucra si pe gropi deja existente.

  Il rog pe dom primar sa ma ajute cu un loc de munca, fie la groapa din Decebal, fie la celelalte gropi care exista in Bistrita.

  Cum am zis si mai sus, pot sa sap de la inceput. In caz ca aveti bani de stricat pe astupatu` gropilor, va pot ajuta.

  Il rog pe dom primar sa ma contacteze la tel 0363 121 220 (interior 012).

  Multumesc.

  17
  4
 • D-l Primar,
  De pistele de biciclete din Unirea și Viișoara ce ziceți?
  Se lucrează de vreo 3 ani dar numai nu se mai termină…
  Un disconfort continuu pentru cetățenii Bistriței aceste investiții care durează și durează…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.