Actualitate

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv au organizat un marș împotriva drogurilor

Ca să te simți bine nu ai nevoie de droguri. E de ajuns să practici un sport, au transmis elevii Liceului cu Program Sportiv Bistrița care au participat la un marș împotriva drogurilor pe străzile orașului, parte din proiectul ”Dependent de o viață sănătoasă!”.

La marșul care a început din curtea Liceului cu Program Sportiv Bistrița și s-a încheiat în Pădurea Schullerwald – punctul de start pentru un cros – au participat inspectorul școlar general Cristian Nicula, inspectorul general-adjunct Zoltan Deak, vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără, dar și comisarul șef Ovidiu Miclăuș de la Centrul de Prevenire și Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud.

”Sportul este cea mai bună alternativă la orice dependență, că e vorba de substanțe interzise, de alcool sau de fumat. Tocmai de aceea insistăm pe acest aspect și pe conștientizare pentru că doar acestea sunt pârghiile noastre actuale ca și unități de învățământ. Chiar dacă am avea anumite suspiciuni în ce privește faptul că anumiți elevi ar consuma (substanțe interzise – n.r.), fără testare, nu putem face nicio afirmație pentru că nu avem probe. De aceea, eu cred că ar fi ideal să putem testa potențialii consumatori binele lor în primul rând. Ar mai trebui, după părerea mea, să fie înființate centre de tratament psihologic și medical în care să se recupereze cei care recunosc faptul că au această dependență”, a spus directorul liceului, Octavian Guiu.

7 comentarii

  • Excelent!🌞 🏃
   Tinerii frumoși, mărșăluind împreună!!
   Va stă bine, mesajul este foarte bun. Felicitări

   P.s. apreciem că doar 10% din grup, își butonau telef.mobil 🙂 :p

   9
   1
 • Langa liceu se fumeaza mai ceva ca la gura unui furnal. Se vede in fiecare pauza spre piata rusilor. Au obiectul protestului sub geamul lor…de ce sa iesi in strada cand tu nu faci nimic fata de cei de langa tine?

  5
  6
 • „Matei 7:Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău.”.
  –-
  Într-o, societate de dependenți, dam vina unii pe alții…dar oare, când ne-om lasă și noi de:tel. Androide, net, cafei , știri toxice etc?

  5
  3
  • …cand nimic nu ai a spune!
   (Nu contest barna …dar padurea e tot la voi in curte!)

   3
   3
 • Eu cred ca minorii care🚬 fumează (din familie) tutun 🚬🚬au văzut asta, mai ÎNTÂI,, la părinți, sau la unul dintre părinții lor!!apoi, anturajul!și copiază.

  Probl. Drogurilor este groaznică, urâtă etc! E bine ca se trag semnale de alarmă cât mai des.

  Tutunul vizează toate liceele din oraș, nu musai acest liceu.si la alte colțuri de scoli !
  Ce bine era !! sa fie ca în șlagăre lui Mihai Constantinescu „I o lume minunată, în care veți găsi, numai copii!”o lume cu mult soare etc

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.