Actualitate

Cât investește Kaufland în al 3-lea supermarket pe care vrea să-l deschidă la Bistrița. Unde va fi

Kaufland România vrea să construiască al treilea supermarket din oraș în zona industrială a Bistriței unde a cumpărat un teren de circa 20.000 de metri pătrați, ocupat acum de două hale, magazii, ateliere mecanice, garaje, parc auto, rampe de încărcare a vagoanelor și alte construcții.

Pentru demolarea acestor construcții a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Bistrița în luna octombrie a anului 2022 concomitent cu unul pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea ridicării noului magazin.

După dezafectarea terenului de pe Drumul Cetății nr. 1A, va începe construirea unui nou supermarket Kaufland, valoarea investiției fiind estimată la circa 600.000 lei.

Durata e execuție a invesției este 12 de luni de la emiterea Autorizației de construire.

La Bistrița, compania deține un supermarket pe Bulevardul Independenței și altul pe Calea Moldovei.

În 2020, Kaufland era pe locul 6 în Bistrița-Năsăud ca cifră de afaceri și număr de angajați.

Etichete

28 comentarii

 • Si cu 600.000 de lei…adica aproximativ 120.000 euro.

  Dupa ce am citit niste articole mai vechi, am vazut ca primaria cu 4.7 mil euro face 26km de piste de biciclisti,adica 180.000 euro pe km de pista.

  Si din ce imi aduc aminte aceasta suma de 4.7 mil euro trebuie suplimentata pentru ca s-au scumpit materialele de constructii.

  De acord cu tine…votez Kaufland primar !

  117
  2
 • Asta ne aduce aminte de investitiile in Spitalul Judetean. Asociatia daruieste viata a construit un spital de 9 etaje de la zero cu 43 milioane de euro, adica cam cat se va „investi” in spitalul judetean pentru „eficienta energetica”, „digitalizare” si „reducerea riscului de infectii nosocomiale”.

  84
 • Frumoasa propunete pentru Kaufland_-primar.
  Eu m am gandit sa l pun de nas pe kaufland la anu cand fac nunta. M am inteles cu nevasta sa ne boteze si copii…asa am rezolvat sala…fac nunta de noapte…de la 22,oo la 07,oo
  La nunta vom avea invitati altex, peny, …..sa vad cum se descurca „piata rusilor” pana atunci!

  30
  7
 • Fratilor , s au unit ,,specialustii,, sa faca praf orasul. L a facut! A platit 700 euro / minut un concert de revelion !?! Bani publici – adunati de la bistriteni. ,,Are balta peste,, Cum? Din impozite. Se fac lucruri de 2 lei cu decontari de 20 lei. Pentru jabul lor, doar vine anul electoral si trebuie. Unde e ANAF, antifrauda. La centru sunt alti care finalizeaza si tara . O tara cu bogatii imense. Cu zacaminte de gaz, titei, putere mare de producere energie electrica = platim tarife/preturi pe acestea ca efect al hotiilor si a coruptilor a tuturor celor care au guvernat din 1990 pana azi. Premieri si ministri care de care mai ,,speciali,,.

  61
  5
 • O decizie indrazneata, daca ținem cont de faptul ca in alte tari Supermarketurile se închid cu sutele.
  Lanțuri ( Aldi )Închide aproape 200 de magazine.
  Alte supermarketuri închid mai devreme, pentru a economisi energie electrică si a avea cheltuieli cu salariile mai mici.
  Altele s-au reprofilat si NU mai vand produse care necesita congelare, refrigerare, pentru a economisi energie electrică
  Altele sting lumina , dar clienții primesc la intrare i lanternă, ca sa nu caute produsele in bezna.
  Cu toate măsurile adoptate, tot au pierderi de sute de milioane.
  Vânzările scad, iar cheltuielile supermarketurilor sunt mai mari (salarii mai mari, energie electrică mai scumpă, ncalzire mai scumpă, preț de achiziție a produselor mai mare)

  11
  30
  • @Adrian C: de cele mai multe ori ai comentarii pertinente. De data asta ai intrat in jocul vesticilor. Sper ca nu crezi ca toate treaba cu reducerea energiei este ceva necesar? Si ca supermarketurile in Danemarca, Norvegia sau altundeva sunt in pierdere din cauza unor congelatoare.
   E o alta spalare pe creier. Supermarketurile castiga bani. Si nu putini…

   48
   3
  • Doar cei care administrează Supermarketurile pot raspunde la întrebarea, daca mai sunt profitabile .
   -salarii mai mari cu 17%
   – produsele cumparate de către supermarket au prețuri mai mari cu 30%
   – mașina care transporta produsele plateste cu 30% mai mult pe motorina
   – electricitate + 100%
   – încălzire/aer condiționat + 100%
   – Investițiile s-au făcut si se fac prin CREDITE, rata la banca s-a dublat.

   Încasările (vânzările) nu au crescut cu 17-30-100% ca sa acopere creșterea de cheltuieli.
   Dar poate ne spune doamna Dobranis cum este la Atlantis.

   9
   13
  • Adriane, dar din ce bani se face acest magazin?
   Tu stii ce vorbesti?
   PROFITUL ACESTOR MAGAZINE E IDENTIC CU CEL DIN ENERGIE!!!!
   De unde stiu?
   Daca aceste magazine nu erau rentabile acum ar fi fost pline de panouri fotovoltaice!!!!!
   De ce?
   Cheltuiala majora e cu energia …CARE DEOCAMDATA NU DERANJEAZA LA PROFIT!!!!!

   17
   4
  • Voi n-aveți altceva de lucru decât să numărați banii Kauflandului ?
   În loc să vă vedeți de contoarele voastre voi muriți de grija ălora că n-or avea de unde plati curentul !
   Sunt unii pe aici la care dacă le-ai lua creierul și l-ai pune la o capră , s-ar apuca capra să pască pe asfalt !

   18
   6
  • Nu cred ca se pune problema de functionare ale acestor hypermarketuri. Romanul cumpara, si o face bine de tot. Avand in vedere analiza facuta si anumite studii de piata, cu siguranta e o varianta care aduce multi bani pentru ei. Centura e loc de tranzit, cred ca mereu va fi plin acolo, plus tot cartierul Subcetate si nu numai. Poate chiar si Decebal. Legat de Aldi, nu am fost impresionat, produse extrem de scumpe din ce imi aduc aminte. O alternativa la Dedeman, un Leroy Merlin ar fi binevenita. Incasarile la Kaufland sunt convins ca sunt uriase.

   15
  • Uite ca a venit si ciobanul venit de pe „state” care stapaneste foarte bine capra, o cunoaste, o simte si chiar o paste!

   5
   8
 • Poate la noul Kaufland veti avea autorizatie de prevenire si stingere a incendiilor. ISU trece cu vederea ca in magazinele de la Han si Big nu au autorizatie si ca in ajunul oricarei sarbatori putem asista la un nou ” Colectiv”.

  17
  8
  • Nu tati ni rupem spatili la Lioni , unii dintri noi mai au nevoii si di un supermarkat langâ casî. Intelegim ca s-or aciuat multi răzesi pi la noi, da pot mergi la iarmaroc daca nu li placi Kaufland.

   10
   6
 • @Mihai
  😄😄😄
  ….. Fiindcă privatul nu-și irosește energia în conjugarea verbului ” a face”, ” a avea”, …. Privatul spune, dacă astăzi nu fac mâine din ce trăiesc, cu ce plătesc, cum mă întrețin….
  Extrem de bun comentariu tău.

  14
  1
 • Cred ca sunt binevenite, mai ales la Nasaud. Kaufland nu investeste intr-o anumita zona fara un studiu preliminar temeinic. Producatorii locali se pot organiza in cooperative si pot vinde direct in Kaufland. A se vedea exemplele de la: Timisoara, Arad, Ilfov, Ialomita, etc.

  13
  4
  • Da, da ….. sunt binevenite, doar ca fiind o firma germana asta înseamna ca profitul este „exportat” dincolo, iar iobagii se vor multumi cu spatele rupt de la agricultura.
   Ei vând laptele cu 1,8 lei – natural asa cum iese din sfârcul vacii, iar voi îl cumparati cu 9 lei litrul dupa ce a fost bine îndoit cu lapte praf si alte kkturi…..

   11
   7
 • Nu mai zicem nimic de renovarea CNLR care tot 3 ani dureaza si nu se stie când e gata…..iar de Gimnaziala 1 la fel….. o sa prinda cincinalul ….

  11
  2
 • Centru Bistriței se mută peste linie în zona veche colapsul și falimetul se adâncesc datorită tu proiectelor tâmpite făcute de cei din primărie.

  17
  1
 • Este o locație potrivită pentru hipermarcketuri , depozitul de fier vechi nu are ce căuta în mijlocul orașului.

 • FIGURANTI DE BN. DACA NU AVETI FACETI TEATRU DACA VA FACE IARASI NUI BINE –MENTALITATE eeee.este bine ca vor sa construiasca – BASINOSILOR -?- NU NE VINDEM TARA -MENT. PRIMITIVE .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.