Actualitate Recomandări

Cât mai are de așteptat Slătinița până să se treacă de la propagandă la curs apă potabilă la robinete

Locuitorii Slătiniței, care potrivit noii administrații nu mai este sat aparținător al Bistriței, ci oraș în toată regula, trebuie să se pregătească pentru încă un an în care să care apă de la cisternele Aquabis.

Consilierul PMP Ștefania Stere a întrebat, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, care e stadiul lucrărilor la Slătinița în privința alimentării cu apă și a rețelelor de canalizare întrucât are semnale din zonă că nu se lucrează la niciuna dintre aceste investiții promise de municipalitate.

”Suntem în faza de obținere a autorizației de construire. Având contract de execuție, preconizăm începerea lucrărilor în luna martie. Sper ca lucrurile să decurgă cât se poate de fluent, să nu ne lovim de binecunoscutele impedimente aproape inerente unor proceduri. Este un angajament pe care l-am luat și pe care avem de gând să-l respectăm. Termenul de executare este 12 luni. Aici discutăm despre cele două componente: apă și canalizare”, a răspuns primarul orașului.

În 2020, actualul primar, care era în plină campanie electorală pentru funcția pe care o deține acum, scria pe Facebook: ”După cum se știe, la Slătinița, cartier pe hârtie al Bistriței, nu există rețea de apă și canalizare. Există doar propagandă, din 4 în 4 ani. Oamenii își iau apa din fântâni, însă nivelul acesteia scade în perioadele sărace în ploi, iar tot ce face Primăria Bistrița este să ducă apă cu cisterna, la cerere și contra cost, pentru refacerea nivelului fântânilor. În actualele condiții, le solicit celor din Primărie să pună la dispoziția oamenilor din Slătinița apă câtă e nevoie, neîntârziat și gratuit. Nu de alta, dar, la capitolul taxe și impozite, și ei sunt bistrițeni”.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/532250371031481
Etichete

4 comentarii

 • Ei tocmai aici e marea prosteala si amageala pe bietii oameni. Administratia bistriteana a inclus veritabile sate din alte considerente pe lista cica (SIC) de mari cartiere Europene a unui oras Neuropean condus pana nu demult ca in BELARUS din pixul rosu. Atata timp cat nu este canalizare, apa, gaz, atata timp cat in aceste asa zise cartiere sunt in ocoale oi, capre, cai, porci, vaci si carute nu putem sa fim asa de creduli si sa le numim orasele satelit ale Bistritei. Sa lasam lumea satului sa se dezvolte sa creasca insa dupa obiceiul frumos si sanatos strabun, in armonie cu Natura. Restul sunt vise desarte si inchipuiri neinplinite. Fiti seriosi !

 • Ei tocmai aici e marea prosteala si amageala pe bietii oameni. Administratia bistriteana a inclus veritabile sate din alte considerente pe lista cica (SIC) de mari cartiere Europene a unui oras Neuropean condus pana nu demult ca in BELARUS din pixul rosu. Atata timp cat nu este canalizare, apa, gaz, atata timp cat in aceste asa zise cartiere sunt in ocoale oi, capre, cai, porci, vaci si carute nu putem sa fim asa de creduli si sa le numim orasele satelit ale Bistritei. Sa lasam lumea satului sa se dezvolte sa creasca insa dupa obiceiul frumos si sanatos strabun, in armonie cu Natura. Restul sunt vise desarte si inchipuiri neinplinite. Am batut pe jos in campania electorala din sept. aceste ulite prafuite si mi-am aruncat ochii peste tot. Nici peste 100- 200 de ani nu poti sterge amprenta veche de oameni de la tara si nu ai cum sa pretinzi asta in ultimele asezari cu iz MEDIEVAL din Europa. Dar aici este norocul nostru pt. turistii care nu au mai vazut asa ceva nicaieri decat aici in Transilvania. Urmariti numai stirile si filmele britanice de la BBC si vedeti ce interes mare se pune pe acest aspect. Daca Primaria ar sti ce sa faca cu ele ar fi mana cereasca aceste avantaje pe care șe are Romania .

 • Pentru Gica si altii . Pe vremea la care te referi , comuna se numea Viisoara si avea „capitala” la Unirea…Altfel , ma asteptam ca d-l primar sa deschida cat de curand baile de apa sarata de la Slatinita si apoi sa-i asteptam pe sasi si pe alti civilizati , sa vina si sa vada civilizatia noastra neaosa , romaneasca si „transilvanica”. O lume disparuta in alte zari dar la noi inca prospera chiar fara gaz , apa si canalizare. Cu porci , cu vite si cai , cu oi si capre , cu carute putin mai modernizate decat acum 100 de ani dar si cu o multime de copii desculti alergand veseli pe ulitele colboase ale satului idilic din vremea lui Cosbuc. Asta o fi oare asa numita dezvoltare durabila a satului romanesc ? Asa s-ar parea , pentru ca in alte locuri , nu putine , gazul , apa si canalizarea , drumurile asfaltate , au dus la disparitia treptata a acelor animale specifice satului romanesc (desigur , odata cu disparitia strabunilor). Intr-un fel civilizatia de tip occidental distruge civilizatia ancestrala chiar daca vesnicia s-a nascut la sat.

 • Cititi declaratia primarului de 3 ori…. cica e la nivelul pbtinerii autorizatiei de construire si are incheiat contract de executie sa inceapa in martie dar ie frica sa nu aiba probleme datorit procedurilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ba esti prost?
  ba esti nebun?
  Cum vine asta?
  1. TU AI CONTRACT DE EXECUTIE SI CREZI CA CINEVA TE POATE IMPIEDICA SA NU RESPECTE INCEPREA LUCRARILOR?
  2. BAAA….AI FACUT ACHIZITIA FARA SA FIE AUTORIZATIA? (dora daca ai facut la cheie)
  3. BAAAA….PE CE VALOARE AI FACUT CONTRACTUL stiind ca in urma unor avize posibil sa se mai schimbe unele solutiii!!!!!
  O TARA DE PROSTI….asa ne crede AST….primar!!!!
  Rusine celor ce l-au votat!
  PS Nu votez PSD!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS