Politică

Cătălin Drulă: USR nu vrea ”Republica specialilor”. E proiectul de țară pe care îl are PSD cu remorca PNL

”Republica specialilor este proiectul de țară pe care îl are PSD cu remorca PNL”, a spus, la Bistrița, președintele USR Cătălin Drulă.

”Noi vrem o republică democratică, o țară liberă care are încredere în ea”, a mai spus liderul USR într-o conferință de presă, alături de Lorand Toth, președintele organizației județene a Uniunii Salvați România.

”Vrem să creăm un pol de centru-dreapta în jurul USR și avem dialog cu toate forțele și politice, și cu societatea civilă, și cu mediul de afaceri pentru a crea această alternativă. În România lucrurile sunt clare: avem blocul PSD – că PNL nu prea mai există, domnul Ciolacu vorbește ca liderul a două partide, l-am văzut la televizor anunțând planurile de viitor ale domnului Ciucă, vorbea ca despre un subaltern – , iar pe de altă parte avem o opțiune extremistă. Singura opțiune viabilă, modernă, partidul care a făcut PNRR, care își dorește dezvoltare este USR. Discutăm cu toate forțele politice care vor să ni se alăture. Detaliile de construcție, de program, de compatibilizare, etc., le facem în mod așezat într-un mod serios și într-un calendar responsabil. Noi suntem deschiși pentru colaborare cu toate forțele de centru-dreapta care vor un program de modernizare a României, un program foarte bine definit. Este PNRR, programul de țară al României, făcut de USR cel pe care noi dorim să îl implementăm”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai adăugat că este timp asuficient pentru perfectarea detaliilor până la alegerile din 2024.

”Suntem oameni serioși, responsabili și important este să structurăm corect această alternativă de centru-dreapta la guvernarea cleptocratică a PSD și la ceea ce nu este o soluție, adică extremismul”, a spus el.

Întrebat dacă nu este riscant să piardă electoratul USR făcând alianțe cu PMP și FC, Drulă a răspuns: ”Eu nu gândesc în termeni de riscant, gândesc în termenii de a oferi României soluțiile de care are nevoie. România are nevoie să fie guvernată responsabil, onest. Noi am demonstrat asta în practică. Stau mândru de munca pe care am făcut-o împreună cu colegii mei la Ministerul Transporturilor, mândru de ce a făcut colegul meu Cristian Ghinea care a elaborat PNRR, de luptele pe care le duc primarii noștri zi de zi. Important este, în politică, să îți atingi obiectivele, ale noastre fiind de interes public. Vrem să avem orașe, regiuni mai dezvoltate, infrastructură, să nu avem pensii speciale, să nu avem o clasă de privilegiați și o clasă de oameni obișnuiți. Noi nu vrem o republică a specialilor. Republica specialilor este proiectul de țară pe care îl are PSD cu remorca PNL. Noi vrem o republică democratică, o țară liberă care are încredere în ea”.

El a declarat că, pentru 2024, USR vrea să ofere ”alternativa de care are nevoie România și în orașe, și la județe, și la nivel național”: ”Vrem să avem o soluție completă, de la lista pentru europarlamentare, la candidați peste tot în țară și probabil un tandem președinte-premier pentru că am văzut cât de importante sunt aceste două funcții în statul român. Președintele, păstorul țării, care dă o direcție și spune că trebuie să facem lucrurile corect – noi am avut pe unul care doar s-a ales spunând asta și apoi a fost un președinte al tolerării hoției – și apoi premierul. Am fost într-un guvern în care USR nu a avut premierul și au suferit proiectele de transporturile ale României și proiectele colegilor mei. Este foarte important ca premierul să aibă viziunea mare asupra economiei. Nici Cîțu nu era potrivit din motive istorice și cu atât mai puțin Nicolae Ciucă și dacă va fi domnul Ciolacu premier care îl vedem mai degrabă captiv clientelei de partid decât să facă ceva pentru oameni. Toți sunt oameni nepotriviți”.

7 comentarii

 • Toti „combat” bine cand sunt in opozitie. Din pacate cand ajung la putere uita ce spuneau inainte. Asa se intampla si cu d-l Drula ! De multe ori m-am gandit ce guvernari super am avea daca „puterea” ar face ce crede „opozitia” (ca ar fi benefic pentru natiune). Evident , gandul este o plasmuire a creerului iar intoarcerea la realitatea cruda/crunta nu este pre placuta.

  18
  8
 • Ne lăsăm mințiți de mai bine de 30 de ani de Psd și Pnl și nu facem nimic. Trebuie să constietizam că cetățenii trebuie să se implice în viața cetății să meargă la vot și să voteze schimbarea clasei politice din România. USR trebuie să realizeze că numai prin alianțe cu alte partide pot să miște ceva în bine și să genereze schimbarea.
  Să dăm o șansă tinerilor viitorul e al lor.

  8
  15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.