Actualitate

Câți bani a încasat Primăria Bistrița de la schiori și câți a cheltuit pentru Pârtia Cocoș

În perioada 18-23.01.2021, au fost vândute 1.080 de tichete schiorilor care au folosit ziua instalația de teleschi și 947 celor care au schiat pe nocturnă. De la aceștia s-a încasat suma totală de 44.960 de lei, potrivit unor informații obținute de Timp Online.

Ca să fie funcțională pârtia, Primăria Bistrița a cheltuit însă 27.000 de lei numai pentru plata facturilor. Pentru energia electrică a fost achitată o factură de 12.500 de lei (aferentă lunii noiembrie 2020), unei firme de pază 13.000 de lei, celelalte fiind cheltuieli cu asigurarea internetului, a medicamentelor pentru punctul farmaceutic și plata pentru cartele.

Alți bani de la buget merg pe salariile angajaților care se ocupă de pârtie, însă nu avem informații despre numărul acestora și cuantumul sumelor pe care le încasează lunar.

Pârtia Teleschi, în lungime de 300 de metri, s-a redeschis miercuri la ora 10.00.

https://www.facebook.com/PartiaBistritaOficial/posts/3620371094709568

Program:

  • luni – vineri între orele 10.00 – 22.00
  • sâmbătă – duminică între orele 09.00 – 22.00

Pentru teleschi, tarifele sunt:

  • Adulți: 30 lei / persoană / zi;
  • Tineri de la 14 la 18 ani, studenți: 20 lei / persoană / zi;
  • Copii de la 6 la 13 ani: 20 lei / persoană / zi;
  • Seniori (+65 de ani): 20 lei / persoană / zi;
  • Nocturnă (după ora 18.00): 20 lei / persoană (în plus față de tariful zilei).

În actualul sezon de iarnă, pârtia mică s-a deschis în 18 ianuarie și a fost închisă în 24 ianuarie, din cauza condiiilor meteo nefavorabile. Pârtia mare, de 1.300 de metri și deservită de telescaun, nu a fost deschisă.

Reamintim că Pârtia Cocoş din Unirea, obiectiv pe care Primăria Bistriţa l-a construit cu bani obținuți prin accesarea unui credit bancar, a funcționat 10 zile în sezonul 2017-2018. În 2018-2019 a depășit ”performanța” cu încă patru zile, având un total de 14 zile de funcționare, iar în sezonul 2019-2020 pârtia mare s-a deschis în 23 ianuarie 2020 și s-a închis după patru zile de funcționare, pârtia mică rămânând deschisă până la începutul lui februarie.

27 comentarii

  • cum 12.000 lei factura pentru curent in Noiembrie?????
    Atunci au pornit tunurile de zapada max 2 zile, in rest nu a functionat nimic nici telescaun nici teleski, nici nocturna…ce doamne?!?!?!?
    Sa vedem atunci factura pe ianuarie … unde toate astea au si functionat plus ca o sa fie alte tarife la curent, clar cele universale!!!
    Factura de la Aquabis nu o cunoastem??? La cata apa se consuma o fi si acolo cateva zeci de mii de lei (NOI)
    Salariile sunt clare… minim 4000 lei net/om, minim 10 angajati… 40.000 lei+taxele, se apropie de 60.000 lei/luna, sau depasesc, ca banuiesc ca este si un sef care are dublu si tare ma tem ca salariile sunt putintel mai mari de 4000 cash…

    • Apa se pompeaza din rau nu din reteaua Aquabis. Cat crezi ca poate costa curentul pentru cele 5 motoare uriase ale tunurilor de zapada?

    • @Mihai draga eu nu cred nimic! Eu constat anumite chestii… Vorbim totuși de 5 motoare… nu știu cât de uriașe sunt, dar îmi imaginez ca nu sunt cât un dinozaur de mari, probabil mănâncă cât un dinozaur, asta greșeală celor care l_au achiziționat! Trebuiau sa se gândească puțin și la acest aspect!
      Totuși, 12.000 lei într-o luna în care funcționează tunurile 3 zile???
      Dacă functioneaza 30 zile factura o sa fie de 30.000euro???
      Hai ca nu mai am chef sa scriu… Îmi începe serialul…

    • si tu te uiti la pinochio?
      u nu
      am un vecin….la ap 16 …un copil mai usor cu capu…..zorooo sa nu spui ca tu esti vecinul meu…..nea petrica de la 3?

    • hai sa mi arati ditamai conducta in rau
      unde s-a facut priza in rau?
      sau e pe fund si baga mal
      ca la techirgiol
      hai sictir

  • Aceasta evaluare nu este concludenta. Un audit se poate face doar la sfarsit de sezon sau pentru o perioada clar definita. In noiembrie au functionat tunurile de zapada cateva zile iar zapada s-a topit. Cheltuielile trebuie sa fie mult mai mari in Ianuarie cand s-a facut partia si cand a functionat teleschiul. Asteptam cu nerabdare un audit de la primarie ca sa vedem clar ce se intampla cu costurile pentru partie si sa nu mai existe discutii aiurea pe acest subiect. Dar nu cred ca vom vedea acest audit, chiar daca se va face, pentru ca rezultatul va fi atat de shocant incat, la presiunea celor multi neinteresati de partie, primaria va fi nevoita sa recunoasca faptul ca nu ne putem permite sa platim acest lux in conditiile actuale.

  • Obiectiv: Pârtia Cocoș
    Locație: Bistrița
    Calculul rentabilității: 7000000 de € : 24 zile = 291666,66 € / zi
    Vorba olteanului: Fire-ați ai dracului cu Duțu Popii, să fiți!

  • Să și o bage Crețu în fund cu tot cu struți și mere, că numai magarii a făcut arogantul ăsta. Sper să i fie rușine să și mai scoată nasul printre oameni. .

  • Clculul rentabilitatii ?
    Trebuie raportate toate cheltuielile aferente acestei investitii. Chiar si cheltuielile cu contabilitatea, cheltuielile personalul aferent, etc
    – cheltuieli pe 12 luni cu salariile
    -cheltuieli 12 luni utilitati, intretinere etc, impozit cladiri, impozit teren, telefoane, paza 12 luni,

    -incasari tichete 10-12 zile sau cate or fi intr-un an
    Si dupa aceea sa vedeti rentabilitate de 0,0004 % de care ar rade orice student de la ISE cu kuru daca ar face un proiect de diploma!

    • scuze….aici ai dreptate perfecta…nu am studii ecolonice cum au aia din primarie…dar pot inlcoui rentabilitatea de 0,000004 cu minus infinit….era tot aia in capul meu!!!!

    • Parcul ce rentabilitate are? Ar trebui ori să pună taxă la intrare în parc, ori să îl desființeze pentru că e doar o gaură neagră pentru buget: cu iluminatul, întreținerea ierbii și a copacilor, băncilor, aleilor. I se poate da o utilitate economică sau imobiliară.
      Nu mai zic de pistele pentru biciclete, care vor fi o imensă gaură la buget. Ori se pune rovinietă pentru biciclete, ori se desființează.
      Pădurea Schullerwald ar trebui dată în exploatare forestieră pentru a o face rentabilă, altfel e doar o gaură neagră, mai ales că acolo sunt și paznici plătiți din bănișorii noștri.
      Fântânile arteziene, iluminatul public, florile și spațiile verzi, tot ce ține de estetică e nerentabil și se cheltuiesc foarte mulți bani pentru a le întreține. Deci trebuie desființat tot și dat în exploatare economică pentru a le face rentabile. Nu mai putem ține chestii nerentabile. Spațiile verzi ar putea fi exploatate mai profitabil dacă ar fi date crescătorilor de animale, să meargă cu animalele la păscut.
      Ori se pun taxe pe toate, ori se desființează.
      La parc se poate pune taxă de intrare în parc + un tarif orar pentru durata cât se stă în parc, taxă de bancă dacă vrei să stai pe bancă, taxă pentru hinte, tobogane. După ce se aprinde lumina să se perceapă o taxă suplimentară pentru nocturnă.

      O foarte mare gaură la buget este făcută de către iluminatul public și de către trotuare. Noaptea lumea doarme, așa că de ce să consumăm bani de la buget pe o chestie atât de neprofitabilă? Trotuarele costă mulți bani să fie făcute și întreținute. Dacă desființăm trotuarele nerentabile se pot face mai multe locuri de parcare cu plată.

      Haideți să identificăm tot ce nu e pe plus și să cerem sa se desființeze.

  • De recreerea unora, pentru care nu ar trebui sa platim noi, cei ce nu o folosim. Daca ar fi rentabila si ar aduce bani la bugetul local, nu ar avea nimeni nimic impotriva ei.Cat timp insa nu e cazul, nu comparati recreerea dvs cu salubritatea si transportul in comun al orasului si nu mai puneti dvs. la punct pe cei ce pe buna dteptate sunt revoltati. Sunt oameni in Bistrita care se zbat sa circule pe strazi de piatra si platesc impozite poate mai mari ca dvs., deci, putin bun simț!

  • @Andrada draga, tu faci un ghiveci, poate intentiomat sau poate nu!
    Clar trebuie sa te lumineze cineva…. iluminat, reparatii strazi, spatii verzi… sunt bugetate din impozite si taxe ale comunitatii, adica oameni cu domiciliul in oras, firme cu sedii sociale, filiale, sucursale in oras, taxe pe panouri publicitare, reclame s.a.m.d, pentru ca orasul sa fie frumos.
    Salubritatea este un serviciu externalizat exact ca si transportul public, aceste servicii le ofera anumite firme, in speta Transmixt si Supercom, firme care sunt pe profit, dar banii nu merg de la primarie catre aceste firme ci merg tot de la cetateni prin bilete de autobuz si taxa pe gunoi… Ca primaria negociaza in numele cetatenilor tarifele si alte chestii, asta e alta problema…dar sunt platite DIRECT DE SARAKI (cum ii place lui @dottore sa spuna)
    Primaria e un intermediar care mai plateste si niste salarii si comisioane pentru serviciile care se ocupa de asa ceva… adica din bugetul format din colectarea taxelor si impozitelor de la aceeasi saraki!
    CLAR????

  • Si asta nu e tot. Urmeaza in ciuda p…. Alpin Coster, adica sania de vara pe strec.O alta distractie pe bani multi .Si astfel visul lui Cretu va deveni realitate.

  • Primare,
    Explica mai bine angajatilor, care se dau de ceasul mortii completand rapoarte peste rapoarte inca de dinainte sa ajungi matale primar si iata ca si dupa, dar nimeni nu stie la ce folisesc alea. Le pui la dispozitia auditorului care vine?
    Io cred ca Sabrina ar trebui sa lumureasca treaba asta cum sta, ca amu toata lumea stie ca fiecare baga vrute si nevrute asa ca sa dea cat mai bine raportul. Lucrurile in teren is cu totu altele decat alea afisate frumos pe hartie.
    Nu se intreaba nimeni ce isi trec sefii pe rapoarte?
    Primare, astea is gainarii marca Cretzu, dar sla s-o dus, asa ca mai bine gaseste alta gainarie.
    Aia de la partie ce isi trec? Numaru de bilete rupte sau numaru de jeturi trase cu tunul de zapada?

  • @ alina, dupa rationamentul tau, atunci nici strandul nu ar trebui sa fie pentru ca eu nu ma duc…nu putem chiar asa lua….zic si eu

    • Nu e nici o afacere. E un serviciu public ca și canalizarea. Vorbiți prostii cu afacerile-n cap. Uitați-vă peste nota de plată la centrele Spa făcute de autoritațile publice și o să vedeți acolo găuri negre. Părtia e nimic pe lângă ce o sa fie bazinul proiectat sau sala de sport a lui Răducu.

  • No stati linistiti ca la primarie banii is pe minus demult ca nu mai su bani nici de hartie igienica, dar nu-i bai ca bancile abia asteapta sa-i crediteze din nou. Cine o crezut ca ce mare branza a face Turc, smarnic s-a inselat. Continua stilul lui Cretu, dupa modelul brevetat: imprumuturi bancare, organigrama stufoasa, multi sefi si multi directori, sngajati pe hartie intr-un loc, deservire in alt serviciu si cate or mai fi.
    Acum sefii isi pregatesc asternuturile asa caldute cum le a lasat alalalt primar.

  • @Alina, ștrandul ca ștrandul dar eu nu folosesc nici strada matale nici la concertele de romanțe și muzică cu popohaci nu mă îndes așa că, mă întreb și eu de ce pltătesc pentru asfaltul și distracția dumitale.

  • despre ce vorbiti?.
    mergeti la miscare,aer curat.
    rentabilitate-un concept greu de digerat pentru stomacul superior al unora.
    halo,esti rentabil ca respiri pe terra?

  • Doua milioane a spart anul trecu Raducu pe handbal si inca un milion pe fotbal. Hai sa v-aud care-ati fost la sala sa-i faceti galerie de banii ăștia. La fotbal n-are rost sa-ntreb ca erau tribunele goale. Pana isi termina mandatul îngroapă și el contravaloarea unei partîi de schi. Macar Crețu a recuperat pentru oraș un teren de la Armata si ramane ceva după el. Daca nici nu mai papa bani dupa cum pare să reiasă din articol nici nu-i asa rau.

  • tu esti moldovane franar la cfr?
    de asta astia care schiaza primesc zapada murdara in cap?
    cica apa din rau?
    zapada trebuia sa fie neagra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Hatere, e din rau! De unde altundeva sa fie ca statia de tratare e mai jos. Cand v-aude lumea pe voi auristii cu prostii din astea strigate-n gura mare revine pesedeul la givernare in doi ani! Si, Pamantul e rotund chiar daca nu ti se pare, sosonarule!

    • E din rau, dar de unde sa sti tu. Cunosti locatia partiei, ai fost vreodata acolo? Sau dai din gura si tu ca multi altii care habar n-au unde este partia :)))))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.