Social

Câţi bani europeni s-au investit în Feldru. Ţiolan: Altfel, ne-ar fi trebuit 40 de ani

Primarul din Feldru, Grigore Ţiolan (PNL), susţine că, începând din 2012 de când se află în fruntea comunei, a reuşit să atragă peste opt milioane de euro finanţări nerambursabile europene. „Dacă aceste lucrări ar fi fost făcute din banii bugetului local, probabil că ne-ar fi trebuit 30-40 de ani”, a spus Ţiolan la Sîngeorz TV.

Potrivit edilului din Feldru, una dintre cele mai importante investiţii este amenajarea Centrului After School cu 50% finanţare europeană şi 50% bani de la bugetul local. Lucrarea este aproape gata, dar elevii se vor putea bucura de ea abia în toamnă.

„Clădirea era într-o stare avansată de degradare, dar noi am depus un proiect, i-am schimbat destinaţia şi lucrările sunt aproape de final. Din păcate, nu se poate face recepţia în următoarele zile fiindcă sunt unele lucruri pe care constructorul trebuie să le aducă la parametri din proiectul iniţial. Este o lucrare finanţată 50% din fonduri europene şi 50% din banii bugetului local. După părerea mea, e o lucrare frumoasă care schimbă aspectul localităţii noastre în zona centrală unde toate clădirile sunt degradate. Sunt săli în care copiii vor învăţa, va fi o bibliotecă, depozit de carte, şase băi, locuri de servit masa, sală de spectacole.  Cel târziu în toamnă, copiii de vgrădiniţă vor putea intra în această locaţie şi tot de atunci părinţii care doresc să-şi lase copiii la After School vor putea să facă acest lucru. Aici vor fi învăţători care vor avea grijă de ei până după-amiaza”, a spus Grigore Ţiolan.

Primarul a mai adăugat că face eforturi să schime la faţă zona centrală a comunei în care sunt multe clădiri ce strică aspectul general: „S-a reabilitat dispensarul uman, această clădire, iar în perioada următoare vom începe să reabilităm sala de nunţi, proiect finanţat din bani guvernamentali. La finalizarea ei, sperăm ca sala de nunţi să fie o clădire la fel de frumoasă ca şi celelalte despre care am vorbit”.

Grigore Ţiolan a mai spus că, în cei patru ani de când se află în fruntea Primăriei Feldru au fost investiţi aproape 8 milioane de euro în comună. „Dacă aceste lucrări ar fi fost făcute din banii bugetului local, probabil că ne-ar fi trebuit 30-40 de ani. Datorită faptului că s-au depus proiecte fie la Satu Mare, fie prin GAL Ţara Năsăudului, s-a obţinut o sumă frumoasă pentru investiţii”, a declarat el.

Contracandidații lui Grigore Țiolan sunt Marius Pop (PSD) și Ștefan Sîngeorzan (ALDE).

11 comentarii

 • Felicitari domnule primar sa va dea D-zeu multa sanatate sa puteti continua ce ati inceput, sunte-ti un om deosebit si apreciat de foarte multa lume.

 • Ca de fiecare dată se laudă cu lucruri făcute de altii.Absolut toate proiectele erau depuse ,contractul de finantare semnat înainte de 2012.Cum poti să spui că ai atras bani pt.canalizare când toata lumea știe ca proiectul este depus si lucrarea începută din 2010 de pe vremea lui Marinescu,se desfasoara și beneficiar este Aquabis.Cum poti spune că ai atras 1,5 milioane Euro pt.asfaltarea drumurilor forestiere,când finantarea era obtinută din 2011.Cum poti spune ca ai atras banii prin GAL când tu ai deturnat suma de 150 000 de euro si in loc sa construiești teren de sport cu gazon sintetic și strand pt.tineri tu amenajezi 13 foisoare pt.fi care sa plătești 7000 de euro in total 91 000 euro când real una coasta 1000 de euro,ba mai mult să le amplasezi in locuri total nepotrivite ex.lângă tomberoanele de lângă podul din Nepos,pe islazul comunal,adăpost pt.animale,sau la cabana Ocolului Silvic,închisă unde nimeni nu are accesul.Stiu veti spune că sunt atacuri de campanie dar din păcate este o realitate tristă.În acest sens sa constituit si o comisie de verificare a licitatiilor si modul cum s-au cheltuit banii publici si europeni formată din consilieri locali si personalul primăriei,se va face un raport cu dovezi concrete care va fi făcut public săptămâna viitoare.Din primele verificări s-au constatat abateri foarte grave,unele constatate de Curtea de Conturi si imputate altele vor fi verificate de organele in drept,licitatii trucate,lucrări plătite și neexecutate,lucrări plătite de trei ori (buget local,Asociatie Crescatori si bani adunati de la persoane fizice) Abateri incredibile,dar pentru toate sunt probe,dovezi și suntem convinși că raspunderea si pedeapsa va fi pe măsură.O zi buna.

 • Dute mai Buftea cu amenintarile tale de 2 lei ca nu ai cu ce sa iesi in fata omul e verificat dar el nu lucreaza ilegal cum ai lucrat tu. Tu crezi ca toti is ca tine te inseliu amarnic ti se apropie sfarsitul si cred ca iar o sa iesi pe usa din spate cum ai mai facuto ca doar acuma esti obisnuit cu esecurile de 4 ani incoace doar de ele ai avut parte se tin lant dupa tine si iti urez succes sa se tina in continuare.

 • Stai linistit nu te ingrijora tu de soarta lui Marius ca are cine are cu cine sa iasa in campanie are oameni frumosi care s-au dus de la tine la el pt ca tu esti un om razbunator care sti sa faci numai raul nu esti pt oameni esti un turnator si de asta toata lumea itiintoarce spatele mai lasate de comentat pe net ca ti s-or toci degetelele alea scumpe de la gunoie AHHHHH ce-mi place cand te vad exteriorizandute pe net haaaaaaaa bucurie mare candte vedemla pamant de fapt acolo iti este LOCULLLLL sa ai o zi cat mai buna sa poti scrie pe net.

 • Va putea schimba fata comunei dupa ce va rade chestia aia din lemn numita piata in care are concesionat si reinchiriat cumnatul Petrica.
  Sa te vedem daca ai cojones sa faci lucrul asta.

 • Ca primar cred ca recunosti ca PSD-ul a fost corect si nu ti-a blocat proiectele cum au facut-o altii (din spatele tau) cand au avut fraiele. Din pacate ti-ai dat si tu testul…binisor, dar nu cat merita Feldrihanii…

 • Auzi 50% dar restul de 3 miliarde ptr sarpanta care au fost alocati din bugetul local dupa o greseala de proiectare a clientelei tale in ce categorie intra dl primar? Asteptam raspuns

 • Cu sala de nunti cum ramane primare. De ce nu ai fost de acord sa faci alta frumoasa intre actuala si sala de sport . Dupa aia actuala sa o spargi si sa ramana un adevarat centru civic cu parcari, alei si spatiu verde. Dar tu veI doar inainte ca si calul.

 • bai buftea,Feldru e comuna mare,tu est prea mic pt asa comuna.ce oameni ai? nu mai ai pe nimeni fiindca te-ai comportat oribil si tot asa vei fii daca o sa ajungi in scaun. Cand ma gandesc ce campanie agresiva ai facut acum 4 ani….lumea nu uita!

 • TOT CE ARE COMUNA FELDRU ESTE SPREA SERVI COMUNITATEA FELDRULUI CU DESTINATI CARE COMUNITATEA ARE NEVOIE ..NIMIC NUI INTERZIS SI NU POATE FI INCHIS IN SPATII PUBLICE CE LE DESERVESTE FELDRU INCAT SA NU FIE FOLOSITE .. CAATARE SALA DE SPORT POATE ACCOMODA ORCE ALCEVA LA NEVOIE DECAT FOTBAL SAU TENIS DE MASA ,,,ASA CA SIN OCIDENT SE FACE LA FEL ,,DEACEEA STEFAN SANGOZAN SA LASE COM IN PACE SI SA NU O MAI DEZBINE ,,pana si grigore stie ca ce face este o mincuna si spala mintile doar la cati va ,dar restul care stie ca nuntile sant private si nu exista consili populare sa asigure nunta cui va n nu ,de ex la bistrita spuneti cand cons local a asigurat vro nunta in spatiile conssilului bistrita ,,nici odata ..deacea nuntilr de obicei se fac la hotele corturi ,acasa .in cantine .. in hale industriale ..dar foarte rar in sali publice de consiliul local ..ASA CA LINISTE CA DUPA RENOVAREA SALI DE NUNTI VOM AVEA O CLADIRE SUPERBA EUROPEANA SI PENTRU TOATE NUNTILE DIN SAT ,,,,NU NUMAI PENTRU ORTODOXIII,,,, DAR CEILALTI UNDE-SI FAC NUNTILE//////////////?///????????UNDE ??? SANT TOT CETATENI AI FELDRULUI ??/ UNDE SE FAC NUNTILE POCAITILOR >>??DE CE NU INCAP NICIODATA IN SALA DE NUNTI ..A CUI ESTE SALA DE NUNTI???/ NUMAI A ORTODOXILOR ???? VEDETI CE IEFTIN ESTE STEFAN SANGOZAN DEACUM LA BURENE ,CA LA GUNOIE NU MAI ESTE

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.