Social

Prima problemă cu care se confruntă deputatul Daniel Suciu la Sîngeorz-Băi

Deputatul Daniel Suciu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Sîngeorz-Băi, s-a confruntat cu o primă problemă în oraşul pe care vrea să îl conducă începând din luna iunie a acestui an. Decis să se mute în staţiune, el nu a găsit niciun apartament pe care să  îl închirieze.

„Vreau să mă mut în Sîngeorz-Băi şi nu am găsit un apartament pe care să-l închiriez. Chiar am discutat cu un preot care s-a confruntat cu aceeaşi problemă. Nu este nimic de închiriat. Eu vreau să-mi închiriez un apartament, o casă nu-mi permit fiindcă am deja o casă de întreţinut. Dacă m-am înhămat în această luptă – care nu e împotriva unor oameni, a unor contracandidaţi, ci una din care Sîngeorzul are de câştigat – ce pot să vă promit este că nimic nu va mai fi cum este acum, indiferent dacă eu voi fi preferatul electoratului, fie că va fi altcvineva. Eu mă ofer să fiu parte a unui nou început în Sîngeorz-Băi”, a spus Daniel Suciu  într-o emisiune la Sîngeorz TV.


Parlamentarul a explicat care sunt atuurile sale comparativ cu ceilalţi doi contracandidaţi anunţaâi, Traian Ogâgău (PNL) şi Rau Cârcu (ALDE): „Primarul nu trebuie să meargă să-l verifice pe angajatul de la salubritate să vadă dacă îşi face treaba. Lucrul acesta îl face viceprimarul sau administratorul oraşul. Primarul trebuie să aducă finanţare. Vreau să vă spun, cu o modestie moderată, dintre cei trei candidaţi care astăzi se află în faţa sîngeorzenilor, eu chiar ştiu unde trebuie să mă duc, la ce uşi să bată şi cui să-i cer ajutor fiindcă în cei trei ani şi jumătate ca parlamentar am stat faţă în faţă şi am discutat cu miniştri, foşti miniştri, oameni care au ocupat funcţii de decizie. Am fost cinci ani consilier judeţean în Comisia de buget-finanţe şi am fost la Bucureşti unde se iau multe decizii inclusiv pentru Sîngeorz-Băi. Îmi ofer toată expertiza mea, toată tinereţea şi doza de nebunie care e necesară într-o competiţie electorală pentru a face ceva pentru oraşul care este al nostru, al tuturor, nu doar al unora şi al altora. Nu există sîngeorzeni proşti şi deştepţi, partide bune şi partide proaste”.

Deputatul a atras atenţia că o comunitate dezbinată nu va reuşi mare lucru şi a dat ca exemplu oraşul Beclean, unul unit, care l-a ales pe Nicolae Moldovan în funcţia de edil când acesta avea 28 de ani.

„Astăzi, Becleanul arată cum arată. Eu îi rog pe sîngeorzeni să judece pragmatic şi să se gândească la ce trebuie să devină acest oraş şi cu cine. Nu veţi auzi din gura mea niciun cuvânt despre contracandidaţii mei. Eu vin să construiesc, nu să dezbin. Dezavantajul meu este că trebuie să-i conving pe oameni cine sunt şi dacă sunt bun. Pe domnul Traian Ogâgău şi pe domnul Radu Cârcu oamenii îi cunosc. Eu trebuie să mă fac cunoscut, trebuie să construiesc, nu să spun de unul sau de altul cum este, deşi am văzut deja mici răutăţi. Unii îmi caută casa, creditul pentru casă. Vreau să fiu foarte bine înţeles: sunt deputatul Daniel Suciu, vin acasă, şi sunt deschis oricărei colaborări cu orice om interesat de soarta Sîngeorzului. Cine şi ce spune despre mine e prea puţin important”, a adăugat el.

Întrucât a mai făcut campanie electorală la Sîngeorz-Băi, conducând echipele PSD la alegerile pentru prezidenţiale, Daniel Suciu a spus că se aşteaptă la tot felul de reacţii: „”Atunci am fost trimis acasă, mi s-a spus că ştiu alţii mai bine, nu puteam merge la rudele mele să mănânc fiindcă aveam un interes politic. Poţi mânca împreună cu rudele tale fără interes politic. Eu, în fiecare an, de Luminaţie, vin şi aprind o lumânare la mormintele bunicilor din curtea bisericii. Aici îmi sunt rădăcinile, indiferent de ce se întâmplă. Atunci am pierdut acele alegeri şi cu toţii am fost supăraţi, dar nu am considerat că noi am avut dreptate. Noi, cei care facem munca hidoasă numită politica, suntem conştienţi că cei care intră în cabina de vot cu ştampila, ei au întotdeauna dreptate. Politicianul care se supără pe electorat nu are viitor politic”, a adăugat el.

În ce priveşte echipa cu care va merge la alegeri, Daniel Suciu a spus: „Echipa mea de la PSD, lista, va fi într-o foarte mare proporţie nouă, dar asta nu înseamnă că cei care au rămas alături de acest partid nu mă susţin. Am vorbit cu organizaţia, dar şi cu alţi oameni care nu sunt în PSD. Încă sper să vin în faţa sîngeorzenilor cu o echipă de oameni care să ştie ce se vaîntâmpla mâine şi peste un an de zile, o echipă asumată. Mama mea e asistentă medicală pensionară şi tata lăcătuş mecanic. Nu mi-am câştigat locul de consilier judeţean pe pe bani şi cu atât mai puţin locul de deputat. Am ajuns în Parlament la 32 de ani. În colegiul meu, la un moment dat, aveam cel mai tânăr primar, pe Paul Ştir de la Căianu Mic, şi cel mai în vârstă primar din ţară, domnul Rusu Constantin de la Giurgeşti, care a murit. Vreau să vă spun că am o relaţie foarte bună cu toţi primarii şi ştiu ce am de făcut. O să merg şi singur în campanie, dar şi cu oameni de valoare. Vreau să vadă sîngeorzenii că există cineva ca mine care nu are orgoliul să-l considere pe cel care a fost până ieri liberal nedemn să facă parte din echipa lui sau pe cineva care a fost în PDL să-l consider nedemn de a mă înhăita cu el. Eu am nevoie lângă mine de toţi oamenii valoroşi care înţeleg că, în 5 iunie, se decide soarta oraşului Sîngeorz-Băi. E foarte simplu. Vreau să lansez o provocare contracandidaţilor mei: oricând, la orice oră, faţă în faţă, să discutăm despre Sîngeorz-Băi, fiecare ce putem face, ce am reuşit fiecare în viaţă”.

Deputatul Daniel Suciu a mai declarat că nu consideră candidatura sa la funcţia de primar al oraşului Sîngeorz-Băi drept un pas înapoi în carieră. „Anul trecut, în toamnă, preşedintele PSD, Radu Moldovan, a spus că atât eu, cât şi Doina Pană şi Ioan Deneş vom fi susţinuţi pentru un nou mandat în perioada 2016-2020. Mi-era foarte comod ca încă patru ani să fiu deputat. Este mult mai comod decât să fii primar, în ciuda navetei, însă eu ţin la oraşul acesta şi îmi doresc să fiu primarul lui”, a mai adăugat Daniel Suciu.

30 comentarii

 • SLOGANURI POLITICE!
  Propuneri:
  – De casă nu ai nevoie ,deoarece ai un casoi aproape ca al șefului tau,știm construit cu credite….bla….bla….,doar că și altii au credite dar nu reușesc…..vei spune….ghinion.
  – Eu zic să nu mai cheltui banii pe chirie ,chit că sunt din banii noștri,pentru două luni merge si un cort,că pe urmă nu te mai vede nimeni.
  In rest să auzim de bine că de promisiuni si sloganuri politicianiste ne-am săturat.

  • Omul are credit la casa aia care nu e nici mare cum spui dle coleg.
   Asta e un baiat de milioane stie sa vorbeasca si sa faca lucruri bune pentru oameni.
   Va fi cu siguranta un primar bun

  • Pai mai postac omul asta a reusit ceva in viata si va mai reusi. In cort sa stai tu omul are un statut si este iubit de oameni.

 • Pai dl deputat nu-i din Sangeorz-Bai???? Cine o sa-l voteze daca nu-i de-al lor???? Se bazeaza doar pe forta PSD-ului? asa cum s-a bazat si la parlamentare cand a iesit deputat???? Eu nu stiam asta!!!! In conditiile astea, e blat la un nivel mai inalt, deputatul melcilor este pacaliciul – i se pregateste farasul si Roland o sa iasa independent cu peste 50%.
  De ce zic de blat?? pentru ca asa e… deputatul e sacrificat pentru dezbinare… o sa vedeti si alte „scoateri din joc”…probabil toate dupa faza castigarii Primariei Bistrita de PSD…. cum?? l-au luat pe Vasale Moldovan, si au anulat sansele PNL-ului…daca erau ceva sanse ipotetice… iar acum se fac jocurile pe celelalte orase!!! OLTENE…. IMPLICA-TE CA SE DUCE DRAK CE AI CONSTRUIT!!! RAMAI DOAR CU ACTIUNILE CARITABILE ALE LU’ DORIS SI GABRIELA M.

 • Peste toate rautatile veti trece dk Suciu cu ajutorul nostru a celor ce stiu ca Van Dame ne va distruge in cazul nefericit in care va castiga.
  Te sustinem. Succes

 • Oricine cu un salariu pe masura isi poate lua credit pentru a-si cumpara o casa. Din cate stiu eu casa ai a cumparat-o gata facuta. Daca are cineva suspiciuni cu privire la banii sau casa lui Suciu, poate sa se adreseze autoritatilor pentru a lamuri lucrurile. Daca nu o face, inseamna ca e un catel, caruia ii place sa latre prin subsolurile online-urilor.

 • Incredibil cat este este de slab pregatit acest individ! Argumentele invocate pentru a deveni primar al orasului Sangeorz-Bai nu conving pe nimeni. Faptul ca în fiecare an, de Luminaţie, esti prezent la Sangeorz nu intereseaza pe nimeni. Si nici faptul ca în cei trei ani şi jumătate ca parlamentar ai stat faţă în faţă cu miniştri, foşti miniştri, oameni care au ocupat funcţii de decizie, iar acum ai sti la ce uşi trebuie să bati şi cui să-i cer ajutor nu-i un argument serios. Acesta nu-i un mod de a face administratie. Cu ceva timp in urma si Raducu de la consiliul judetean se lamenta astfel: „De trei luni de zile, în afară de Vasile Dâncu, care este de-al nostru şi îmi mai răspunde la telefon – nu am reuşit să fac rost nici măcar de numerele de telefon ale celorlalţi miniştri…! Am fost vreo două zile la Bucureşti, am încercat să ajung la două ministere, dar pur şi simplu nu am fost primit…! ”
  Asta este o veche mentalitate de sorginte comunista cand administratia se facea pe baza de pile, cunostinte si relatii (P.C.R.)

  • Bine punctat Ioane. E atât adevăr în ceea ce ai scris. Spun asta nu neapărat că ,,aș ține,, cu vreunul din cei trei candidați de la Sg. Băi. Îi cunosc la fel de bine pe toți, dar nu cred că vreunul are toate calitățile spre a deveni primar. există plusuri și minusuri la toți. Dar dacă ne gândim la Dl. Suciu ca la o remorcă a intelectualului Radu Moldovan, și la perspectivele sumbre ale președintelui actual al CJ BN…hm, nu e deloc bine.

 • Pe la inceputul mandatului de parlamentar, Daniel Suciu intr-o emisiune televizata la AS-TV la care am participat a spus ca daca „nu vom reusi sa atragem integral și să folosim fondurile europene, va trebui să plecăm acasă”. Oare va respecta acest angajament? Se pare că nu.

  • Eu i-am pus o intrebare telef tot la Astv in campania elect si mi-a spus ca Psd nu va mari taxele si impozitele.mi-a promis asta . Daca ne uitam acum……ne ia cu ameteala cit de sus sint aceste taxe. Astia sint politicienii…..ce sa le mai faci ??

 • DANEL dragă se vede din avion că nu faci parte din acestă piesă,nu ești ,,ge pi la noi”.Tu crezi că așa câștigi la Singeorz-Băi sau pe Valea Somesului cu lozinci și sloganuri comuniste? Înafară de acești copii care te sustin pentru o pizza sau ca le-ai promis functii te mai votează cineva? Multi bani ar fi cheltuit Ogagau să găsească un contracandidat ca tine .Sunt aproape sigur că Traian a pus de un blat cu Radu M.( amândoi sunt specialiști la alba neagra) să aibă acces gratuit la Radio in schimb Radu să pună candidat un măscărici.Radu sa tinut de cuvant ,e rândul tău Vandame.
  Eu zic să te bagi Roland să le incurci întelegerea.

 • Eu spun ,sa-l rogi pe Cretu ….sa-ti inchirieze cortul din centru.si asa ai rezolvat sederea .nici nu cheltuiesti nimic….folosesti banii astfel economisiti . Iar in campania electorala…..trai nenica …cine sta la cort in iunie.

  • Probleme mari ai mai tinere. Deci nu exista un articol la care tu sa nu comm. Dar hai iesi in fata sa te cunoastem. Poate nu esti chiar asa intelectual cum te consideri… dar sunt sigur ….nu esti decat un papagal

 • După comentariile de aici se vede că unii sunt chiar disperati…bine ati venit domnule Daniel Suciu si baftă multă,adresati-va oamenilor de rând care nu au mai încăput de găștile de până acum si veti reusi.

 • Ăsta va rămâne un copil și la 60 de ani.Cum doamne să votezi de primar pe unul care nu a trăit in comunitate ta ,nu știe problemele locuitorilor,nu-i cunoaste,doar că a auzit el că mama sa a copilărit in Singeorz și mai are o mătușa pe care nu o cunoaste. Asta-i clasa politică de azi ăștia bătrâni sunt hoti si corupti,iar cei tineri trăiesc in mediu virtual,dacă primesc câteva link-uri se și văd primari.Mare lucru daca ăsta nu candidează la președinția României.

  • Alexandre… cum ziceam mai sus… e blat cu Suciu pacalici!!!! Adica e pus pe faras… sacrificat din n motive si interese!!!

  • Nici traian nu a prea trait pe aici…. Si parca renunta la sangeorz cand a pierdut alegerile….imi place de el se tine de promisiuni :))))

 • Daca atat stiu contracandidatii sa se lege de casa si averea lui Suciu nu aveti decat sa cautati in declaratia de avere.
  Sunteti penibili

 • Multumim dle Suciu. Nici nu speram sa avem un asemenea candidat. Va ascultam si la radio si aveti perfecta dreptate. Bine ati venit acasa.

 • Ascultam ieri la trustul propriu pe dl Ogagau. Mai dar asta e total analfabet. Doar nu ne stricam de cap sa alegem un om de aceasta speta…. oricine mai putin asta…. si totusi succes lui Suciu

 • Sângeorzul anilor 60-70 era plin de „domni” la băi, pe care, cu respect, toţi „orăşenii” , în fapt nişte ţărani frumoşi şi adevăraţi , îi salutau. Era respect, bun simţ, oraşul era simplu dar curat.
  Acuma s-a corcit, nu-i nici sat , nici oraş ; re şi pretenţii – justificate, dar în simplitatea lor, mulţi sângeorzăni cred să pot ieşi din gaură tot cu alte mutu, spaimoc, siminic, etc. Lumea a evoluat, e nevoie de sânge proaspăt, de încercat tineretul. Dacă nu acum, când ? Şi apoi, dacă nu-i omul din Sângeorz – deşi cam este – ce importanţă are ? Toţi primarii Năsăudului, Belceanului, Clujului, sunt băştinaşii urbelor respective ? Aşa că pară-vă bine că la panoplia gloriloşilor candidaţi locali s-a adăugat şi un stranier !

 • daniel e baiat bun.a cazut in disgratile sefului si a fost sacrificat .ivan i va lua locul, in colegiul pe care psd se poate baza ca castiga,datorita lui moldovan de la beclean.suciule bafta!nu mi-ai placut niciodata dar decat un cocalar mai bine tu.

 • E nevoie de un primar tanar ! Un primar „fresh”,care nu urmareste doar sa isi creasca cifra de afaceri,nu-i Business-Man! Iar daca dl deputat isi pune asta in ambitie cred ca si reuseste !
  Mult succes si am incredere !

 • Suciule, unde ti-e SUPER MEGA EXTRA SUCIUMOBILUL?
  Ai reprezentat Colegiul 6, ai reprezentat SINGEORZENII, cine te-a văzut prin Singeorz cu SUCIUMOBILUL, măcar o dată pe luna să fi venit, erai mai cunoscut.
  De ce nu ai bătut la usile din Parlament cu Roland de mânuţă în tot acest timp ca să demonstrati că vreti sa faceti ceva.NIMIC.
  Drept pedeapsă, te-au trimis aici să ce??? Să-ti vedem buletinul, ti-ai facut flotant!!! Prost negociat cu R.Moldovan si N.Moldovan.
  Apropo, faceti fratilor publice SONDAJELE PSD-ULUI. Tăcerea e de aur.

 • citez: munca hidoasa care este politica ? nu va cunosc personal dar la varsta d-voastra sincer ,nimeni nu poate sa se ascunda dupa semnaturile facute in timpul mandatelor . ptr ca dumnezeu o sa va judece ! Cu stima si respect d-le…….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS