Actualitate

Câți dintre șoferii trași pe dreapta la Beclean au de plătit amenzi

Șoferii care au circulat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe DN 17, prin Beclean, au nimerit într-un filtru al Poliției. Șase au rămas fără permise și tot atâți fără certificate de înmatriculare, iar alți 54 vor plăti amenzi. Și astăzi vor fi organizate filtre pe șosele.

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud și de la Compartimentul Rutier Beclean au făcut filtre pentru ”prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Potrivit unui comunicat al IPJ, au fost oprite pentru verificări 180 de autovehicule și s-au făcut 115 testări cu aparatele din dotare. În total, au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost date 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.455 de lei. Polițiștii au reținut 6 permise de conducere, dintre care unul pentru consum alcool, două pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru alte abateri, și au retras 6 certificate de înmatriculare.

”De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant delict, comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România. Acțiuni similare au avut loc și în orașul Năsăud și vor fi continuate în cursul zilei de duminică”, a informat IPJ Bistrița-Năsăud.

Și tot sâmbătă seara, polițiștii au oprit, în Uriu, un autoturism în care se aflau un tânăr de 17 ani și o tânără de 19 ani, ambii din localitate. La volan era băiatul pe care fata l-a lăsat să conducă, deși știa că nu are permis. Ambii s-au ales cu dosar penal.

De asemenea, azi nopate în jurul orei 02.30, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru verificări, în localitatea Piatra, pe Drumul Național 17D, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani din Runcu Salvei care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării etilotest a fost 0,54 g/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei. I s-a făcut și lui dosar penal.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.