Actualitate

Accidentul în care a fost implicată o ambulanță, surprins de o cameră video

Accidentul de pe DN 17 în care a fost implicată o ambulanță care transporta o pacientă de la Bistrița la Cluj a fost surprins de o cameră de supraveghere din localitatea Șieu Măgheruș.

Ambulanța aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud transporta sâmbătă 20 ianuarie o pacientă de la Bistrița la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca, iar în localitatea Șieu Măgheruș a fost implicată într-o coliziune cu un autoturism. Un medic, un asistent și pacienta au fost răniți, șoferul ambulanței (un bărbat de 46 de ani) a scăpat nevătămat, dar cel al autoturismului (57 de ani) a fost și el rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de la marginea DN 17.

Asistentul și ambulanțierul au ieșit din UPU Bistrița și se află la domiciliu. Medicul șef de echipaj a fost spitalizat, fiind supus unei intervenții chirurgicale. În prezent este stabil, conștient și cooperant, a precizat Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au anunțat că fac cercetări pentru a stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul rutier, dar nu s-au pronunțat asupra vinovăției vreunuia dintre conducătorii auto.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

29 comentarii

 • Un haos organizat ce se întâmplă pe șoselele Patriei.
  Tot ce e posibil să iasă responsabil șoferul ambulanței.

  22
  11
  • Nuj daca vad sau nu bine, dar mie mi se pare ca nu are nimic in functiune, nici semnale luminoase nici acustice, desi se intelege ca era in misiune…

   31
   8
  • Nu de vina e soferul din Autoturism care a virat dintro data fara sa se asigure la stanga ,se vede clar!

   15
   8
  • Dar ala cu masina cand vireaza la stanga nu trebuie sa se asigure??? A semnalizat ca schimba directia de mers??? Este vinovat sau nu cand schimbi directia de mers te asiguri. Daca se asigura nu mai intra in capul de pod. Capurile de pod sunt o a treia mare problema. Daca dai in el aproape ca e moarte sigura.

   14
   2
 • ambulanța nu făcea „nino-nino” și cel din autoturism pare că semnalizează stânga, clar că șoferul ambulanței e de vină!

  29
  16
  • DonQ, inainte de a vira, trebuie sa te asiguri, chiar daca ai semnalizat. Aici are si ghinion soferul de la ambulanta ca incepe linia continua cu trecerea de pietoni.

   32
   2
 • Pe soferul de pe ambulanta….nu il pot numi sofer!!!
  Nu avea semnale de niciun fel si atunci esti doar o masina ce trebuie sa respecte regulile de circulatie.
  Cel ce vireaza stanga….si el e de vina….vireaza pe linie continua….nu se asigura….nu incetineste decat in ultima clipa…..ce manevra e aia?!…
  Dar soferul de pe ambulanta pare ca e un incepator…..toate greselile posibile le aduna in acest accident….toate!!! Nu merita nicio scuza…e pur si simplu bizonul care il vedem tot la a 10 cea masina in trafic!!! Incredibil…..

  34
  11
 • Se pare ca soferul de pe ambulanta este de vina,asa cum a fost si cei de pe Dealul Mocodului nu cu mult timp.Astia sunt soferii angajati prin concurs ………

  17
  7
  • Ne-ar putea lamuri un instructor -auto.

   Poate comentează și un profesionist aici!?? Până atunci, sănătate multă la toți cei afectați /implicați în /de accident!! E horror să trăiești „pe viu” asta!
   Soseaua era bună? Ghețuș,polei?

   P.s. ambulanța nu face nino-nino🚨non-stop,nu? Mai ales la drum lung?🤔o fi asurzitor și pt pasagerii din ambulanța…numai presupun și eu…

   11
   4
  • Cel din autoturism care dorea sa o ia la stânga,trebuia sa semnalizeze din timp ,sa încetinească și sa se asigure ca poate lua virajul! Cel din ambulanta,dacă se grăbea , trebuia sa pună sirena și atunci nu se mai intampla nimic!Mai sunt câteva amănunte,dar nu se vad în filmare!

   12
   1
 • Toate ca toate doamne fereste, dar se scrie despre echipaj ca sunt bine,mai putin medicul care a fost operat…dar despre pacient? Despre el nimic! Ambulanta transporta un pacient la Cluj!

  11
  1
  • Am observat și lipsa semnalelor acustice și luminoase care nu disculpă șoferul cum că ar fi în misiune,fără ele este un simplu șofer de microbuz care pune în pericol pasagerii pe care îi transportă ,dar și potențialii pietoni care se puteau afla pe trecerea de pietoni sau pe marginea drumului…

   12
   3
 • După distanța parcursă timp de o secundă, mai mare decât cea dintre doi stâlpi de electricitate,adică 40-50m rezultă o viteză a ambulanței de cca. 150-180 km/oră,și …aproape de trecerea de pietoni…comentați…vă rog…

  5
  10
  • Mulțumesc „șoferilor ” care au comentat negativ….studiați legislația…!

   4
   7
 • De ce camera video stradală (care a înregistrat) arată o dată
  de : 2019 – 03- 11?
  Ora: 23:29?🙄🤔

  Felicitări oamenilor Omenoși ❤️din sat,se vad doua femei (fete) si-un fecior cum se grăbesc să deschidă ușa ambulanței!

  7
  4
  • Daca vrei iti pot explica eu.Camera respectiva este o camera IP adaugata la un sistem analogic. Pentru a putea regla ora ,data ,nume,etc…ai nevoie de aplicatia ei ,data de fabricant sau daca esti conectat in aceeiasi retea cu ea ,ai nevoie de adresa ei de IP, user si parola pentru ai schimba setarile. Setarile sistemului sunt altele decat cele ale respectivei camere si sunt afisate in coltul opus celor ale camerei.

 • Se poate observa un amănunt care poate să arate viteza ambulantei care efectuează o manevră de depășire ,care trece de trei mașini(peste 150m),în localitate,și…mai grav în apropiere de trecere de pietoni (distanță dintre doi stâlpi de electricitate este de minim 40 ,ambulanta a trecut bine de doi în doar o secundă deci 45×3600=162km/oră …acum vă rog comentați…

  6
  10
 • Concluzia mea ca specialist e nedumirirea: de ce s a investit milioane in spital si salarii in medici specialisti la bistrita pentru ca pacientii sa mearga la cluj?

  14
  2
 • Sunt trei chestiuni de lămurit.
  1.Prioritatea de apel a ambulanței dată de gravitatea situației medicale a pacientului transportat.
  -Dacă era normală în momentul accidentului, șoferul ambulanței conducea peste limita legală în localități
  -Dacă era prioritate unu, atunci semnalele acustice și cele luminoase trebuiau să fie activate.
  2. Nu este clar dacă conducătorul automobilului civil a semnalizat intenția de schimbare a direcției.
  Martorii oculari aka conducătorul vehiculul care pare că a oprit..pot aduce completări
  Apoi trebuie văzut sistemul de repartiție a cazurilor pe ambulanțe..să pornești din fiecare zi din Bistrița să cauți bolnavi în fundătura gropii în regim de urgență în fiecare zi , nu salvează tot timpul vieți,.ci se pun la risc altele.
  E epuizant pt. un șofer oricât de „profesionist” ar fi oboseala își pune amprenta..km mulți , infrastructura neadaptată.

  12
  2
  • Dadadaaaa D-l avocat!… păi uităm noi de factorul uman?… Nu se poate! Ne cerem scuze la toți ambulanţierii care e cu noi
   PS: vând canistre si pâlnii carburant de 20,30,40 L (pretabile la motorină/benzină).

   2
   1
 • salutare tuturor

  Aseara la stirile Protv au difuzat aceasta stire insotita si de o filmare facuta de o camera de bord, de un auto care circula in spatele Passatului.
  O sa vedeti ca omul a semnalizat, a redus viteza si sa incadrat corect in vederea efectuarii manevrei de schimbare a directiei de mers la stanga.
  Din pacate ambulanta venea cu viteza foarte mare folosind doar girofarurile frontale(insesizabile pe soarele ala), fara SEMNALELE ACUSTICE in functiune.
  Pe inregistrare se aude clar- a folosit „air horn” dupa ce a lovit passatul.
  Codul rutier specifica faptul ca prioritatea de circulatie este valabila atunci cand mijloacele acustice si luminoase sunt folosite simultan.
  O zi buna tuturor

  18
  2
 • Masina din spatele celei lovite, vede semnalul luminos al ambulantei si trage dreapta .La fel si cea rosie din fata lor ,la care se si vede semnalizarea dreapta mergand.

  13
 • Accidentul e produs dintr-o eroare umana, iar autoritatile competente au sa stabileasca care conducător e de vina. Nu a fost ceva intenționat, însă problema e dupa accident, unde se vede cum autoturismele care au trecut imediat după nu au oprit. Oare acestea nu au obligația de a opri și a acorda primul ajutor?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS