Actualitate

Ce a nemulţumit-o pe Otilia Râpan când a preluat şefia AJOFM Bistriţa-Năsăud

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prima de la instalarea sa în funcţie, că a găsit mai multe lucruri în AJOFM care au nemulţumit-o încă de la început.

„Vreau ca AJOFM să fie vie. Am găsit inclusiv numere de telefon eronate, site-ul instituţiei era aiurea. M-am uitat la site-ul de la Cluj şi de la alte agenţii şi am încercat să aducem îmbunătăţiri şi să vedem ce putem face pentru AJOFM Bistriţa-Năsăud şi pentru oamenii care trec pragul instituţiei. Aici ajung oameni necăjiţi, poate sunt depresivi, oameni care îşi pierd locul de muncă şi care ne roagă să îi consiliem”, a declarat Otilia Râpan.

Ea a spus că o nemulţumeşte mai ales faptul că sunt unele firme care declară la AJOFM că au locuri de muncă vacante, dar, în momentul în care şomerii ajung la porţile lor li se spune că acestea au fost ocupate deja.

Noul director al AJOFM a spus că i se pare inadmisibil ca oamenii aflaţi oricum într-o situaţie dificilă a vieţii lor, fiindcă şi-au pierdut locurile de muncă să fie puşi pe drumuri degeaba. Ea a cerut companiilor să dea dovadă de mai multă seriozitate pentru că legea, aşa cum e ea, nu îi sancţionează.

De asemenea, Otilia Râpan a spus că e nemulţumită şi de faptul că AJOFM organizează parcă acelaşi gen de cursuri de calificare şi recalificare, dorinţa ei fiind aceea să se facă, de exemplu, un curs pentru bone sau pentru îngrijirea vârstnicilor. Cum nu sunt însă solicitări în acest sens, AJOFM nu poate organiza un curs fiind necesare cel puţin 12 persoane pentru a fi demarat. De altfel, chiar marţi s-a încheiat un program de formare profesională pentru competenţe informatice pentru care sunt, în continuare, mulţi solicitanţi.

Cristiana Sabău

20 comentarii

 • cainii latra…caravana trece.Asa comentati de fiecare director…pana la urma toti vin si pleaca, fac cate ceva…sau nu…dar voi comentati in continuare la fel.sa aveti spor

 • Dar tu ,doamna cand declarai locuri vacante si nu aveai ? Dar tu cand nu angajai si tineai fetele la negru ? Dar tu cand nu declarai suma intreaga pt chirie ? Macar taci din gura !

 • doamna asta parca se milogea pe la pdl fara sa stie colegii ei de partid sa o puna directoare oriunde la muzeu mai exact
  oare stiu superiorii ei pe linie de partid ca este o femeie cu doua fete
  daca e adevarat rusine sa-i fie

 • Sa speram ca se vor realiza planurile noului director. Ma bucur ca in fruntea institutiei a ajuns un om cu initiativa ,care observa lipsurile institutiei ,doreste sa o imbunatateasca si zic sa avem rabdare ca este un director proaspat numit.

 • doamna s-a milogit la noi la partid si pentru barbats-o sa-l puna sef la Sapard,tot PDL-ul stie.Daca macar ar tacea ar face foarte bine.V-a invitam doamna Cristiana Sabau la partid sa v-a detaliem milogelile,promisiunile si tradarile lor,asa ca divertisment,ca altfel nu merita bagati in seama.

 • Atata stiti atata puteti , sa criticati si sa aruncati cu noroi . Abia ce s-a instalat in functia de director al Ajofm, lasa-ti omul sa isi faca treaba si apoi criticati . Si ar fi bine sa veniti cu critici strict profesionale ,daca o sa fie..ce va tot luati de viata omului…

 • sa ne spuna ce studii are si la citi ani le-a absolvit?….si ve-ti observa o similitudine intre Otilia si Radu,sau intre un ospatar si o coafeza.

 • Inevitabilul s-a produs intr-un final!! Cum se face ca toti de la PNL sunteti tuciurii si analfabeti? V-ati tras la xerox?
  Sunt contrariata de faptul ca i se permite acestui individe sa isi impuna propria vointa, chiar daca este contrara celei comunitare.Trimite-l atunci pe Poanta, el te reprezinta prin imaturitatea sa.

 • Terminati mai cu acuze ,barfe si minciuni ,eu am lucrat la aceasta familie si s-au purtat foarte corect cu mine, fac pariu ca jumatate din comenturile de aici sunt de la pdl-isti care nu au ce face mai bun cu timpul lor decat sa posteze minciuni si jigniri pe acest sait.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.