Actualitate

Solidaritate şi toleranţă şi la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Bistriţa

,,Un vis pe care-l ai singur este doar un vis, însă un vis pe care îl ai împreună cu alţii e realitate” John Lennon.Un vis au avut până mai ieri şi elevii Scolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” Bistriţa care visând împreună cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 2,Bistriţa, au construit o realitate.

Sub egida SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară), elevii Şcolii Gimnaziale ,,Ştefan cel Mare,, Bistriţa, coordonaţi de prof. Rodica Tatar,  dezvoltă un proiect de voluntariat  intitulat ,,Din suflet…pentru suflet,,  iar  această săptămână(12-16 nov. 2012) a debutat cu acţiunea intitulată : ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate,, . A fost o săptămână rodnică, în care cea mai mare parte a dascălilor însoţiţi de elevii lor au donat cu sufletul deschis , legume şi fructe, pentru semenii lor care au mai mare nevoie decât ei.  Acţiunea a culminat în

16 nov. când , după o săptămână de muncă ne-am bucurat de o zi minunată, însorită (şi soarele s-a bucurat cu noi!), în care am dăruit  tot ce am adunat în această săptămână, elevilor de la CSEI. Nr. 2, Bistriţa, unde grupul nostru de voluntari a fost întâmpinat de un grup de elevi- beneficiari, însoţiţi de prof. Andreea Marti. A fost mare bucurie de ambele părţi, emoţia dăruirii, dar si a primirii copleşindu-ne pe toţi, voluntari şi beneficiari, deopotrivă. Am asistat la o frumoasă lectie de viaţă în care am învăţat să dăruim, să iubim, sa tolerăm, să fim solidari la bine şi la greu.

În demersul nostru cu adevărat temerar, ne-am bucurat de sprijinul  necondiţionat al direcţiunilor ambelor şcoli, lucru pentru care toţi cei implicaţi în proiect le suntem recunoscători.

De asemenea mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit, mai ales părinţilor care şi-au dat tot concursul ca această acţiune să fie un succes, asigurându-ne inclusiv transportul produselor care nu au fost deloc puţine: aproximativ 100 kg. cartofi, 150 kg.  mere, iar ceapă, morcovi, pere, citrice, în cantităţi mai mici. Cu  speranţa că proiectul nostru va deveni tradiţie, promitem să revenim!

Prof. Rodica Tătar

  

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.