Actualitate

”Ce credibilitate mai are un cadru didactic care este terfelit de față cu elevii săi?”

”Ne uităm și ne minunăm de apucăturile unor miniștri care se duc cu presa după ei și ascultă pe la ușile sălilor de clasă. Este puțin ilegal acest lucru și întreb cadrele didactice cu foarte multă experiență: ce credibilitate mai are un cadru didactic care este terfelit de față cu elevii săi? Aceasta este viziunea ministrului Educației despre reforma în învățământ?”, spune deputatul PSD Daniel Suciu.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a început să facă verificări neanunțate în școli și grădinițe, ea intrând în mai multe săli de clasă în timpul orelor. ”Aceste vizite au scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă elevii și profesorii, dar și de a vedea care este stadiul lucrărilor din unele unități de învățământ pentru renovarea/amenajarea toaletelor”, a precizat Ministerul Educației.

Monica Anisie a transmis o scrisoare deschisă către profesori, în care le solicită ca fiecare copil să lectureze zilnic 20 de minute la școală, solicitând educatoarelor să le citească celor mici din cărți potrivite, iar mai apoi să încurajeze întrebările, dar și o scrisoare către primari, în care le solicită finanţarea corespunzătoare a educaţiei în bugetele pentru anul 2020.

ACTUALIZARE Sâmbătă, ministrul Educației și-a cerut scuze publice pentru ce s-a întâmplat:

https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/photos/a.115778999758586/161992445137241/?type=3&theater

Foto cu caracter ilustrativ

6 comentarii

 • Corect! Din doua puncte de vedere: nu e deontologic sa faci mustrari profesorului de fata cu altii, cu atat mai putin in prezenta elevilor 2. Ora unui profesor, conform legii invatamantului, nu poate fi intrerupta in acest mod, chiar si de ministru. Daca invatatoarea a gresit, acest lucru trebuie sa i se aduca la cunostinta in privat, nu de show tv…

 • …nici o scuză nu – și mai are rostul vizavi de gestul mârlănesc de a năvăli în clasă și mai ales cu televiziunile după ea . a fost un gest incalificabil pentru care ar trebui să și dea demisia …

 • Sinistra învățământului de la PDL și-a făcut imagine !!! Altfel cum explicați numeroasele camere de televiziune ? Totul regizat așa cum practică STATUL PARALEL din care face parte.

 • O vrut să facă un fakenews d-na minismatroană șo eșât un breaking news de toată frumusețea la adresa guvernanților noi,da stai liniștit Dănele că cititorii sunt mai deștepți de cât voi și nu i-a uitat nici pe cei dinainte,adică vreau să zic pe cel de la Viseu MM,pe abramburica etc.etc.pe vremea mea „alunul”era pe cale de dispariție ptr.că era transformat în bețe de dat în palmă dar nu exista absolvent de clasa a doua să nu știe tabla înmulțirii,acuma?poți să iei și bacu,poți să mergi și la facultate fără bac,poți să ajungi chiar și ministru,ce vremuri cool trăim,adică mă înțelegi ce vreau să zic?

 • Suciule, daca tu ai fost invatat sa zbiere la tine toti invatatorii si profesorii ca erai smecher si nu invatai nimic, eu nu pot sa admit ca un invatator sa zbiere la fica mea. Chiar daca nu este atenta sau nu invata. Lucrurile se pot rezolva altfel. Unii copii au nevoie chiar de consiliere psihologica, chiar din partea invatatorilor si profesorilor. Dar unde e pedagogia si psihologia unor cadre didactice pe care PSD-ul le-a pus la clasa cu nota 5? Asa ca, las-o baltă. Ministrul invatamantului a procedat corect. A fost o lectie pentru acea invatatoare in fata copiilor si a presei. Sa vada si ea cum e.

  • In primul rand, e fiica si nu,,fica,,
   2. Invatatoarea trebuia sa spuna ,,iesiti afara!,, In timpul orei, nimeni nu are voie sa perturbe lectia. Oricine doreste sa asiste la ora, fie inspector, ministru sau simplu coleg, o poate face doar cu acceptul cadrului didactic.
   Observatiile se fac personal. Comportamentul d-nei ministru este impardonabil.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS