Actualitate

Ce fel de lucrări se fac pe str. Tărpiului. Zona unde se amenajează trei benzi

Pe strada Tărpiului, pe anumite porțiuni vor fi trei benzi, spune primarul Bistriței, Ioan Turc, potrivit căruia lucrările de pe cea mai lungă stradă din oraș aici vor fi finalizate în timp scurt.

”Lucrăm bine pe str. Tărpiului. Am finalizat anul trecut toată porțiunea de pământ, am venit cu rețea pentru preluarea apelor pluviale, cu rețea pentru iluminat public, am venit cu trotuare, cu piste pentru cicliști și cu un asfalt bine pus. S-a lucrat inclusiv la patul drumului. Acum, pe Tărpiului, am săpat tot din dreptul Liceului Agricol și până la vechiul drum de pământ. Totul este răscolit, dar venim cu lucrări de mare complexitate. Cu finanțarea corespunzătoare vom ajunge în str. Drumul Cetății. Pe anumite componente, în zona cimitirului, vom avea trei benzi. Venim cu absolut toate facilitățile. Este cea mai lungă stradă din Bistrița și va fi finalizată într-un timp foarte scurt. Se lucrează bine așa cum s-a lucrat și pe componenta de pământ. E o firmă vrednică care lucrează acolo”, a spus primarul într-o emisiune la BIstrița Express.

Municipalitatea a restricționat circulația de la intersecția străzii Tărpiului cu strada Mușcatei până la intersecția străzii Tărpiului cu strada Horticultorului, pe o lungime de 480 m până în 25.07.2024. Pe aici pot circula acum doar riveranii.

Proiectul de modernizare a străzii Tărpiului, investiție de aproape 14 milioane lei prin Programul ”Anghel Saligny” și din bugetul local ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului, amenajarea de trotuare, piste de biciclete și locuri de parcare, acolo unde este posibil a început în toamna anului 2021. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Primul tronson abordat a fost cel dinspre pădure spre intersecția cu Valea Căstăilor, fost drum de pământ. Rămâne de realizat tronsonul 2, care merge până la Drumul Cetății și presupune inclusiv amenajarea drumului pe trei benzi pe anumite segmente.

Etichete

5 comentarii

 • Strada Tarpiului cu 3 benzi si frumoasele noastre bulevarde reprezentative pentru Bistrita au doar cate o banda pe sens,interesanta viziune!

  24
  8
  • Cum trei benzi chiar în față la intrare în capelă şi la cimitir ? Nici de cei adormiți nu vă este ruşine.

   22
   13
 • Felicitări Domnule Primar, așteptăm de mult condiții pe strada Tărpiului, de mai bine de 30 de ani nu s-a investit bani acolo, continuați și cu pasajul din zona gării. Bravo.

  14
  19
 • Dacă se dorește o lucrare „din perete în perete”, atunci obligatoriu trebuie resuscitat gardul aproape mort care delimitează cimitirul de viitorul trotuar. Concept și construcție.

  7
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.