Actualitate

Narcisele sălbatice din Munții Rodnei pot fi admirate și săptămâna aceasta

Pentru iubitorii de natură care vor să știe cum arată poiana narciselor din Parcul Național Munții Rodnei, Administrația PNMR anunță că superbele flori pot fi văzute și în această săptămână.

Narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca, oferă o imagine de senzație, un covor alb întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

”Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție. Datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi ”cu noroi”. Să nu uitați haina pentru ploaie acasă. Pe traseele turistice vă va însoți simbolul traseului tematic, ”omuleț portocaliu”. Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iunie”, transmite Romsilva.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.