Actualitate

Cine era băiatul care a murit în accidentul de la Petriș. Prietenii îl plâng

Mai mulți tineri s-au adunat marți seară în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița să-l plângă pe băiatul care a murit în accidentul de la Petriș. Se numea Erik Ștefoi (17 ani) și era elev al Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”.

Erik era fiul cel mare al familiei Lavinia și Gabi Ștefoi, cunoscuți șoferi de TIR din Bistrița.

Erik deținea un permis din categoria B1 care îi permitea să conducă mopede, motociclete ușoare sau cvadricicluri (categoria B1). Vârsta minimă de la care se poate începe școala pentru categoriile enumerate este de 15 ani și 9 luni, iar când se împlinește vârsta de 16 ani se poate susține examenul la Poliție.

Erik însă a profitat de lipsa de acasă a părinților, plecați într-o cursă în Europa, a luat un autoturism al familiei și a plecat într-o plimbare spre Dealul Negru împreună cu prieteni și colegi.

A pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina pe un drum de forestier care face legătura între Petriș și Dealul Negru.

Dumnezeu să îl odihnească în pace, iar pe ai lui, greu încercați, să-i mângâie și să-i ajute să facă față acestui moment cumplit!

Etichete

12 comentarii

 • I-am văzut trecând… un vecin s-a uitat după ei ( cum se manifestau) și a zis : imediat vine SMURDUL…

  Apoi i-am văzut la știri.

  84
  6
  • Dacă i-ai văzut „cum se manifestau”, ai văzut și că erau prea mulți într-o mașină … ai fi putut suna la 112!

   22
   38
 • Condoleante familiei îndurerate.
  Se spune despre morți numai de bine….
  Pe de altă parte a fost victima propriului comportament și lipsă de educație.
  Acu. realizez că fost unul dintre cei care turând motoarele la maxim, fără supraveghere parentală și fără un minimă conştiință ecologică au distrus potecile montane din Ţibleș.

  Poate prietenii lui, care desigur vor plânge lipsa au ceva de învățat
  Să respecte natura ( mii de ani să ajungi la un echilibru), să conducă gândindu-se și la ceilalalți , nu doar la senzatiile lor tari și căutarea de adrenaline instant.
  Iar părinții..înainte de a face cadouri scumpe să se gândească de două ori.
  Și să bea mai puțin, unii.
  Școala românească eșuează capitolul educație civică.
  E relevant să auzi ‘vai a fost un băiat bun’..
  Bun?
  Poate fi o greșeală când bei odată şi calci accelerația…dar când manifesti un comportament repetitiv, punând în pericol nu doar viața ta, dar și a celoralți, ești un inconștient.

  219
  12
 • Păcat pentru acești tineri pentru
  că trebuie plătească cu viața din cauza unei legislații prost făcute. Nu înțeleg, de ce trebuie să le dea permis de conducere de la 16 ani, pentru a conduce tot felul de mașinuțe cu motoare mici? Toată ziua îi vedem în traficul aglomerat fiind expuși la tot felul de accidente. Mai mult de atât, au falsa impresie că stăpânesc fenomenul și sunt tentați să urce la volanul mașinilor cu motoare adevărate. Dacă am fi conștienți și ne-ar păsa de viitorul copiilor, România ar trebui ca imediat să adopte o lege ca permisul de conducere să fie obținut la vârsta de 18 ani și obligatoriu ca șoferii amatori să fie însoțiți în primul an.

  92
  8
  • Nu are legătură cu vârsta de 16 ani! Este despre cat de conștient ești! Câți majori au produs accidente similare??? Enorm de mulți! Este vorba de educație, de maturitate de inconștiență. Alți 6 sau 7 s-au înghesuit în mașina aia!!!! Deci 7 copii care au totuși minte la vârsta aia, nu și-au pus nici un semn de întrebare!!!! Distracția….faptul ca nu se iau din timp masuri…poate daca vecinul care a bănuit ca se va întâmpla ceva, suna la poliție sa reclame…. Dar cum sa pârăști în România? Ca te linșează satul…iată! Un tânăr plecat prea devreme!

   63
   6
 • Moartea este prezenta tot timpul pe sosele si nu se stie cand ne vine randul si celor care circula corect.
  De vina lipsa de control stricta din partea familiilor dar si carnetele de soferi obtinute ca la xerox de ca scolile de tri bani de soferi obtinute la gramada.
  Situatia este scapata de sub control ca si in cazul drogurilor.
  Pacat, mare pacat !
  Dumnezeu sa mangaie familia de bistriteni .

  47
  9
  • Putea sa omoare persoane total nevinovate, ceea ce este foarte bine ca nu s a intamplat.
   Parintii care nu isi pot sau nu vreau sa isi educe copiii, pot pati astfel de nenorociri.
   La fel ca si fetele care din teribilism, s au urcat cu acel inconstient, la volan!
   Niciunul nu avea parinti dintre acesti copii?

   45
   3
 • @Parinte
  Din păcate, adolescenții își MINT părinții:(
  Or fi zis că sunt ieșiți cu colegii la o terasă, la „suc”, și defapt erau înghesuiți”sarmale” intr_o mașina, la știri ziceau că doi stăteau și în portbagaj!

  15
 • Ce cautau atatia colegi la el,cand parinti nu sunt acasa,deci totul a fost premeditat…in rest nu pot afirma ceea ce nu stiu,dar…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.