Actualitate

Ce investiții finanțează Consiliul Județean din excedentul pe anul trecut

În așteptarea banilor de la bugetul de stat pe 2021, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă în ședința din 25 februarie utilizărea parțială a excedentului bugetar pe anul trecut pentru a finanța o serie de obiective de investiții.

”Întrucât până la această dată legea bugetului de stat pentru anul 2021
nu este aprobată, iar ulterior, după publicarea legii bugetului, termenul legal de aprobare a bugetului județului este de maxim 45 de zile, pentru derularea unor obiective de investiții aflate în execuție este necesară utilizarea parțială a execedentului bugetar aferent bugetului local. Din excedentul bugetar în sumă totală de 67.986.620 lei, suma de
5.861.340 lei este aferentă bugetului local și poate fi utilizată ca sursă de
finanțare pentru cheltuielile secțiunii de dezvoltare, iar suma de 62.125.280 lei care provine din sume alocate cu destinație se va utiliza în cursul anului
2021 cu aceiași destinație pentru care au fost acordate aceste fonduri”, se arată în proiectul de hotărâre.


5 comentarii

  • Foarte bine bistrița are nevoie cine nu e de acord șint cei ce stau in geam la bloc primit ca dau de la Ceausescu si nu sunt de acord cu nimic oameni rai

  • Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.” Se pare că Radu Moldovan, pe care nu-l dă inteligenta afară din casă nu a invătat nimic din greselile primarului Cretu care a băgat o cărută de bani in pârtia de schi COCOS, desi l-a criticat pentru această investitie păguboasă si inutilă (Vezi: https://timponline.ro/radu-moldovan-sa-ne-asumam-greselile-partia-nu-este-un-proiect-de-succes-nu-a-fost-cea-mai-inteleapta-decizie/)Cu toate astea, chelnerul Răducu continuă si el să facă investitii la fel de inutile la poalele dealului COCOS din Unirea.Un exemplu de prostie este decizia de a construi încă o sală polivalentă la Unirea în conditiile în care Bistrita mai are una chiar in oras . In schimb Bistrita nu dispune de o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Chiar si asa, din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Pe de altă parte, s-a dovedit că tot a lui Răducu este si ideea idioată a mutării stadionului „Jean Pădureanu” din parcul orasului pe păsunea din Unirea, desi la un moment dat, ca un laș el l-a scos în fată pe Cristian Niculale să facă anuntul si evident acesta a încasat reactiile de dezaprobare din partea bistritenilor scandalizati de această idiotenie.
    Motivul halucinant invocat era acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului. Cei din Consiliul judetean uită că există un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, pentru a fi reconstruit pe vechiul amplasament.
    Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea care să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care să fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, realizat de primarul Emil Boc, cu fonduri guvernamentale prin CNI tocmai in perioada guvernării PSD. Ca dovadă că dacă ai argumente se poate.
    Vezi:https://complexsportivgheorgheni.ro/

  • Chelnerul lui Dragnea! Te roade Horia? Îl laudă lăudătorii lui plătiți din bani publici. Prin minciună și frauda au condus securistii și pesedeul tara 25 de ani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.