Actualitate

Ce nouă aplicație folosesc pentru control polițiștii bistrițeni

În contextul aderării României, începând din 31 martie, la spațiul Schengen (aerian și maritim), a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC este folosită de polițiști pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la aceasta, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Prin utilizarea de dispozitive mobile, se realizează o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația comparând în timp real datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișând imediat informații relevante pentru polițiști.


Totodată, aceștia vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

3 comentarii

 • As dori sa vad obictivitate si profesionalism in atitudinea politistilor care utilizeaza aceasta aplicatie. Litera legii se aplica doar uitandu-te pe cine ai in fata sau daca, in loc de buletin, arata carnetul de partid! Si ala e in baza de date?!
  In rest, le doresc politistilor, cat mai putine evenimente la care sa intervina pe drumurile publice.

  27
  3
 • Dacă toată lumea ar respecta legea, s-ar desființa toate instituțiile coercitiv/punitive.
  Și atunci ar mai rămâne de criticat doar politicienii și (poate) clerul…
  E mai bine totuși că există oarece diversitate…

  3
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS