Economie

Ce proiecte de investiții va finanța municipalitatea cu 215 milioane lei

Primăria Bistrița va cheltui 6.188.000 lei din excedentul bugetar al anului trecut pentru a finanța o serie de investiții. De asemenea, credite de angajament în valoare de 208.906.000 lei vor fi folosite pentru demararea procedurilor de achiziție la o serie de proiecte.

Municipalitatea explică demersul de aprobare în Consiliul Local prin: ”necesitatea demarării procedurilor de achiziții în vederea pregătirii documentațiilor necesare depunerii cererilor de finanțare pentru accesarea fondurilor nerambursabile PNRV; respectarea calendarului asumat prin contractele de finanțare semnate prin PNRR și respectiv demararea achizițiilor pentru documentațiile tehnice necesare execuției care trebuie să înceapă din 15 martie 2024; efectuarea unor plăți înainte de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul 2024 pentru unele proiectele de investiții, în special cele finanțate din fonduri europene nerambursabile care nu suportă amânare; existența contractelor în derulare și a facturilor emise pentru care este necesară plata serviciilor aferente primelor faze de proiectare”.

7 comentarii

 • Mă mândresc că va fi un oraș de frunte ! După câteva decenii de la revoluție, avem un primar european! Felicitări domnule primar Ioan Turc!!!

  9
  27
  • “Primar European” 🇪🇺,
   “ Femeia Europeană”, 🇪🇺 (îmi vine în minte doamna Doris . Ce mai face?)
   “Sudorul European” 🇪🇺,
   Astea nu sunt complimente! Din contră, îți produc o senzatie de vomă!
   Toate problemele din agricultură și în transporturi au fost provocate de către UE 🇪🇺.

   14
   15
  • @ comentatorul european
   Muta-te-n Rusia in cazul in care ai uitat cum era Romania inainte sa intre in UE.

   14
   10
  • Iubesc Europa si europenii!
   Am fost peste tot, la Londra, Paris, Nisa, Normandia, Berlin, Hamburg, Lisabona, Algarve, Stockholm, Oslo, Copenhaga, Barcelona, Mallorca, Salonic, Creta, Split, Budapesta, Praga, Bratislava, Viena, Istanbul, etc
   Nu îmi place cine conduce Uniunea Europeană,
   1. Comuniști și Socialiști (a nu se confunda cu social democrați, care sunt copii mici pe lângă ei)
   2. Renew Europe
   3. Verzi
   Deci, problema nu e UE, ci partidele care au majoritatea in parlament.
   După părerea mea, UE e dictatura, e soțul care te bate, care te înjură, care tine toți banii la el și îți dă doar dacă asculți de el.
   Iar tu (România) soția casnicà, care stă cu soțul, in loc să divorțeze.
   Să sperăm ca soțul (UE) se va schimba după alegerile europarlamentare, ca vom avea un soț bun, iubitor, creștin, fidel, si care are grijă de familia lui .
   Iubesc UE, urăsc conducătorii ei (care trebuie schimbați ).

   2
   7
 • @ comentator european! Din câte știm , România este în Europa! Bistrița este un oraș din România! Atunci, femeile, copiii, bătrânii, bărbații, sunt europeni! Și ca să mă înțelegi mai bine, primarul Ioan Turc este și el european! Și tu cred că,, ești,, european?! Dacă sunteți așa de,, porniți,, contra lui Ioan Turc,de ce l-ați ales? Ioan Turc nu a fost numit în funcția de primar! Ioan Turc a fost ales de bistrițenii europeni! Dacă face ,de ce face, dacă nu face,de ce nu face! Îi Doresc primarului Ioan Turc și în următoarele mandate, să continue să-și facă datoria de primar,ca și în mandatul actual! Felicitări Ioan Turc și putere de muncă!

  9
  20
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.